Şimdi Ara

İlk yerli elektrikli Hyundai seri üretimde: IONIQ 3 banttan indi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Ahmet DOĞAN Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk yerli elektrikli Hyundai seri üretimde: IONIQ 3 banttan indi!
    Hyundai Motor Türkiye, İzmit’teki üretim üssünde tamamen elektrikli IONIQ 3 modelinin seri üretimine başladı. Hyundai bu adımla, elektirifikasyon stratejisi ve Avrupa’daki üretim faaliyetleri açısından önemli bir kilometre taşına imza attı. 250 milyon euro yatırımla ilk aşamada yılda 30 bin adet IONIQ 3 üretilmesi planlanıyor. 

Ayrıca Bkz.En ucuz 800 km menzilli elektrikli otomobil: Changan Nevo A06 yola çıkmaya gün sayıyor

IONIQ 3 seri üretimi için İzmit’teki üretim üssünde geçtiğimiz 2 yılda kapsamlı bir dönüşüm gerçekleşti. Bu dönüşümle yeni nesil elektrikli araç üretimi için gerekli altyapı oluşturulurken; Türkiye’nin bir üretim üssü olma konumunu da güçlendirmesi hedefleniyor. İzmit fabrikasında üretilen araçların yüzde 80'i ihraç edilirken; bu da Hyundai Motor Türkiye'nin hem Türk ekonomisini hem de Hyundai'nin bölgedeki stratejisini ve üretim faaliyetlerini desteklemedeki hayati rolünü vurguluyor.

Hyundai'nin 1997'den beri faaliyet gösteren ve Güney Kore dışındaki en uzun süreli yurt dışı tesisi olan İzmit fabrikası, yıllık 200 bin araç kapasitesine ve toplamda 3,4 milyon adedin üzerinde üretime sahip. Başta Avrupa olmak üzere 2,6 milyondan fazla araç ihraç eden şirket, Türkiye otomotiv endüstrisine önemli bir katkı sağlıyor.

İlk yerli elektrikli Hyundai seri üretimde: IONIQ 3 banttan indi!
    Yeni Hyundai IONIQ 3 ‘Aero Hatch’ modelinin üretimi fabrika için yeni bir dönemin başlangıcını simgelerken; IONIQ 3’ün yanı sıra yeni nesil Hyundai BAYON ve Hyundai i20 modellerinin üretimine yönelik hazırlıklar da Hyundai Motor Türkiye’nin Türkiye’deki yerli otomotiv tedarik sanayisini destekleme konusundaki kararlığını ortaya koyuyor. 

Hyundai Motor Türkiye CEO’su Alex Kim, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Türkiye'de IONIQ 3'ü üretmekten gurur duyuyoruz. Dönüşüm sürecimizin bir parçası olarak, fabrikamızın yaklaşık yüzde 50'si modernize edildi ve bu dönüşüm boyunca binden fazla çalışan farklı roller üstlendi. IONIQ 3, Hyundai Motor Company, Hyundai Motor Europe ve Hyundai Motor Türkiye için uzun vadeli bir taahhüdü temsil ediyor. Önümüzdeki yıllarda üretim kapasitemizi daha da artırmak için çeşitli alanlara yatırım yapmaya devam etmeyi hedefliyoruz."

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    İzmitli Hyundai IONIQ 3 resmen tanıtldı

• Bir çok haneye aş sağladıkları için Koreli kardeşlerimize teşekür ederim.

• İnşallah ülkemizde üretim daha çok artar ve fiyatlar da daha fazla düşer yada alınır seviyelere iner.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Umarım 1700 civarlarında olur max, bu arada yıllardır Türk işçisinin ekmeğini kazanmasına vesile olan hyundai tebrık edıyorum.Yıllardır buradan mılyonlarca araç satıp fabrıkasını kurmayan wolksvagen , ya da uckagıtcılık yapan çinliler yerin hyundai ve toyota yıllardır bu ulke ınsanına güvenip,binlerce ailenin evine ekmek götürmesine vesile oluyor bu az buz katkı değil,otomobıl markası modelı gelır geçer.

• Crauls kullanıcısına yanıt
    Amerika araç tasarımı güzelleşti Hyundai iyi gidiyor bence

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Byd den alınan tüm teşvikler Hyundai'a verilmeli ya da kardeşi Kia 'ya, Kia PV5 de Türkiye'de üretilsin, yerli ticari elektirikli aracımızda olsun :)

Hem havamız temizlensin hem de artık her gün petrol fiyatı takip etmeyelim, enflasyonu frenleyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDStyle -- 14 Ağustos 2026; 20:27:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haberdeki galeride N Line görselleri var. Yerli üretilip banttan inen görseli değil ki bu resimler. İlginç bir paylaşım tutarsızlaştı bizim DH . Hatta baktım haber Barış on adına paylaşılmış. Bari fotoğraf yoktu ise üretimden inen gerçekten satılacak olanın ekstra galeri koymasaydınız. Bari sen yapma DH ve Barış Cankı.

• quote:

Önümüzdeki yıllarda üretim kapasitemizi daha da artırmak için çeşitli alanlara yatırım yapmaya devam etmeyi hedefliyoruz."

Adamlar bunu düşünürken bizimkiler en düşük vergi dilimini %25'ten %45'e çıkarsak süper olmaz mı diye düşünüyordur kesin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.