Şimdi Ara

İlk Müslüman Türk Devleti Neydi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öneri için sağ olun.

Din o şekilde emredebilir ama kendi dinlerini İslam olarak gösteren kişiler yapmaya çalışıyor. Savaşta katliam olmaması mümkün değil. Mutlaka sert çarpışmalar yaşanmıştır.
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Elbette yaşanmıştır.Ancak şununu unutmayın...Türkler yücedir ve cesurdur.Bir kaç adamın kılıcının parıltısını görüp "ay bunlar bizi kesmesin " deip din değiştirmek çok saçmadır.
  • İmam Gazali kullanıcısına yanıt
    Kılıç zoruyla din değiştiren en fazla münafık olur. Türkler yüce değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Kılıç zoruyla din değiştiren en fazla münafık olur.

Türkler yüce değildir.

ikisine de katılıyorum...
    Neden böyle dedin ? Türkler büyüktür.Bu İslamiyetten öncede böyledir.İslamiyetin gerilme noktasında.10.asırda Oğuzların İslamiyeti kabul etmesiyle orta doğuda büyük değişiklikler olmuştur..(Yüce:Büyük,ulu)
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmam Gazali

Neden böyle dedin ? Türkler büyüktür.Bu İslamiyetten öncede böyledir.İslamiyetin gerilme noktasında.10.asırda Oğuzların İslamiyeti kabul etmesiyle orta doğuda büyük değişiklikler olmuştur..(Yüce:Büyük,ulu)

Milliyetçi düşüncelere sahibim ama aşırı milliyetçiliğe karşıyım. Türkleri diğer tüm insanlardan üstün gören zihniyeti kabul etmiyorum. İyi ve kötü zamanlarımız oldu. Mutlak anlamda ''yüce'' bir tarihten bahsedemeyiz.
    Sen beni yanlış anladın.Ben Türkler bütün milletlerden üstündür. diye birşey demedim.Anlatmaya çalıştığım şu Türkler kılıç zoru ile müslüman felan olmaz.
  • quote:

...Türkler kılıç zoru ile müslüman felan olmaz.

lakin çin ordusunda zorla asker olmuşlar, buna ne diyeceğiz...çinlilere boyun eğmek de kılıç zoru değil mi?..
  • İmam Gazali kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi hiç kimse zorla din değiştirmez. Sadece münafık olur.
  • quote:

Dediğim gibi hiç kimse zorla din değiştirmez. Sadece münafık olur.

arkadaşımız "türkler yalandan bile olsa gönülsüzce müslüman oldum demez, ucunda ölüm olsa bile demez, olmuşsa isteğiyle olmuştur" demek istiyor sanırım...
  • Biliyorum ama bunu Türkler için sınırlandırmak yanlış olur. Tüm insanlar aynı şekilde münafıklıktan öteye gidemez. Herkes kendisi araştırarak, isteyerek gerçekten Müslüman olabilir.
  • quote:

Elbette yaşanmıştır.Ancak şununu unutmayın...Türkler yücedir ve cesurdur.Bir kaç adamın kılıcının parıltısını görüp "ay bunlar bizi kesmesin " deip din değiştirmek çok saçmadır.

"Türkler yücedir ve cesurdur" cümlesine sonuna kadar katılıyorum hocam. Biz nasıl her insan eşittir diyen kişilerin görüşüne saygı duyuyorsak onlar da bizim görüşümüze saygı duymak zorundalar. Irkçılık suçtur diyenleri de takmayın. Ümmetçilik suç değilse ırkçılık hiç suç değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

...Türkler kılıç zoru ile müslüman felan olmaz.

lakin çin ordusunda zorla asker olmuşlar, buna ne diyeceğiz...çinlilere boyun eğmek de kılıç zoru değil mi?..

Hangi tarihlerden bahsediyorsunuz hocam ? Eğer Göktürkler döneminden bahsediyorsanız o zaman dahi Kök Tengri inancını kaybetmemişlerdir.
  • quote:

Bu savaşta birçok Türk katledilerek geri kalanların Müslüman olmaya zorlandığını söyleyenler var.

Bu kılıçtan geçirme hikayesi malesef gerçek bayağı bi olaylar oldu ancak Türkler bu olaydan sonra müslüman olmadı zaten etken olarak.Taberi'de yapılan katliamlara ilişkin bazı bilgiler var.Kuteybe bin Müslim o zamanki o bölgedeki komutanın adı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turk7

quote:

Bu savaşta birçok Türk katledilerek geri kalanların Müslüman olmaya zorlandığını söyleyenler var.

Bu kılıçtan geçirme hikayesi malesef gerçek bayağı bi olaylar oldu ancak Türkler bu olaydan sonra müslüman olmadı zaten etken olarak.Taberi'de yapılan katliamlara ilişkin bazı bilgiler var.Kuteybe bin Müslim o zamanki o bölgedeki komutanın adı.

Olabilir ama yukarıda da yazdığım gibi kılıç zoruyla münafık olmaktan öteye gidemezler.
  • Net Karahanlılar yahu. Yıllarca öyle öğrendik. Büyük spekülasyon olur
  • Gönüllü olarak islamı ilk kabul eden Karahanlıların lideri Satuk Buğra han dır.
  • CNN de bir tarih programı var. Prof. bir tarihçi çıkıyor. Onu konudaki cevabı hatırladığım kadarıyla
    ilk müslüman türk devleti
    kırımın doğusunda küçük bir devlet. İsmini hatırlamıyorum. Küçüklüğünden dolayı eldeki kaynaklar yetersiz. Haklarında net bilgi yok. Bunun için karahanlılar olarak geçer.
  • murat bardakçı erhan afyoncuya bu soruyu yöneltti. erhan bey de de diki türk devleti tanımlaması farklı o yüzden net şekilde söylenemiyor diye. yani yönetici türk , halk türk değil diyelim. kimisi diyor ki bu devlet türk kimisi de değil diyor. temel sorun bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

İlk Müslüman Türk Devletini İdil Bulgarlar'ı yani onların kurduğu Büyük Bulgarya olarak kabul edebiliriz. Bulgarlar İslamiyeti 922 yılında kabul ederken, Karahanlılar 932 yılında kabul etmiştir.

Kaynak olarak Ramazan Şeşen'in çevirdiği İbn Fadlan Seyahatnamesi okunabilir.

+1...
    benim bilgim de bu yönde...
    kaynağım da aynı, seyahatnameyi 1986'da okumuştum...

Hocam bundan hiç haberim yoktu soranlara da karahamlilar diye kesin kesin diyordum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.