Şimdi Ara

Ilk (((...::SONY VAIO BX196XP::...))) İncelemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
9.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: goko82000

o zaman performanstan kayıp olmuyomu almaya niyetliyimde istediğim özellikler var da kafam bulandı işte :)

bence farkını ver ve 1 gb taktır. artık 512 yetmiyo. her bilgisayarda bu saatten sonra 1 gb gerekli oldu.
  • Ewet imkanlar dahilinde 1GB. yapmak gerekli ramleri, fakat suan icin 533Mhz yapmakmı mantıklı olur veya bir sure bekleyip 667MHz mi mantıklı olur onu bilemiyorum ama sanıyorum ben 667MHz leri bekleyeceğim...

Bu arada Alocell arkadasıma tesekkurler, tavsiyelerim dogrultusunda memnun kaldıgın bir urune sahip olman benide mutlu eder inan, ve hem mailden hemde pm den bana ulasan arkadaslarda urunlerinden memnuniyet duyuyorlardır umarım...

Bugun Teknosa ya gittim, yeni şubesine ve oradan az biraz tanıdığım servisle ilgilenen bayanla gorustum ve acık olarak cok sikayet oldugunu servis garanti problemlerinin sayısının cok fazla oldugundan ve Teknosa dan urun almaktan cekindigimden bahsettim... Biraz sorun olmadanda musteri memnuniyetinin dusuk oldugunu belirtmek gerekir diye dusundum... Tabi biraz savunmaya yonelik cvplar falan ama neyse vitrinden Toshiba, HP, FS notebookları inceledim... Kimse yanlış anlamasın ama gerçekten Sony Vaio lar fark atar diyebilirim... Estetik olarak çok zayıf geldiler, hele muhtesem dizayn denen pavillon serisi(tekrar soyluyorum yanlış anlaşılmasın bu kişisel görüşümdür) kütük gibi duruyor... Sony çok ince işcilik ve hatlara sahip... Estetik ve ekran olarak mukemmel, donanımda model bazında ihtiyaç/seçim oranında çok başarılı...

Sony şöyle böyle diyen arkadaslara gidip sonyleri incelemelerini tavsiye ediyorum...

Selamlar...

• ...................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daleque -- 24 Mart 2006; 13:33:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: daleque

sayın turkıshsun sanırım 667mhz ram arıyosun bu senin işini görürmü?

KINGSTON SODIMM DDR2 512 MB/667 MHz Non-ECC CL5
    Memory for notebook 512 MB/667 MHz DDR2

Merhaba dostum;
    elbette iş gorur fakat 1 gb. arıyorum ve CL=5 olması birşey değiştirirmi? Fiyat ve bulabileceğim yer verebilirmisin??

İyi Geceler...
  • ........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daleque -- 22 Mart 2006; 1:38:19 >
  • o ram lerden banada lazım nasıl geitrebilirsin bende o ram leri bekliyodum bana yardımcı olursan sevinirim
  • Herkese selam.Arkadaslar bendebir bx196xp sahibiyim.Bende kafama takılan bi durum var o da şu laptopun altına kulagımı dayadıgımda bi ses geliyo.Fiş takılı degilkende bu ses var .Sizdede bunun gibi bi sorun var mı?

Kulagını dayama olayı garip gelebilir.Gece sans eseri duydum bu sesi.Kulagına dayayınca daha belirgin. kullanım sırasında fark edilmiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ca_KaR -- 21 Mart 2006; 18:54:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ca_KaR

Herkese selam.Arkadaslar bendebir bx196xp sahibiyim.Bende kafama takılan bi durum var o da şu laptopun altına kulagımı dayadıgımda bi ses geliyo.Fiş takılı degilkende bu ses var .Sizdede bunun gibi bi sorun var mı?

