Şimdi Ara

İlk uzay otelinin inşasına 2025 yılında başlanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk uzay otelinin inşasına 2025 yılında başlanacak



    Alçak Dünya yörüngesindeki ilk "uzay oteli" olan ve Orbital Assembly Corporation (OAC) tarafından geliştirilen Voyager Station projesinin 2027 yılına kadar gerçeğe dönüşeceği ve yapımına 2025 yılında başlanacağı öğrenildi. Voyager Class uzay istasyonu olarak adlandırılan otel, restoranlar, sinemalar ve spa merkezleri barındıracak ve kapasitesi ise 400 kişilik olacak.



    Ayrıca Bkz.Samsung orta sınıf 5G akıllı telefonlar için Exynos işlemci geliştiriyor



    OAC projesi, kapsüllerin içinde yapay yerçekimi oluşturmak için dönen halka şeklinde bir yörünge istasyonunun inşasını içeriyor. İstasyon binasının dışına, turistleri ağırlamak için çok sayıda kapsül dikilecek. Kapsüllerin bir kısmı ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ne (NASA) ve Avrupa Uzay Ajansı'na (ESA) satılabilir.



    İlk uzay otelinin inşasına 2025 yılında başlanacak



    Maliyetler henüz açıklanmadı



    Yörünge istasyonunu inşa etmenin maliyeti ve odalarından birinde yaşamanın maliyeti ile ilgili ayrıntılar henüz açıklanmadı. OAC, SpaceX Falcon 9 gibi yeniden kullanılabilir fırlatma araçlarının ortaya çıkması sayesinde, uzay oteli inşa etme maliyetinin önemli ölçüde düştüğünü açıkladı.



    İlk uzay otelinin inşasına 2025 yılında başlanacak



    Bazı modüllerin, mürettebat odaları, hava, su ve elektrik gibi ihtiyaçlar için Gateway Foundation sorumluluğuna devredileceği de biliniyor. Ek olarak, ilk uzay otelinde spor salonu, restoran, mutfak, bar vb. barındıracak modüller de olacak. Bazı modüller kiralanacak veya tamamen özel şirketlere veya devlet kurumlarına satılabilecek. Toplamda istasyon inşaatı, her biri 20 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğinde olan 24 konut modülünden oluşacak.



    İlk uzay otelinin inşasına 2025 yılında başlanacak



    OAC projesi tamamlanırsa, şimdiye kadar uzayda insan tarafından inşa edilmiş en büyük nesne olacak. İstasyonun inşasının maliyeti açıklanmadı. Ancak uzun süredir uzaya malzeme fırlatmanın ortalama maliyeti kg başına yaklaşık 8.000 dolardı. Bununla birlikte, yeniden kullanılabilir Falcon 9 fırlatma aracının ortaya çıkışı, 1 kg yükü uzaya fırlatma maliyetini 2.000 dolara kadar düşürmüş durumda. Gelecekte, malzemelerin yörüngeye taşınmasının daha ucuz hale gelmesi ve projenin uygulanmasını kolaylaştırması bekleniyor.




    Kaynak:https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/space-hotel-2027-voyager-class-b1810319.html







  • bir sey gerceklesmek icin fazla guzel yada fazla iddialiysa genellikle gercek degildir. ozelliklede bunu yapabilecek kapasitede buyuk bir sirketin yada kurumun plani degilse. 400kisilik otel ne demek. 6kisi barindiran uluslararasi uzay istasyonunun maliyeti 150milyar dolar. turkiye cumhuriyetinin butcesi kadar. birde bunu 2027de acacaklarmis.

  • Secim yatirimi..
  • Elysium

  • yerçekimi oluşturmak için dönme dolap gibi sürekli dönmesi gerekicek bu durumda çok büyük bir disk olması lazım ki dönüş yavaş olsa bile 1G kuvvet elde edilebilsin , 1g olmasa bile eşyaların ve insanların yere sabitleneceği bir G kuvvetine ulaşması , aynı zamandada yavaş dönemsi gerekir , yavaş dönmesi için ise yarıçağı 1km kadar olması gerek minimum

    az önce bir hesaplama yaparak yarı çapı 1km olan bir çembere 625 adet 10x10 metre yani 100 metrekare oda sığdırdım , bu odaların hepsi otel dairesi olmayacağından 400 taneyi tutturmak için 2km çapında bir daire inşa etmeleri gerek , eğer çift taraflı olucaksa 1km çap yeterli oluyor ama çap büyüdükçe hız azalıyor bu büyük avantaj

    odalar küçültülürse tabi daha ufak bir gemi iş görücektir

  • söz konusu otelde kalmaktan çekinirdim açıkçası.

  • Adamlar nelerle uğraşıyor, bizim evdeki ise dünya düz, bunlar yalan diyor.

  • Kacis mekikleri bilem var.

  • Bana çok yapılabilinirmiş gibi gelmedi. 2 yıl sürede böyle bir otel mümkün değil. Bütçeyi bilmem bütçe toplamayı belki yapabilirsin ön rezervasyon açar zenginlerin ilgisini çeker parayı toplarsın belki ama e yılda o oteli zor yaparsın

  • Uzay otelimiz göklerde...

  • 400 kişilik otel ? dünya tarihinde uzaya 40 kişi çıktı çıkmadı.

    güzel hayal

  • 2025 yılında inşasına başlayıp 2045 yılında filan bitirirler

  • ozgeleringeris O kullanıcısına yanıt

    okadar sürmez parayı bastır 10 seneye yaparsın

  • gecesi kaç milyon dolar olacak acaba

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Adamlar nelerle uğraşıyor, bizim evdeki ise dünya düz, bunlar yalan diyor.

    biz oteli ay'a kuracağız merak etme.. lüks otel olacak.. ay oteli.. hatta ay'a köprü kurup duble yol da yapacaz..

  • Gün gelecek zenginler gezegenlerde ya da uydularda yaşayacak, biz de Dünya'da fakirler olarak yaşayacağız. Tabii hayatta kalabilirsek , eminim onlar yukarı çıkınca aşağıda ölümcül bir virüs patlak verecek ve zenginler aşısını kullanıp aşağı inecekler. Hepsi sallamasyon ama umarım böyle bir şey yaparlar ; sonuçta bu kadar insan çok fazla ve tek yaptığımız Dünya'yı daha yaşanılmaz yapmak, böyle bir şey yapılmazsa insanlığın bile yok olması sadece zaman meselesi.

  • adamlar uzaya istasyon yaptı neden otel yapamasın her şeyi türkiyeye göre düşünüyoruz aslında bir dakika avrupa bizi kıskanyr :))))

  • İSS yi devletler yönetemiyor bütçede koca delik açıyor uzaya oteli özel sektör nasıl inşaa edecek yav bence para tuzağı bir de 400 kişi peh pek inandırıcı gelemdi açıkçası

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.