Şimdi Ara

>>>İlk kazanızı Yaptığınızda neler hissettiniz?<<< (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 sene önce eskişehir yolundan batıkent yoluna döndükten sonraki ışıklarda durdum yeşilde kalktım sol şeritten gidiyorum sağ şeritteyi adam beni yarım boy geçtikten sonra sinyalsiz bi anda önüme kırdı tabi direk onun şöför kapısına girdim bi baktım adamın kapı girdi içe cam patladı ayna kırıldı ben direksiyonu sıkı sıkı tuttum hava yastığının patlamasını bekliyorum tabi indim bağırdım çağırdım bi baktım benim arabada en ufak hasar yok (benim araba era onunki 407 di ) adam suç benim yabancıyım dedi zaten 34 plakaydı ordan dönmem lazımdı yoksa nerden gideceğimi bilmiyordum dedi bende önemli değil falan dedim gitti adam çok şkür kimseye bişey olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: guven.kacar
    2 sene önce eskişehir yolundan batıkent yoluna döndükten sonraki ışıklarda durdum yeşilde kalktım sol şeritten gidiyorum sağ şeritteyi adam beni yarım boy geçtikten sonra sinyalsiz bi anda önüme kırdı tabi direk onun şöför kapısına girdim bi baktım adamın kapı girdi içe cam patladı ayna kırıldı ben direksiyonu sıkı sıkı tuttum hava yastığının patlamasını bekliyorum tabi indim bağırdım çağırdım bi baktım benim arabada en ufak hasar yok (benim araba era onunki 407 di ) adam suç benim yabancıyım dedi zaten 34 plakaydı ordan dönmem lazımdı yoksa nerden gideceğimi bilmiyordum dedi bende önemli değil falan dedim gitti adam çok şkür kimseye bişey olmadı

Era bu kadar sağlam mi ya ilginç. Geçen gün sanayiiye ustamın yanına arabanın yağını suyunu kontrol ettirmeye gittim. Bir adam geldi 2009 era m var dedi su eksiltiyor dedi bunların hararet göstergesi yok mu dedi usta yok maalesef dedi taktirilmiyor mu peki dedi usta ona da yok dedi adam başladı sövüp saymaya ne biçim araba yapıyorlar 2009 model araba hararet göstergesi yok motoru yakacağız dedi bende çok şaşırdım 2009 model arabaya neden hararet göstergesi takmamışlar acaba adam nerden bilecek uzun yolda hararetin çıktığını hemen oracikta Hyundai den sogudum

• quote:

Orijinalden alıntı: polimex

quote:

Orijinalden alıntı: guven.kacar
    2 sene önce eskişehir yolundan batıkent yoluna döndükten sonraki ışıklarda durdum yeşilde kalktım sol şeritten gidiyorum sağ şeritteyi adam beni yarım boy geçtikten sonra sinyalsiz bi anda önüme kırdı tabi direk onun şöför kapısına girdim bi baktım adamın kapı girdi içe cam patladı ayna kırıldı ben direksiyonu sıkı sıkı tuttum hava yastığının patlamasını bekliyorum tabi indim bağırdım çağırdım bi baktım benim arabada en ufak hasar yok (benim araba era onunki 407 di ) adam suç benim yabancıyım dedi zaten 34 plakaydı ordan dönmem lazımdı yoksa nerden gideceğimi bilmiyordum dedi bende önemli değil falan dedim gitti adam çok şkür kimseye bişey olmadı

Era bu kadar sağlam mi ya ilginç. Geçen gün sanayiiye ustamın yanına arabanın yağını suyunu kontrol ettirmeye gittim. Bir adam geldi 2009 era m var dedi su eksiltiyor dedi bunların hararet göstergesi yok mu dedi usta yok maalesef dedi taktirilmiyor mu peki dedi usta ona da yok dedi adam başladı sövüp saymaya ne biçim araba yapıyorlar 2009 model araba hararet göstergesi yok motoru yakacağız dedi bende çok şaşırdım 2009 model arabaya neden hararet göstergesi takmamışlar acaba adam nerden bilecek uzun yolda hararetin çıktığını hemen oracikta Hyundai den sogudum

Muhtemelen sadece ışık yanıyordur motor aşırı hararet yaptığında. Opel Astra'da da bu şekilde. Ama bence koymamak ayıp hele dizel motorda. Çünkü dizel motorda motorun ısısını takip etmek gerekli.

