Şimdi Ara

İLK YERLİ SPOR OTOMOBİL ETOX...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yerli spor otomobil "Etox"un tanıtımı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda İstanbul'da yapılacak.
    Ertex Oto Dekorasyon Genel Müdürü Ercan Malkoç, Türkiye'nin ilk yerli spor otomobilini üreterek hayalini gerçekleştirdiğini, buna herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin ilk otomobilini (Devrim) 1965 yılında yaptığını hatırlatan Malkoç şunları kaydetti:
    "Koreliler ilk kez 1970'te otomobil ürettiler. Şu anda milli gelirlerinin yüzde 80'ini otomotiv sektörü oluşturuyor. Elâlem uzaya çıkıyor, biz hâlâ otomobil üretmeyi tartışıyoruz. Biz Osmanlı'nın torunları, Atatürk'ün çocuklarıyız. Bu ülke için bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Etox'u geliştirip ürettik."
    Etox'la ilgili haberlerin basında yer almasından sonra çok yoğun ve olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Malkoç şöyle devam etti:
    75-85 bin YTL olacak

"Devlet Bakanı'mız Sayın Kürşad Tüzmen çok önemli bir iş başardığımızı belirterek takdirlerini iletti. Bir başka bakanımız da, Bakanlar Kurulu'nda Etox'un sözünün edildiğini ve bütün bakanların çok olumlu tepkiler verdiğini anlattı. Henüz lansmanı yapılmamış olmasına rağmen, 2'si sanatçılardan 9 sipariş aldık. Bu sanatçılardan biri Murat Göğebakan."
    Daha önce yılda 500 araç üretme hedefine en erken 2010'da ulaşmayı planladıklarını, ancak gelen taleplerin 2008'de bu hedefi yakalayacaklarını gösterdiğini belirten Malkoç, Etox'a daha geniş kitlenin sahip olabilmesi için fiyatını 75 - 85 bin YTL aralığında düşündüklerini dile getirdi.
    Etox'un birkaç yıl içinde motor dahil her şeyiyle Türk malı olarak üretileceğini ve bu segmentte hiçbir rakipleri olmadığını savunan Malkoç, "O yüzden, biraz espri olsun diye tek rakibimiz Türk Hava Yolları diyoruz" diye konuştu.

FB'ye özel araç

Malkoç, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne "özel Etox" teklifi götürdüklerini de belirterek şunları söyledi: "Fenerium'larda satılmak üzere 5 - 6 özel Etox üretmek konusunda teklif götürdük. Sayın Nihat Özdemir'le görüşmelerimiz devam ediyor. Eğer anlaşırsak, dünyada ilk olacak. Eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen'le reklam konusunda anlaştık. Dilmen, 'En hızlı Türk futbolcularından biri bendim. En hızlı Türk arabasının reklamında da seve seve oynarım' dedi."

İsim hakkını aldık

İlk Türk otomobili 'Devrim'in ismini yaşatmak için Etox'un bundan sonraki modelleri düşünülerek, 'Devrim'in isim hakkını aldıklarını söyleyen Malkoç, 'Cumhuriyet', 'Bor', 'Ceylan' gibi Türkiye'yle özdeşleşen isimleri de tescil ettirdiklerini belirtti. Malkoç, "Oto dekorasyon işine başladığımda küçük bir dükkânda 4 kişi çalışıyorduk. Şu an 8 şubemiz, 180 çalışanımız var. Aracın tanıtımına Osman Sınav, Oktay Kaynarca, Rıdvan Dilmen, Murat Göğebakan da katılacak" dedi.

FİYATI OHAA DEDİRTTİ. BİRDE YERLİ MALI. YERLİ MALI UCUZ OLUR AMA BUNLAR NE YAPMIŞ BÖYLE YAA BEN O FİYATA BMW ALIRIM

• O fiyata kimse o arabayı almaz. 40 milyara gider bi MiniCooper alırım .
  • Resim, prototif, motorunun özellikleri bile yazmıyor ama fiyatı belli.İlginç.Hayalde kalmaz buda inş.

Edit:Bu arabayı biliyorum.200 beygir bile olmayan araca spor otomobil dihyorsunuzya bravo.Kaldıki o araç asla 85 bin ytl felan etmez.

Buda resim:

İLK YERLİ SPOR OTOMOBİL ETOX...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 28 Ağustos 2007; 13:21:16 >
  • istedigi kadar yerli oLsun şahini geçecek yerli bi arac göremiyorum ben

-Varmı LPG'li TurboLu Modifiyeli şahin gibisi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.