Kulagını dayama olayı garip gelebilir.Gece sans eseri duydum bu sesi.Kulagına dayayınca daha belirgin. kullanım sırasında fark edilmiyo

Aynı ses bende de ver her bx serisinde var, bu bir hata yada sorun değil(servis cevabıdır)... Sadece bilgisayar kapanınca oluyor... Daha fazla teknik konuda servis alabilmen icin imzamdaki Vaio club Turkiye ye goz atabilirsin, konusunda deneyimli ve bilgi sahibi kişiler surekli yardımda bulunuyor... Keske tum marka notebooklar icin servis verseler ama sadece VAIO lar icin özel bir hizmet var...

Selamlar...

• sizcede garip degilmi bu diger notebooklarda var mı böyle ses olayları

Turkishsun cevabın için saol
  • Arkadaşlar iyi günler

Turkishsun arkadaşımızın harkulade incelemesi ve cihaz üzerine yaptığı görüşler ve yardımları sonucunda siparişimi verdim.. Cihazı dün teslim aldım. şimdi bende size pekte profesyonelce olmayan gözlemlerimi aktarayım..

5 aydır süre gelen laptop seçme eziyeti sonuda HP 4398 da karar kılmıştım ve neredeyse alıyordum.. HP nin ekranını bir arkadaşta gördüm. Alet çok güzel ama cihazın ekranına tam karşıdan bakmak zorundasınız.. eğer biraz yana kayarsanız (oyunlar ve DVD izlerken)gri bir tabaka oluşuyor bir şey göremiyorsunuz.. Bu biraz bozdu moralimi ve Turkishsun'a pm attım sağolsun oda sıkılmadan yazmış bana sonynin ekranının nasıl olduğunu anlatmış. Gerçektende cihaz geldiğinde ilk işim bir DVD takıp ekrana her açıdan bakmak oldu. ve 0 görüntü kaybını görünce o kadar rahatladım ki anlatamam. Ekran mükemmel . Bu bir.

Gelelim cihazın genel görünümüne . Bir kere oldukça şık bir alet. tasarımı çok güzel, kasası da öyle (Bu arada bu yazdıklarım eminimki bilgisayarla iç içe olan arkadaşlar için oldukça afaki kelimeler ama ne yapayım ancak bu düzeyde yorum yapabiliyorum)

şu parmak izi sensörü olayı biraz abartılı :) ama oda ayrı bir nüans olmuş cihazda ..henüz bir oyun yükleyip bakamadım ekran kartının performansına .. Recovery DVD lerini hazırladıktan sonra ilk işim o olacak. ATI x 700 zannımca 100 dolarlık bir kart ne kadar performansı olur bilemiyorum ama arkadaşın HP sinde de aynı kartı var ve FEAR ve half life ı gayet güzel oynuyor.. herhalde yeterli olur benim içinde..

Cihazda canımı sıkan tekşey RAM i.. bu alete 512 ram olurmu allah aşkına.. Hiç yakışmamış. Ram taktırtayım dedim 375E+ KDV istediler :) . ne diyeyim şimdi :) bizde orjinal SONY ram var dediler bende güldüm sadece.. (ozel.com dan aldım) .. mouse verin dedim 75E+kdv dediler.. YANİ TOK SATICILAR ANLAYACAĞINIZ.. ama yine de gayet ilgili davrandılar özellikle Kaan Yanoğlu beye (umarım soyadını yanlış yazmamışımdır çünkü iki Kaan var ) teşekkür ederim buradan malın teslimatına kadar telefonla sürekli bağlantı halindeydik. Bu da güven verici bir durum içim rahat o yüzden. Açıkcası bu cihazı başka yerden daha ucuza hemde çok daha ucuza alabilecek olmama rağmen gidip ozel.com dan aldım ama rahatım dediğim gibi. Yani verdiğim paraya acımadım. Umarım garanti olaylarında da aynı rahatlığı sağlarlar bana.

