Şimdi Ara

İllegal Hayatlar: Meclis (2024) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Evet öyle bir şeyler var ama sanki önceki film Netflix'e daha çabuk geldi ve biz de böylece daha hızlı izledik diye hatırlıyorum. Hiç böyle aylarca bu filmi beklediğimiz gibi beklememiştik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

16 Nisan'da gelmeyecek miydi platforma hala yok?

• Fulton F kullanıcısına yanıt

Hiçbir fikrim yok hocam, bilenler aydınlatsın.

• Bu film unutuldu gitti.

Sen konuyu yukarı çekmesen harbiden unutmuştum filmş.  

Az önce IMDB uygulamasından bildirim geldi. Amazon Prime Video'da yayınlanıyor diyor. Bakıp kontrol etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 28 Temmuz 2025; 13:12:41 >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

evet amazon prime video ya gelmiş 

• Olmamış Mahsun.

Bildiğimiz şeyleri sinemaya taşımış. Meclis lokanta fiyatları vs. Konular hep benzer gidiyor.

• dokundurmalar, eleştiriler gayet iyi.

çok ince espiriler var, dikkat etmek lazım...

ben beğendim.

umarım devamı gelir...

sinematik açıdan çok iyi sayılmaz ama

bazı şeylerin halkın gözüne gözüne sokulması lazım...

neticede bu filmi genç nesil izleyecek,

onların farkındalığını arttırmak için böyle filmlerin sayısının artması lazım.

izahı olmayan şeylerin mizahı olur...

• 2 saatlik Youtube skeci gibi olmuş bence.

Siyasi göndermeler güzel (özellikle finaldeki Mahsun'un sorduğu sorular) de zaten bu film ve türevlerini izleyenlerin çoğu bunların bilincinde olan nesil. Bunların bilincinde olmayanlar böyle şeyler izlemiyor ki. Bize bildiğimiz şeylerle gelmesinler. Zaten anlık olarak bu sorunlardan bıkıp eğlenmek için izliyoruz.

Komedi kısmında kolaya kaçıp yine sonlarda bel altına vurmuşlar işi klasik olarak.

Mahsun'u ve onun tarzını gerçekten severim ama yaptığı işteki stratejiyi, bakış açısını biraz değiştirmeli. Her şeyi Youtube, Vine tarzında yaparsan o işler tutmaz. İlk filme kötü diyordum ama ikinci filme bakınca ilk film net daha iyi. Üzerine koyamamış, mesaj vermek dışında bir şey yok.

Bir örnekle de bitireyim filmde Mehmet'in lokanta işi biraz güldürdü, mesela al o sekansı youtube'a 10-15 dakika video olarak koy baya tutar ama 2 saatlik filmde olmuyor işte.

Not: 3'ncü devam filmi de gelecek, finalde açıkça belirtilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 31 Temmuz 2025; 4:12:38 >

• Filmi birkaç gün önce izledik. Ne yalan söyleyeyim başta filmi beğenmedim. Hatta ilk yarım saatte eyvah dedim film böyle sözde komedi olan ve aile dizisi diye pazarlanan dandik yerli yapımlar seviyesinde gidecekse geçmez bu 2 saat dedim ama ilk yarım saatten sonra film açılmaya başladı çok şükür ama bu kadar fazla boşa giden süre filme eksi yazdı bende.

Neyse filmdeki siyasi göndermeler zaten klasik.çoğu bilindik şeyler olsa da bazı mesajlar düşündürdü. Muhaliflerin de muhalif siyasetçilerden çıkarabileceği mesajlar var veya o yöne yoğrulabilir. Film bir yeri bir grubu adres göstermiyor ama kişiler kendi algılarına göre bu adresi kendisi belirleyebiliyor. Gerçi bu hep böyle değil aslında bazı yerlerde iktidara çakmışlar bazı yerlerde de muhalifleri sorgulatır hale getirmişler. Son İmamoğlu olayları geldi aklıma direkt. Tabii bizde yargının bağımsız olmadığını bildiğimiz için muhalif olarak o konuda vicdanım ve mantığım rahat. Ama Mahsun'un, mağduriyet konusunda zaten bilinse de derinlemesine bir mağduriyet, kahramanlık öyküsü, halkın davranışları üçgenindeki tespitini sevdim. Burada da iktidar destekçesinden muhalifine iyi bir sorgulatıcı replik atmış ortaya.

Göndermeler ise biraz kör göze parmak sokma şeklinde olmuş, toplumun ortalama IQ'su da gözetilerek belli ki ama kabul edilebilir seviyede diyelim.

Filmde bazı yerlerde komik olmayan küfür sayısı epey fazlaydı ki bu da filmin seyir zevkini düşürdü. Yerinde edilen küfür şiir gibidir ama rastgele serpilmiş ve komik olmayan küfürler ise ortamı da filmi de iğrençleştirir ki öyle de olmuş.

İlk filmden iyi olmasın eh işte fena değildi. Ama sanki ilk film bi tık daha iyi gibiydi. Röportajdaki son repliklere de bakılırsa devamı gelecek gibi. Öyle bir his verdi. Devamı gelirse izleriz ama skeçler gibi değil de mizaha daha fazla kafa patlatsa da daha iyi olur ve tabii şu küfürlere de dikkat ederse.

6/10.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.