• buradaki en büyük kazayı belkide biz yaptık biz diyorum çünkü aracı ben kullanmıyordum babam kullanıyordu,

araç 2003 otomatik corolla ümraniye küçüksu caddesine girmemize 50-100 metre bir şey olmalı tam hatırlamıyorum en sol şeritten düz burunlu bir bmc kamyon geliyor ama yara yara geliyor herif en soldan en sağ şerite en sağ şeritte biz sağdan ümraniye'ye ayrılmak için yavaşlamışken bir ara kamyonu tekerleğini arkada göz ucu ile gördüm sonrası felaket işte burada başlıyor;

kamyon bizim araca arkadan bindi evet evet bindi aracın ön tekerlekler yerden kesildi ve kütürtü duydum altta aks falan kırılmıştı onunla alakalı olmalı muhtemelen araç önünü kaldırırır kaldırmaz sola attı kendini allahtan sağa atmadı sağa atsaydı bariyerler ile kamyon arasında kalabilirdik neyse sola atınca araç o kadar kalabalık yolda iki şeridi boş geçip araba tam bariyerlere vuracakken bir tane opel astra bize vurdu ve bizim araç tekrar burnunu çevirip en sağ şeride geldi yine tam bariyerlere vuracakken 2007 honda civic bariyerler ile bizim aramıza girdi araba darmadağın oldu hatta perte ayrıldı

araçtan indik direkt geri döndüm kamyonu gördüm herhalde 30-40 metre civarında gerideydi bizden bayağı sürüklenmişiz

bir ara başımda bir ıslaklık hissettim su zannettim halbuki kaza yapmışsın suyun ne işi var elimi sürüpte elime bakıp kanı görünce işin ciddiyetini anladım acayip şok durumu vardı bizde ölü yoktu çok şükür ama diğer civic şoförünün kafası ve karnı yaralıydı

kamyon şoförü yanımıza geldi ''kardeşim kusura bakmayın görmedim''dedi bizde işte klasik ne yapıyorsun bizi öldürecektin falan polis geldi 1-2 dakika sonra ambulans gördüm ben ambulans ile hastaneye gittim çok bir şey yokmuş kafamda dikişe gerek görmediler

olay yerinden gelen polis benim kimliğimi istedi elimi cebime attım cüzdanın içinden kimliği çıkarırken cam parçaları boşaldı cüzdanın içinden o derece polis bana o aracın içinden şükret sağlam çıkmışsınız dedi

bize karşı kamyoncu suçunu itiraf etti ve hatta söylenenlere göre polisede suçunu itiraf etmiş ama polis bizi suçlu çıkardı bu olaydan kamyonun bağlı bulunduğu şirket elemanları gelip işi bağlamış tabi bizde babam ve eniştem şok durumunda olduğundan olaya müdahale edememişler.

neyse biz %100 suçlu durumuna düştük polis raporu ona göre hazırlamış polisi yedirmişler.

