Şimdi Ara

İLK YAVRU DENEYEMİ | LÜTFEN YARDIM EDİN...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dişi muhabbet kuşum 4 yaşında ve 7 Aralıkta çiftimin ilk yumurtaları geldi. 28'i sabahı ilk yavru çıkmıştı, bir gün sonra felan 2.de çıktı. İlk iki Allah'a şükür hala yaşıyor ve anne onlarla ilgileniyor.Onlardan 4 5 gün sonra diğer yumurtanın kırıldığını gördüm. Fakat bir kuşum yumurtadan çıkamamıştı bir kaç saat sonra ben çok narince çıkardım elimi sürmeden kafese koydum yine bir kaç saat sonra ölmüştü,1 2 gün sonra yine bir yavru daha geldi kendi çıktı o da 2 gün yaşadı ve öldü. Onu da kafesin dışında bulmuştum o zaman alıp kendim mama takviye edip koydum. Anne ilgileniyordu sanırım geri koyduğumda. Ertesi gün de yaşıyodu fakat akşamı o da öldü. 7 yumurtadan 4 ü çıkmış olup şuanda 2 tanesi çıkıp boşa gitti. Geriye kalan 3 yumurtam var. Eğer ki bunlar da çıkarsa kaybetmemem için neler yapmam lazım, sizlerin bilgilerini almak istiyorum, yardım ederseniz çok sevinirim, onların yaşamasını çok istiyorum. Şimdiden Teşekkür Ederim...

• Acaba siz yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: contactus52

Dişi muhabbet kuşum 4 yaşında ve 7 Aralıkta çiftimin ilk yumurtaları geldi. 28'i sabahı ilk yavru çıkmıştı, bir gün sonra felan 2.de çıktı. İlk iki Allah'a şükür hala yaşıyor ve anne onlarla ilgileniyor.Onlardan 4 5 gün sonra diğer yumurtanın kırıldığını gördüm. Fakat bir kuşum yumurtadan çıkamamıştı bir kaç saat sonra ben çok narince çıkardım elimi sürmeden kafese koydum yine bir kaç saat sonra ölmüştü,1 2 gün sonra yine bir yavru daha geldi kendi çıktı o da 2 gün yaşadı ve öldü. Onu da kafesin dışında bulmuştum o zaman alıp kendim mama takviye edip koydum. Anne ilgileniyordu sanırım geri koyduğumda. Ertesi gün de yaşıyodu fakat akşamı o da öldü. 7 yumurtadan 4 ü çıkmış olup şuanda 2 tanesi çıkıp boşa gitti. Geriye kalan 3 yumurtam var. Eğer ki bunlar da çıkarsa kaybetmemem için neler yapmam lazım, sizlerin bilgilerini almak istiyorum, yardım ederseniz çok sevinirim, onların yaşamasını çok istiyorum. Şimdiden Teşekkür Ederim...

Ölen yavruların kursaklari dolumu boş muydu? Anne bakmamış olabilir. Yada fazla heycan yapıp Yuvayi sürekli, açıp baktığınız için anne streslenip ilgilenmemiş te olabilir. Yavrularinin kursaklari boş sa annesi bakmadığı için ölmüş olabilirler. Diğer 2 yavrununda büyük olduğu için küçük yavrulara fırsat vermemiş te olabilirler ilk kendilerini annenin ağzına doğru yönelince anne büyük yavruları besler diğer küçük lere fırsat kalmaz yani. Eğer diğer yumurtalarda kırılırsa dikkat et kursaklarina dolu olmazsa bilki anne beslemiyordur. Bu durumda sen bi mama hazırlayıp kendin beslemelisin. Yarım saatte 1 saatte yavruların beslenme işini görür anaç. Arada bir babaç ta yuvaya girerek yavruları besler ama tabi anaç nasıl istiyorsa babaç onu uygular. Mesela anaç yavrulara bakmiyomu babaç ta bakmaz ölüme terkederler. Yani anaç olan kuşunun streslenmemesi lazım dikkat et. Fazla rahatsız etme. Belli etmeden Yuvayi kontrol et sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benimde ilk yavru deneyimim 6 yumurtadan 5 tanesi yaşıyor 1 tanesi kursak dolu olmasına ramen ölmüştü aldım inceledim her hangi bir yaralamada yok ev soğukta değil her yere derece yerleştirdim tam kıvamında ne soğuk nede aşırı sıcak tabi eve giren kendini dışarı atıyor öhhh bu sıcak ne diye en son yavru 3 gün önce doğdu ilk doğan diken tüylerle kaplanmış anneyi rahatsız etmiyorum ama benim dişi çok bitkin düştü birde ishal eklendi 1 haftadır neler çektim neler veterinere ilaç karışımı hazırlatıyorum yavrularıda doyuruyor antibiyotik içmesi lazım zararı olacak diye özel bir karışım yaptırdım ama halen ishali var tedaviye devam ediyorum şimdilik. benim baba kuş yavruları besliyor uyanık olduğu saatlerde aralıksız yem yiyor hafif göbek taptı :D gece görüş kamerası taktım zırt pırt açıp rahatsız etmeyim diyebenim baba kuşmu çok ilgili acaba ama yavrularla inanılmaz ilgileniyor bir cik sesi duymasık hemen pırt yuvaya valla sağ salim büyüteyim yavruları meleğimi ayıracam pamuk (Beyaz Albino) gibi tertemis kuşum çok kirlendi içim acıyor onu öyle görünce. Birde Koyu yeşil baba Beyaz Albino anneden Ne renk olacaklar merak ediyorum tüyler yeşil gibi duruyor hadi bakalım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASLANLARrrrr -- 7 Ocak 2015; 4:25:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.