@Turkishsun, bir arkadaş BX195VP modelinin altında aşırı ısınma olduğundan bahsetmiş.. bu model seninkinden daha düşük konfigürasyonda ve aynı kasaya sahip.. sende de benzer bir sorun var mı ? 1 saatlik web kullanımından sonra cpu ve hdd sıcaklıkları kaç derece oluyor ?
Mobie Meter ile aldığım sonuc; CPU 1-2 saat kadar normal kullanımda 55' , Call of DutyII(1280*800) oynarken 70' gordu, 3dmark testlerinde max. 62'... HDD surekli 51' de...
Bende 5024 vardı (AMD Turion64).. normal kullanımda cpu 50-52 derece, hdd 55 derece olurdu, FEAR oynadıktansonra cpu 67 dereceydi.... bi de amd 'ler çok ısınıyor diye baya bir çamur atan olmuştu..
Görünen o ki; centrino 'lar da ısı konusunda hiç fena değiller... RmClock ile voltaj düşürmeyi deneyebilirsin sanırım...
arkadaşlar daha oncede sordum ama cvp veren olmadı
almanyadan sipariş verecem bu modelde s-video ozelliği warmı?
quote:
Orjinalden alıntı: daleque
arkadaşlar daha oncede sordum ama cvp veren olmadı
almanyadan sipariş verecem bu modelde s-video ozelliği warmı?
Kusura bakma dostum yaw seni cvp lamamışız... S-video yok
Sevgili Turkishsun.. Audio olayını da bi test etsen.... Harici kolonlarla felan....
quote:
Orjinalden alıntı: turu
Sevgili Turkishsun.. Audio olayını da bi test etsen.... Harici kolonlarla felan....
Elimde sadece desktop da kullandığım Creative 5.1 hoperlörler var, onlarıda notebook a bağlayamıyorum girişleri farklı... Ama bir ara fırsat olurda başka bir kolon bağlarsam sonucu buraya yazarım, ayrıca dahili ses çıkışı tatminkar derecede...
Abi maaşallahı var... Güle güle kullan.. İnşallah sorun yaşamazsın..
@Turkishsun,
Güle güle kullan Vaio'yu. Gerçekten de üst kalite bir ürün. DVD Writer'ın neden ayrı olarak geldiğini merak etmişsin. Hemen söyleyim: DVD Writer'ı soktuğun o slot, aslında sadece DVD Writer için tasarlanmış bir yuva değil. Bazı markalarda (örn Asus) olan ve çok beğendiğim bir özellik bu, dilersen oraya DVD Writer'ı çıkartıp harici bir Hard Disk takabiliyorsun, veya tamamen plastik bir kapağı olması lazım, onu taktığında da ağırlıktan bayağı kazanıyorsun. DVD Writer'ın ayrı gelmesinin sebebi budur yani
Sony'ler çok güzel olmalarına rağmen ne yazık ki Türkiye'de düzgün bir distribütörü olmadığından ben sıcak bakamıyorum. Bu ürünün resmi ithalatının olmaması çok yazık. Bunun etkileri de İngilizce işletim sistemi, klavyedeki Türkçe harflerin diğerlerinden font ve renk olarak farklı olması gibi küçük ama can sıkıcı detaylarda görülüyor. Özellikle şu klavye mevzusu oldukça can sıkıcı :(
Turkçe klavyede ne gibi bir sorun var? Dvd writer harici mi?
Hayır yahu, DVD Writer harici falan değil.. Dikkatli okuyamadınız sanırım..
DVD Writer'ın kolayca sokulup çıkartıldığı bir slot var. Buraya DVD Writer'ı taktığınızda normal bir dizüstüden farkı yok. Ama normal dizüstülerde DVD Writer'ı çıkartmak için biraz zorlanırsın, Vaio'da bu işlem çok kolay. Böylece DVD Writer'ınızı kolayca söküp takabileceğiniz bir yuva mevcut. Ama bu yuva sadece DVD Writer'a yer sahipliği yapmaz, aynı zamanda gerektiğinde bir Hard Disk de takabilirsiniz, gerektiğinde hiç birşey takmaz boş kullanırsınız. Ama bu DVD harici demek değildir.
Klavyenin sorunu Türkçe karakterlerde. Vaio'lar Avrupa'dan direkt ithal ediliyor. Yani resmi bir ithalatı yok, bu yüzden de üstünde gerekli Türkçe işlemler uygulanmıyor. Örneğin, Türkiye'ye resmi ithal edilecek Asus notebooklar Tayvandaki fabrikadan çıkarken bellidir ve üstüne Türkçe klavye takılır, Türkçe Windows yüklenir. Ancak Vaio'ların üstünde TR klavye yok, bu yüzden de Türkçe karakterler (çşğüiö) yer almıyor aslında. Distribütör firmalar da bunu, Türkçe karakterlerin olması gereken tuşlara kendi imkanlarıyla baskı yaparak çözme yoluna gidiyorlar. Ama orjinali gibi olmuyor bu işlem. Sonuç olarak da Vaio'ların üstünde misal farklı font ve süt beyaz "P" harfinin yanında daha soluk, biraz yamuk, farklı font ve renkte bir "Ğ" harfi yer alıyor. Bunu dikkatli gözlerin farkedebileceğini söyleyim ama küçük bir detay da olsa can sıkıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: ALOCELL_61
Turkçe klavyede ne gibi bir sorun var? Dvd writer harici mi?
Türkçe klavyede herhangi bir sorun yok, sadece arkadaşın bahsettiği, bu ürünler yurtdışında tr klavyesiz geliyor ve sonradan tuşların üzerine turkçe harfler basılıyor, ve bunlar tuşların sağ taraflarına basılmış(resimde görülüyor) bu sonradan eklemeden rahatsızlık duyuyormuş arkadaş, harflerin boyutları aynı değil diye(çok az fark var gerçi)... Resimden de rahatça görüp kendiniz yorumlayabilirsiniz...
DvD Writer ı bende yeni öğrendim... Sitesinde şöyle bir açıklama yeralmış bu konu ile ilgili; "Multi Function Bay; Sony VAIO BX Seriesinde bulunan en yaratıcı özellik VAIO nuzu istediğiniz gibi değiştirebileceksiniz. İhtiyacınıza göre opsiyonel birimleri çıkarıp istediğiniz opsiynel aksesuarı takıp kullabilirsiniz. gerektiğinde notebook un ağırlığını düşürmek için DVD±RW çıkarın ağırlık düşürücüyü takın daha hafiif olacak. Depolamayı artırmak için DVD±RW çıkartın opsiyonel 80 GB HDD niz takın daha fazla depolama alanınız olsun."
Ayrıca daha detaylı bilgiyi Bu linkte bulabilirsiniz...