bizim mahalledeki kamyoncular şirket kamyonumu diye sordular bize evet dedik o zaman haksız çıkarsınız dediler dedik nasıl oluyor adam üstümüze çıktı olmaz dedi ne olursa olsun şirketler bağlı oldukları ilçe emniyet müdürlüklerine daimi rüşvet verdiği için her zaman haklıdır hakikatende %100 suçlu çıktık

gerçi daha sonra mahkemeye verdik aracın kaza yaptığı zamanki fotoğraflarını mahkemeye verdik(fotoğraf çok önemli)fotoğraflarda her şey alenen belli olduğu için şirket tabi itiraz edemedi ve davayı kazandık çok şükür

ama anladımki bu ülkede can güvenliğimiz yok allah korusun orada ölüp gitsek kim vurduya gidecektik hakkımızıda kimse aramayacaktı sır olacaktık

poliside yakacaktık babam sonradan vazgeçti hakikaten mahkeme çok uğraştırıyor gerçi avukat onu açığa alacaklar dedi

yani öyle ki arkadan bir kamyon üzerinize çıkıyor aracın önü havaya kalkıyor daha sonra otoyolda en sağdan en sol şeride geçiyorsunuz başka bir araç çarpıyor tekrar en sağ şeride uçuyorsunuz bir araç daha çarpıyor ve suçlu siz oluyorsunuz

bu tür olaylar için kesinlikle yazımda belirttiğim gibi fotoğraf çok önemli fotoğraf olmasaydı yine bir şekilde şirket bir dümenler çevirebilirdi fotoğraflar olunca sesi soluğu kesildi bu adamların

can güvenliğimiz yok maalesef bu memlekette

kamyon tarafından ezilip iki aracın çarptığı bir otomobilde suçlu çıkmak her babayiğidin harcı değildir...

• quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h
    buradaki en büyük kazayı belkide biz yaptık biz diyorum çünkü aracı ben kullanmıyordum babam kullanıyordu,

araç 2003 otomatik corolla ümraniye küçüksu caddesine girmemize 50-100 metre bir şey olmalı tam hatırlamıyorum en sol şeritten düz burunlu bir bmc kamyon geliyor ama yara yara geliyor herif en soldan en sağ şerite en sağ şeritte biz sağdan ümraniye'ye ayrılmak için yavaşlamışken bir ara kamyonu tekerleğini arkada göz ucu ile gördüm sonrası felaket işte burada başlıyor;

kamyon bizim araca arkadan bindi evet evet bindi aracın ön tekerlekler yerden kesildi ve kütürtü duydum altta aks falan kırılmıştı onunla alakalı olmalı muhtemelen araç önünü kaldırırır kaldırmaz sola attı kendini allahtan sağa atmadı sağa atsaydı bariyerler ile kamyon arasında kalabilirdik neyse sola atınca araç o kadar kalabalık yolda iki şeridi boş geçip araba tam bariyerlere vuracakken bir tane opel astra bize vurdu ve bizim araç tekrar burnunu çevirip en sağ şeride geldi yine tam bariyerlere vuracakken 2007 honda civic bariyerler ile bizim aramıza girdi araba darmadağın oldu hatta perte ayrıldı

araçtan indik direkt geri döndüm kamyonu gördüm herhalde 30-40 metre civarında gerideydi bizden bayağı sürüklenmişiz

bir ara başımda bir ıslaklık hissettim su zannettim halbuki kaza yapmışsın suyun ne işi var elimi sürüpte elime bakıp kanı görünce işin ciddiyetini anladım acayip şok durumu vardı bizde ölü yoktu çok şükür ama diğer civic şoförünün kafası ve karnı yaralıydı

kamyon şoförü yanımıza geldi ''kardeşim kusura bakmayın görmedim''dedi bizde işte klasik ne yapıyorsun bizi öldürecektin falan polis geldi 1-2 dakika sonra ambulans gördüm ben ambulans ile hastaneye gittim çok bir şey yokmuş kafamda dikişe gerek görmediler

olay yerinden gelen polis benim kimliğimi istedi elimi cebime attım cüzdanın içinden kimliği çıkarırken cam parçaları boşaldı cüzdanın içinden o derece polis bana o aracın içinden şükret sağlam çıkmışsınız dedi

bize karşı kamyoncu suçunu itiraf etti ve hatta söylenenlere göre polisede suçunu itiraf etmiş ama polis bizi suçlu çıkardı bu olaydan kamyonun bağlı bulunduğu şirket elemanları gelip işi bağlamış tabi bizde babam ve eniştem şok durumunda olduğundan olaya müdahale edememişler.

