Şimdi Ara

İlk Motorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
68
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar Ehliyetimi Mayıs ayının ilk haftası aldım 45. yaşındayım yaklaşık 25 yıldır araç kullanıyorum ama artık 2 tekere geçmek istiyorum trafikte her gün stres içerisinde yolculuk yapmaktan bıktım ve arada deşarj olmak için doğaya kaçmak ve ormanda, patikalarda, dağlarda, göl kenarlarında ve bilmediğim yeni yerler keşfetmek için beni yolda bırakmayacak bakımlarını servislerde yaptırabileceğim ve karşımda muhatap bulabileceğim, parça sıkıntısı çekmeyeceğim bir motor arıyorum. Bütçem maksimum 400 bin.( şuan elimde 200 nakit var kalanı kredi kartına taksit veya kredi şeklinde olacak)

sıfır mı almalıyım ikinci el temiz mi karar veremedim. Honda Crf 250 rally hoşuma gitti ama sıfırı ülkemize gelmiyor maalesef ikinci elleri 300 bin.KTM 390 advanture Bütçemi biraz aşıyor.

Cf moto 450 mt tipi çok hoşuma gidiyor ama servis sıkıntıları şikayetler korkutuyor. Hero xpulse 200 ve Himalayan 450 Hintli pakistan ile Şavaştan dolayı Türkye ye Ambargo uygulayabilirler Parça tedarikin de sıkıntı olabilir. Kararsız kaldım beklemedeyim ilk motorum için sabırsızlanıyorum ama sanırım sene sonunu beklemek zorunda kalacağım yeni kampanyalar için. Sizce ne yapmalıyım ? Teşekkürler

• Arsimus A kullanıcısına yanıt
    Önce ehliyet almanız çok yerinde olmuş hem de motorla sağlıklı bir tanışma yapmış oldunuz.
    İlk adımda bir süre trafikte motorun yerini dinamiklerini öğrenmek için minimum 1000 2000 kilometre otomatik vites yani scootter kullanmanızı öneririm satın alabilir veya kiralayabilirsiniz sizin motor kullanma sürenize bağlı çok kullanacaksanız kiralayın arada kullanırım derseniz satın alıp alışın.

Honda pcx veya yamaha nmax tarzı japon maxiscooterlar sizin için uygun olur.

Direkt ktm390 450 mt ile başlamak iyi olmayabilir güçlü aletler hatayı affetmez.Scooter daha ılımlıdır scooter yetmeyince vitesli olarak yine japondan şaşmazanız iyi edersiniz hali vaktinize japon yakışır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

Önerileriniz için teşekkür ederim.183 cm boy ve 103 kg ağırlığım var bunu belirtmeyi unutmuşum. Söylediğiniz scootterler ilk başlarda yıl başı öncesi alınacak fiyatlardayken düşünmüştüm ama çevremdeki arkadaşlar abi sana küçük gelir deyince birde benim istediğim araziye giremeyecekleri için elemiştim. şuan ki fiyatları uçmuş durumda. ama yine kiralama seçeneği olabilir tabi ki eyvallah.

• Boy kiloyla sorununuz yok aksine amxiscooterların oturma pozisyonu sele boyut çoğu motordan iyi olur ama arazi olayına girdiyseniz fazla seçeneğiniz kalmıyor enduro veya craoss motor almanız lazım arazi için.dediğim gibi motora başlarken vites olayını atlamak için scooteri 1000 2000km iyi oluyor ayrıca

youtube
    Zafer Akçay Akademi videoları.
    https://www.youtube.com/@ZaferAKCAY

izlemenizi öneririm bunu izlerseniz neden scooterla başlamanız gerktiğini iyi anlarsınız trafik yeni motor kullanıcıları için ölümcül olur en azından daha tolerranslı daha yavaş daha dengeli olan scooterla başlanabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    İLK ARABAM
    geçen yıl açıldı
    **** benim motorsikletim (resimli)
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.