Şimdi Ara

ilk kez motor alacak biri için tavsiyeniz saydıklarımdan hangisi olur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
8.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Psyduck17 kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam,


    Tecrübeni paylaştığın için teşekkür ederim. Benim motor kullanma tecrübem ehliyet alırken sürmemin haricinde olmadı. Mondial zone 180 sürmüştüm,


    vitesli sürmek çok hoşuma gitmişti, şuanki düşüncem bajaj pulsar ns200, bakalım ne alıcam ne zaman alıcam nasip işi.


    İyi sürüşler :)

  • Öncelikle şimdiden alacağınız motor hayırlı olsun, güle güle ve kazasız kullanmanız dileğiyle. Bende size benzer şekildeyim, uzun bir süre Scooter kullandıktan sonra vitesli motor almaya karar verdim. Biraz fazla araştırma yaptım, bende sizin arada kaldığınız modellerde kaldım. İlk önce Dominar 250 alacaktım, motorun sağa çekmesi(egzozun ağır olmasından kaynaklanıyor deniliyor) ve en önemlisi ağırlığından dolayı vazgeçtim. Yamayaha gelince marka hem karaborsada hem de fiyat olarak diğerlerine nazaran (sıfır fiyat) aşırı pahalı. Hondaya baktım hondalar da yamaya gibi biraz karaborsa ve bakım aralıkları çok sık (4.000km Cb250R için konuşuyorum). Sonrasında Ktmye doğru yöneldim, parçaları biraz pahalı olsa da ürünü sıfır alırken cebimden aşırı para çıkmaması ve hafifliğinden dolayı ben Ktm Duke 250 tercih ettim, muadillerine göre fren sistemi, bakım aralıkları (7.500km de bir) ve diğer bir çok farklılıkları var. Ha unutmadan alacağınız ürünün fabrikasyon lastiklerinide seçim yaparken göz önüne alın, aksi halde cebinizden ek bir masraf çıkabilir.


    Şimdiden alacağınız motor hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.





  • Laazzz kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam, teşekkürler cevabınız için


    Ben de size güvenli sürüşler dilerim. Aldığınız veya alacağınız ktm duke hayırlı olsun :)

  • pilotaFerrari kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba. 250 cc motorsiklet kullanıcısıyım. Suzuki gn 250 Modeline sahibim.

    Artık çok eskidi ve sık sık arıza çıkartıyor. Yeni bir motor almak elzem haline geldi. Aklımda Dominar 250 ve N250 modeli var. Şu anda n250 88 bin küsur Dominar 100 bin.

    Dominar daha hacimli ve uzun yola daha yatkın gibi. N250 de şehir içi için daha uygun.

    Boyumun 1.85 olması beni Dominar'a sevk ediyor. Aradaki fiyat farkı çok değil ayrıca. Siz ne dersiniz? Dominar'ı şehir içinde rahatça kullanabilir miyim? Ve altımda nasıl durur?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı boydayız hocam. Dominar bende sırıtmadı. Bence şehir içinde de kullanılır. Fiyat farkını önemsemiyorsanız Dominar diyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pilotaFerrari kullanıcısına yanıt

    Aylar sonra gördüm cevabınızı kusura bakmayın. :)

    Ben N250 aldım. Şu ana kadar gayet sorunsuz kullanıyorum. Neyse ki kronik bir sıkıntı yaşamadım diğer arkadaşlara nazaran.

    Motorun torku, gücü gayet yerinde. Gaz açtığınız zaman ivmelenmesi yeterli. Sollama yapmanız gereken durumlarda üzmüyor. Benim gördüğüm top speed 133 km/h. Ki hız ile işim yok aslına bakarsanız. Sakin kullanan, dikkati elden bırakmamaya çalışan biriyim. Abs'si çok kaliteli olmasa da hayat kurtarıyor. Bizzat kendim deneyimledim bunu. Sağ olsun yola tomruk düşüren bir kamyon, abs'nin önemini anlamama vesile oldu.

    Kaydırmalı debriyaj ile vites atmak çok rahat ve yumuşak. Ve arka tekerlek kitlenip kaymıyor bu sayede.

    200 km'den az olan mesafelerde gayet konforlu seyahat edebiliyorum. Sonrasında birazcık yoruyor haliyle.

    Yoğun ve sıkışık trafikte aralardan sıyrılıp geçmesi çok kolay. Tam bir f/p canavarı. Sakin kullanımda, 6-7 bin devirde 2.8-9 litre yakıyor.

    Daha ne olsun benim için. Ben uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum. Model yükseltecek olsam bile satmam büyük ihtimalle. Hem böyle güçlü hem de bu kadar az yakan bir motor az bulunur.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.