neyse biz %100 suçlu durumuna düştük polis raporu ona göre hazırlamış polisi yedirmişler.

bizim mahalledeki kamyoncular şirket kamyonumu diye sordular bize evet dedik o zaman haksız çıkarsınız dediler dedik nasıl oluyor adam üstümüze çıktı olmaz dedi ne olursa olsun şirketler bağlı oldukları ilçe emniyet müdürlüklerine daimi rüşvet verdiği için her zaman haklıdır hakikatende %100 suçlu çıktık

gerçi daha sonra mahkemeye verdik aracın kaza yaptığı zamanki fotoğraflarını mahkemeye verdik(fotoğraf çok önemli)fotoğraflarda her şey alenen belli olduğu için şirket tabi itiraz edemedi ve davayı kazandık çok şükür

ama anladımki bu ülkede can güvenliğimiz yok allah korusun orada ölüp gitsek kim vurduya gidecektik hakkımızıda kimse aramayacaktı sır olacaktık

poliside yakacaktık babam sonradan vazgeçti hakikaten mahkeme çok uğraştırıyor gerçi avukat onu açığa alacaklar dedi

yani öyle ki arkadan bir kamyon üzerinize çıkıyor aracın önü havaya kalkıyor daha sonra otoyolda en sağdan en sol şeride geçiyorsunuz başka bir araç çarpıyor tekrar en sağ şeride uçuyorsunuz bir araç daha çarpıyor ve suçlu siz oluyorsunuz

bu tür olaylar için kesinlikle yazımda belirttiğim gibi fotoğraf çok önemli fotoğraf olmasaydı yine bir şekilde şirket bir dümenler çevirebilirdi fotoğraflar olunca sesi soluğu kesildi bu adamların

can güvenliğimiz yok maalesef bu memlekette

kamyon tarafından ezilip iki aracın çarptığı bir otomobilde suçlu çıkmak her babayiğidin harcı değildir...

Çok büyük geçmiş olsun Allah korumuş valla

• f-a-t-i-h : Geçmiş olsun gerçekten Allah korumuş. Ama size kızdım şuan, O polisden de şikayetçi olmalıydınız ki yaptığı şey yanına kar kalmamalıydı. Görevini yapmayan insanlara asla acınılmaz. Bu ülke böyle insanalar yüzünden bu hale geldi zaten. Sevindiğim kısım ise can kaybı yaşamanız.
  • Ben pek birşey hissetmedim, ama motorsikletin üzerindeki karı koca mutlaka birşeyler hissetmişlerdir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

f-a-t-i-h : Geçmiş olsun gerçekten Allah korumuş. Ama size kızdım şuan, O polisden de şikayetçi olmalıydınız ki yaptığı şey yanına kar kalmamalıydı. Görevini yapmayan insanlara asla acınılmaz. Bu ülke böyle insanalar yüzünden bu hale geldi zaten. Sevindiğim kısım ise can kaybı yaşamanız.

bende sizin gibi düşündüm ama durum öyle değil maalesef ki 2 sene mahkeme için uğraştık yaptığımız masraf ile 2 tane son model araç alırdık git,gel masrafı araç adliye önüne gitti geldi 1-2 kez dava açmak için para vs. gücümüz ancak bu kadarına yetti

devletin anlayışı öyle bir vaziyete gelmişki tamamen önün tıkanmış asgari ücret maaş alan bir adam bu kadar işi nasıl karşılayabilir, bu kadar bariz bir kaza için 2 sene uğraştık maddi ve manevi

inan bana aracı adliye önüne götürdük bilirkişi heyeti aracı uzaktan gördü daha yanaşmadan bu araca arkadan çarpılmış dedi inanılır gibi değil bilirkişi heyeti 50 metreden anlıyor polisimiz ise kamyoncunun kabul ettiği suçu bize atıyor

daha felaketi rapor çıktığında ilçe emniyet müdürlüğünden raporu aldık okudum %100 kendimi suçlu görünce kan beynime sıçradı oradaki polislere diyorum ki bu nedir yahu bunu kim çizdi kim hazırladı bu raporu canımızı zor kurtardık bu ne saşçmalıktır

cevaba bakar mısın?

bizim ile ilgili bir şey değil trafik polisi ne yazdıysa o geçerlidir bir sorununuz varsa mahkemeye gidiniz.