Şİmdi cihazın yeni gelmesi ve uzun zamandır süren dizüstü seçme bunalımının bitmesinin verdiği rahatlıkla böyle övgü dolu şeyler yazdım. Ama önümüzde ki günlerde çıkabilecek arızalar ve problemler den de sizleri bilgi sahibi yapacağım elimden geldiğince.. Ama ister bx 196 olsun ister diğer bir Sony modeli.. alacaksanız sony alın derim ben.. (Ha bu arada cihazın entegre motion eye camerası da gayet net ve şık)

forumda emeği geçen ve yorum yapan tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerilker -- 28 Mart 2006; 14:09:43 >

• hayırlı olsun kardeş Bende de bu model var almamda özellikle bu topic çok yardımcı olmuştu. Bu topic sayesinde sony nin satışları fırladı:)
    Ram konusunu aynı şekilde neden 512 ram koyduklarını anlamak mümkün değil zaten yarısını northon yiyodu bende kaldırdım onu. Onu kaldırdıktan sonra rahat rahat kullanmaya başladım. Bu arada forumda 667 ram konusu geçmişti ben bunu araştırdım bu ram lar makinaya zarar verebilirmiş ondan dolayı pek tavsiye edilmiyorlar buda aklınızda bulunsun. Alacaklar için söyledim
  • @ilkeriler; Öncelikle hayırlı uğurlu olsun...
    VAIO yunu ilk aşamada Vaio-Link ten kayıt ettirmeni öneririm... Daha sonra buradan teknik destek, driver ve guncellemeler konusunda heran destek alabilirsin...
    Umarım urunun ile aklında olan cozume ulaşmışsındır... Gercekten kaliteli bir urune sahip oldugunun suan daha fazla farkına varabiliyorsun... Ekran konusunda aklındaki celişkiye son vermen icimi rahatlattı... Gerci Sony ekranlarından suana kadar bir sorun şikayet okumuş veya gormus durumda değilim...
    Bir sure kullanımından sonra kullanım hakkındaki goruslerini artı ve eksileriyle bekliyoruz...

@sanliturka;
    Saniyorum seninle sonyvaioturkiye.com adresinde de yazılarımızı paylasıyoruz... Tekrardan merhaba...
    667Mhz Ram konusunda bende ozel.com servisi ile yaptıgım gorusme konusunda bu ozellikteki belleklerin BX serilerine uygun oldugunu belirttiler... Sitelerinde de yer alan 667Mhz ram modeli altında BX serisine uygun oldugunu belirtmişler... Ote yandan baska bir firmanı belirtmesi uzerine 667Mhz belleklerin urune zarar verebilecegi soylenmekte... Benim urunum ozel.com garantisi altında... Bu sekilde kullandıgım bellekler ile ortaya cıkabilecek bir sorunda ozel.com sorumlu olur...
    Fakat en saglıklısı Sony ye bir mail ile bu konu hakkında daha detaylı bilgi almak olacaktır... Bu konun cevabını ilerleyen gunlerde Sony den alacagım cevap uzerine belirtecegim...

Tum Sony Vaio urunleri ile ilgili canlı destek alabileceginiz site bugunlerde acılmıs olan ve gercekten yuksek servis ve bilgi tecrubesiyle calısanwww.sonyvaioturkiye.com adresinde bulunmaktadır... Bazı konularda ayrıntılı yazılarımıda "SONY VAIO" nickim altında burada yayınlamaktayım....

• selam ..

cihaz gereğinden fazla yavaş geldi bana.. dün kullandım. 512 ram yetmemiş, olmamış yani. artırmak şart. ya da silecez programları....artı dvd romu çok hassas okuma yapıyor sanırım çünkü koyduğum iki DVD den birini okumadı tıkandı.. bunlar dışında herşey güzel (şimdilik) :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerilker -- 24 Mart 2006; 13:42:57 >
  • Evet burdaki herkes bx196xp nin tek zaafının 512 mb ram olduğudur. Bizde o konuda çözüm üretmeye ve en ideal çözümü bulmaya çalışıyoruz Ram konusunda sürekli araştırıyoruz
  • peki ram fiyatları ne civarda sony nin onerdigi?

