Şimdi Ara

ilk motor ne olmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
16.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle arkadaşlar motor konusunda aşırı tecrübeli değilim. şuan b ehliyetle beraber a2 içinde kursa gidiyorum. 1-2 hafta kadar scooter 5-6 defa vitesli motor(asya motor) kullandım. İlk olarak şehir içinde gunluk 15-20 km gitmek için hangi motor alınmalı ?

Scooter mı yada Coommuneter denilen tarzda vitesli modeller mi tercih edilmeli ve neden *

• Yapay Zekanın Yanıtı

İlk Motorun Seçimi: Bilmeniz Gerekenler

İlk motorunuzu seçmek, heyecan verici ancak zorlu bir süreç olabilir. İşte, karar vermene yardımcı olacak bazı önemli hususlar:

• Kullanım Amacı: İlk motorunu ne için kullanmayı planlıyorsun? Günlük işe gidip gelme, hafta sonu gezileri veya pist günleri gibi farklı amaçlar, farklı türde motorlar gerektirebilir.
    • Bütçe: Motorların fiyatları önemli ölçüde değişebilir, bu nedenle önceden bir bütçe belirlemek önemlidir. Bütçen, alabileceğin motorun yılını, kilometresini ve durumunu etkileyecektir.
    • Deneyim Seviyesi: Yeni başlayanlar, daha küçük motorlu ve kolay yönetilen bir motosiklet ile başlamalıdır. Deneyimli sürücüler, daha güçlü ve daha performanslı makinelere yönelebilir.
    • Motor Hacmi: Motor hacmi, motora giren hava-yakıt karışımının hacmini ölçer ve genellikle santimetre küp (cc) cinsinden ifade edilir. Yeni başlayanlar için 250-500 cc hacimli motorlar önerilir.
    • Güvenlik Özellikleri: ABS frenler, çekiş kontrolü ve hava yastıkları gibi güvenlik özellikleri, özellikle yeni başlayanlar için önemlidir. Bu özellikler, sürüş güvenliğini artırmaya yardımcı olur.
    • Servis ve Bakım: Motorların düzenli servis ve bakıma ihtiyacı vardır. Yakınınızda bir bayi veya tamirci olduğundan emin olun. Yedek parça bulunabilirliği ve maliyeti de göz önünde bulundurulmalıdır.

Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, ihtiyaçlarına ve bütçene uygun ilk motorunu seçebilirsin. Unutma, ilk motorun senin için doğru seçim olduğundan emin olmak için mutlaka bir test sürüşü yapmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Alisma surecini goz onune alirsak scooter daha yararli gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motosiklet yarışcıları uzmanları vs artık neyse ilk alışma süreci için mutlaka scooter diyorlar.
    Hatta altın elbiseli adam'ın da bir videosu vardı sebeplerini falan açıklıyordu
    edit:buldum videoyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Od Ata -- 17 Nisan 2013; 19:32:14 >
  • Scooter la başla çünki bisiklet gibidir gaz fren başka birşey yok hafif ve dengeli olur. Trafik ve motor hakimiyetin daha güven içinde gelişir birkaç sene sonra sokak motoru veya bir maxi scooter alabilirsin.
  • Cbf 150 / Cbr 250 / Transalp / Klr 650 /
  • Honda Today

• başlangıç motoru ile ilgili yazdığım yazı, umarım yardımı dokunur.

http://bilmeyenadam.wordpress.com/2012/12/30/baslangic-motoru-motora-baslangic/
  • cbf 150 ile başladım öyle de gidiyor temiz motor temiz yakıt temiz yol.
  • Honda, CBR 125 öneririm.

• Ybr veya cbf derim
  • Commuter tarzı düşünüyorsan , Ybr yada Cbf 150 güzel tercih olur. yakıt ekonomisi ve keyifli sürüş...

Scoter tarzında ise seçenekler çok fazla...
  • ya benim izlenimim ne bileyim sanki scooter üzerinden daha rahat atıyor insanı . biraz frene yüklensem ya düşüyorum ya zor yırtıyoeum. surus acısından commuter yolda daha rahat değil midir acaba ?
  • Kawasaki
    ER-6 F ve honda CBR 600 F HANGİSİ tavsiye edersiniz
  • Cbr 600

• paran varsa git honda cbf150 ve ya cb125e al eğer ucuz birşey istiyorsan
    al vergisiz
    http://www.kubamotor.com/new4/urunlerimiz/touring/xcg150 çok güzel bir motor 2.100 tl civarı satıyorlar kuba motor gaziantep montaj yapılıyor tipide fena degil bence fiyat performans olarak 100 cc lerde en iyisi

ilk motor ne olmalı ?

bence scooter yerine direk commuterlerden başla hem vitese alışırsın hemde scooterlar tekerlekleri küçük olduğu için çok çabuk kayarlar ve scooterdan başlarsan debriyaj ve vites konusunda pratiğin olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihceylan93 -- 23 Nisan 2013; 0:26:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkan.12

Kawasaki
    ER-6 F ve honda CBR 600 F HANGİSİ tavsiye edersiniz

600f daha iyidir.
  • Hocam trafiğe gircem, sokak aralarında dolaşacağım, dar alanda kısa paslaşmalar yapacağım diyorsan git scooter al, hem de en ufağından. Scooterla yavaş hızlarda giderken çok rahat manevra yapabilirsin, dönüş çapları da oldukça küçüktür. Hafif oldukları için hakim olması kolaydır. Debriyajsız olduğu için soğuk terler dökmeden her yere girer çıkarsın, cambazlık yaparsın.

Yok ben trafiğe çıkarım, trafikte aralardan ufak ufak akarım, trafik açıldığı zaman da ayak uydururum yolu boş gördum mu gazlarım diyorsan 125 cc lik yamaha ybr tarzı veya 150 cc honda cbf tarzı motor tercih etmende fayda var. Bunlar scootera göre daha dengeli ve daha güvenlidir.

Ben ufaktan başlayıp 600, 1000 racing alırım diyorsan cbr 125 tarzı racing tarzı motorlara bak derim. Umarım yardımcı olmuşumdur.
  • Cub cinsi motorlar hem cevik hem de saglamdır. Ayrıca az yakıt tuketirler ve seridirler. Vitesli bir motora geçmeden once debriyaj olmadan vites değiştirme olanagınıda verirler yarı otomatik sanzımanlarıyla. Ayrıca ilk kez motosiklet kullanacaksanız 2. el bir motor almanızı tavsiye ederim. Cunku sagı solu bi şekilde çizilecek. 1 yıl içinde acemiliğinizi atınca istediginiz sıfır motora geçebilirsiniz derim.
  • Honda Today iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: isiciter150

Cub cinsi motorlar hem cevik hem de saglamdır. Ayrıca az yakıt tuketirler ve seridirler. Vitesli bir motora geçmeden once debriyaj olmadan vites değiştirme olanagınıda verirler yarı otomatik sanzımanlarıyla. Ayrıca ilk kez motosiklet kullanacaksanız 2. el bir motor almanızı tavsiye ederim. Cunku sagı solu bi şekilde çizilecek. 1 yıl içinde acemiliğinizi atınca istediginiz sıfır motora geçebilirsiniz derim.

Arkadasa kesinlikle katiliyorum. Ben suan wave 110 kullaniyorum ve cok memnunum sehir ici kullanimlar icn cok ideal ve ekonomik. 125 150 ve 600 cc kullanmis biri olarak size tavsiyem cub almaniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konyaturk42 -- 26 Nisan 2013; 2:18:17 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.