Şimdi Ara

İlk o/c Denemem Nasıl Olmuş?Bakar mısnız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gün önce kara verdim ve yapmayı planladım.madem elimde e4300 o/c için uygun bi işlmeci varmış neden olmasın dedim ve denedim.şimdi sizden fikirlerinizi, önerilerinizi, eleştirilerinizi almak istiyorum...

sistemim;

Anakart :asus P5L-MX 945g chipset
    İşlemci :e4300
    Ram :kingmax 1gb ddr2 667mhz ram
    Ekran Kartı :asus extreme AX550serisi 512 mb 128bit 16x
    Güç Kaynağı:350watt

yaptıklarım;

öncelikle işlemci fanını(stock) en yüksek seviyeye getirdim.daha sonra 266X9 ile 2400ghz e çıkardım.ram i ddr2 533mhz ye düşürdüm.voltaj ile oynayamadı sanırım anakart izin vermiyor yada ben bulamadım...sadece bunları yaptım ve başlattım.

sonuçlar;

2400 ghz de sorunsuz iki gündür kullandım çok şükür.hiç bir hata ile karşılaşmadım...ve o/c için sanırım gerekli olan testleride yaptım ve ss ler:

orthos ta 2 saat ram ve işlmeci yordum ve 2 saat sonunda kendim durdurdum.bıraksam daha heralde gidecektikti.bu 2 saatlik sürede hiç bir hata vermedi ve testi geçti.sıcaklık 63-67 arasında gezindi.ama ortalama en çok 65-66 derecede sabit kaldı diyebilirim.
    ve dikkat ederseniz everest bu kadar hatalı gösteriyor sanrım.arada 15 derece fark vardı TAT ile...

işlemci sıcaklığım boşta x6 da(1600) 43 derece 2400 ghz de 50 derece civarında çalışıyor.
    orthos ta %100 de 65-66 civarı çalışıyor.

TAT ın kendi testinde (workload level) overclock suz %100 çalıştırınca işlmeci 71 dereceye 2400 ghz de ise 73 derece gösterdi...

anakart sıcaklığı 50-51 derece

Bellek Zamanlamaları 5-5-5-12 FSB:DRAM 1:1
    işlmeci voltajı değiştiremediğim için auto gözüküyor 1.32-1.36 arası cpu-z de gösteriyor

evet dediğim gibi tüm verilerim ve bilgiler bunlar.ne yapmamı önerirsinz.anakart tan dolayı sanırım vga lı lar ii performans gösteremiyormuş.o yüzden ilk etap 2.4 le başladım.dediklerinize göre yol çizecem ya sıfırlıcam ya böle bırakıcam yada biraz daha arttıracağım.önerileriniz bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 10 Ekim 2007; 20:42:04 >

• quote:

sanırım vga lı lar ii performans gösteremiyormuş.

oyle bir sey yok.

bu da bir arkadasin imzasindan.bilmiyorum seninki biraz dusuk kalmis bence.350w psu yuzunden sorun yasayabilirsin daha yuksegi icin ve anakartin sicakligini begenmedim 50 cok bence ama islemciyi bilemem kullananlar soylesin daha cikar mi cikmaz mi diye.

e4300 1800MHZ @ 3141 MHZ(349*9)
  • güzel bi oc denemesi yapmısın fakat 533mhz de ram timingleri fazla bence ram voltajını 1.95 yaparak timingleri 5-5-5-15 yerine 4-4-4-12 yap...ramlerinin modelini bilmiyorum ama bu timingleri rahatca kaldıracaktır
  • bana çok fazla ısınıyormuş gibi geldi. gerci p3'den başka intel işlemci kullanmadım ama amd3200 2000@2500'e o/c'li tam yuk altında 40 dereceyi gecmiyor. bence gunluk kullanım için 60 derece cok fazla.sogutma sistemini sağlam bir şekilde yapmalısın.nekadar soğuk okadar ii.
  • bende ne olur ne olmaz diye hemen yüklenmedim gerçi dediğim gibi 1800 de tat testinde oc siz 71 oluyor oc li iken 73 anlamadım gitti...

şimdi ben o ram voltajını nerden değiştiricem ne diye geçiyor ismi.bide zamanlayıcıları nerden 4-4-4-12 yapcam bulamdım da.

vede anakart normalde overclock yapmadan 48 gösteryodu everestte.şimdi ise 50-51

bu arada ilgilenenlere teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 10 Ekim 2007; 22:04:08 >
  • dostum bana kalırsa senin kasanın soğutması baya kotu. kasanın marka ve modeli nedir acaba..
  • quote:

Orjinalden alıntı: designerTR

dostum bana kalırsa senin kasanın soğutması baya kotu. kasanın marka ve modeli nedir acaba..

kasanın marka ve modelini tam bilmiyorum.ama arkada bi 9 cm lik fan var vede kasanın yanında hava alması için delikli-ızgaralar var.yani bütün sistem bundan ibaret.dediğiniz gibi biraz kötü olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum ya kasanı değiştir yada soğutma problemine bi cozüm bul.cunku sıcaklık değerlerin gercekten yuksek.o/c yapmak istiyorsan seninde bildiğin gibi ii bir soğutma %100 şart.
  • quote:

Orjinalden alıntı: designerTR

dostum ya kasanı değiştir yada soğutma problemine bi cozüm bul.cunku sıcaklık değerlerin gercekten yuksek.o/c yapmak istiyorsan seninde bildiğin gibi ii bir soğutma %100 şart.

ilerisi için planlarım var ekran kartını takmak için kasayı tekrar açacaktım zaten o zaman dek bi tane ii bir soğutucu almayı deniyeceğim.peki şimlik napayım bu durum yeterli mi yoksa iptal mi edip o/c yi
  • 70 derece az değil dostum.hem sadece soğtucu alman cok fazla işe yaramaz.kasa içindeki hava sirkulasyonunun cok ii olması lazım.iyi bir soğutucuda alsan kasadaki sıcak havayı dışarı atamadıktan sonra bi kıymeti kalmaz ii soğutucunun.bence ikl önce kasana bi çare bul.

şuan ben senin yerinde olsam biran once soğutmayı halledip o/c'de yapardım ...ama soğutma işine bi çözüm bulana kadar o/c'siz kullan derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.