512 mb ve 1024 mb olarak fiyatlar ne duzeyde sony den alırsak?
    ya da dısarıdan benim su ram im var takar mısınız diyebiliyor muyuz garanti kapsamında?
  • quote:

Orjinalden alıntı: EliasGS

peki ram fiyatları ne civarda sony nin onerdigi?

ya da dısarıdan benim su ram im var takar mısınız diyebiliyor muyuz garanti kapsamında?

Ornek olarak Ozel.com u verebilirim... sitesinde belek fiystlsrı mevcut... Fakat hayli yuksek, bunuda direk SONY den almalarına baglıyorlar... Ayrıca baska savundukları konuda; satmıs oldukları belleklerin Sony urunleri icin uretilmis olması... Ama dısarıdan aldıgın bir ram i de servis garanti kapsamında takıyor...

Selamlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: Turkishsun

quote:

Orjinalden alıntı: EliasGS

peki ram fiyatları ne civarda sony nin onerdigi?

Ornek olarak Ozel.com u verebilirim... sitesinde belek fiystlsrı mevcut... Fakat hayli yuksek, bunuda direk SONY den almalarına baglıyorlar... Ayrıca baska savundukları konuda; satmıs oldukları belleklerin Sony urunleri icin uretilmis olması... Ama dısarıdan aldıgın bir ram i de servis garanti kapsamında takıyor...

Selamlar...

acıkcası 3 dk da cevap gelmesini beklemiyordum :)

sizde sanırım ram uzerinde dusunmektesiniz. ne sonuca vardıgınızı yazarsanız cok yararlı olucak benim icin. cunku su anda dusundugum notebooklardan biri de bu model, tek kafama takılan sadece 512 mb ram olması. eger dısarıdan getirilen ramleri garanti kapsamında takıyorlar ise bu olumlu. astarı yuzunden cıkarmı acaba? ne kadara takıyorlarki? 20-30 usd ı gecmemesi lazım normalde..

• Eger direk 1GB. dusunurseniz bence sisteme takıpta yollasınlar, bu sayede eksta servis ucreti olmaz hemde fiyat konusunda rahat bir pazarlık payı olusur... Ha sadece 512Mb. da yeterli ama kullanımına gore yetmeyecegi yerlerde olur... Amam dediğim uzere kesin kararlıysanız sistemi 1 Gb. bellekli istemeniz en mantıklısı... Daha sonradan, dısarıdan alacagınız ram ilave icin 20 Euro istiyor servis, ama bence kisisel konusma ile bu fiyat oynar kanısındayım... Servisten alacagınız ram lere ek bir ucret verilmiyor...

Kendi açımdan 1Gb. a yukseltmeyi dusunuyorum ama bu konuda acele etmiyorum... Aklımda 667Mhz. lik ramler var... Ozel.com bu konuda 667Mhz. BX serileri icin uyumludur acıklamasına baska bir firma olmaz diyor... Ortada bir celiki soz konusu... Bu konuda SONY Avrupa ya mail gonderiyorum... Bu maile gelen cevap ile dusunceme yön vereceğim... Umarım bx serisi 667 Mhz destekliyordur, sayet oyleyse sistemde performans artısı bir nebze daha yukselir...

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkishsun -- 25 Mart 2006; 2:26:21 >

• Merhaba turkishsun...

Walla dediğin kadar var bu alet çok deli bişeymiş 3 gündür arkım almış ozel den onu kullanıyom deli bişey ekrana kimse laf edemez vede kapışamaz
    DVD izliyodum arkadaşımdan aldığım XXX (Triple X) filmini aldım bide HERO diye bi film vardi ikisinide varya her acidan bakip izledim abi birindede kötü görün be müslüman neyse manyaq bi aletmiş harbiden alacam artık kafaya koydum ama bu ram problemine bi çare:??
  • Ram i, İngiltere den bi bellek uzerine siteden buldum... BX serilerine uyumlu diyor burasıda... 300ytl den az fiyatı, tek bir 1 GB 667Mhz ram icin...
    Kendim getirtmeyi dusunuyorum...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.