şimdi bu kafadaki insanlarla şahsi güzünüzle koca bir şirket kamyonuyla nasıl başa çıkabilirsiniz şirket her türlü gücü var maddi ve manevi

• Şükür şu ana kadar büyük bir kazam yok,yaklaşık 6 senedir faal olarak kulanıyorum.Pür dikkat araba kullanırım.Müzik bile açmam genelde,arabanın içinde yüksek sesle muhabbete elimden geldiğince müsaade etmem.Fazlasıyla paranoyağım trafikte,ışıklarda sürekli arkamı kontrol ederim,mesela senin kaza yaptığın durumda önce dikizeden arkayı gözler sonra frenlerim.

Kazam şehiriçinde dört arabanın milimle sığacağı biryerde nüksetti.Sağlı sollu arabalar parketmiş durumdaydı,ilerideki kavsaktan bana doğru bir Taunus döndü,bende hızlıydım biraz.Arabayı sürttürmeyecem diye sağda park halindeki bir şahinin yan aynasını götürdüm.Benim arabaya birşey olamdı,Şahinin masraf 10YTL

Umarım bundan sonra da Allah kaza göstermez,en büyük korkum yaya ve motosikletliye çarpmak.

Ekleme:Ne hissettiğimi yazmamışım,gerçi birşey hissetmedim zaten.Hemen çektim sağa alarmı çalıyordu zati,adam indi geldi verdim parayı helalleştik.Fakat trafikte heyecanlı dakikalardakazaya yaklaştığım anlarda o heyecanla net hatırlayamıyorum bazı şeyleri.Birkaç kez başıma geldi bu olay.Birinde mecburen bir aracı sağlarken seri olmam gerektiğinden hızlı geldim,soldan sağa geçip tekrar sola geçtiğim anda yol ve çevresinden kaynaklı bir kusur nedeniyle ışığı göremedim,o gün de trafik vardı yine yoldan kaynaklı bir kusur nedeniyle üç şeritli yolda arabalar mecburen ardı ardına dizilmiş bekliyorlardı,arkama bakıp frene asıldım öndeki arabaya iki metre kala durabildim.El,ayak boşaldı tabi titriyorHemen sağa çektim çıktım dışarı bagajdan su aldım içtim,gelene gidene baktım biraz kendime geldim devam ettim.

Diğer sefer anayolda sol şeritten seri bir şekilde devam ediyorum,önde arka arkaya iki araba seyrediyor sağ şeritte.Selektör yaptım o sırada çıkacak gibi oldu çıkmadı,ben yaklaştım iyice ama hız kesmedim fazla gördü diye 20m kala önüme çıkıverdi yine acı bir frenyine kurtardık.Trafikte önüme kırmaları çok sık yaşıyorum,ayna kulanma aışkanlığı edinen yok pek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentex Dentex -- 13 Şubat 2011; 13:01:27 >

• geçen bayram tatilinde yunanistandan kocaeli ye döndük amcam garajdaki lacettinin iç ışığını açık unutmuşsunuz akü bitmiştir büyük ihtimal dedi baktık hakkaten bitmiş sonra vurdurduk olmadı falan neyse 1000 bela aracı çalıştırdık dedim bir turlayayım da akü kendine gelsin evden ayrıldım ama terlikle falanım yanımda hiçbirşey yok yolda ilerlerken baya bi ilerdeki ışıklar yeşil yanıyordu bende u dönüşü yapmak için sol şeride girecektim aynaya bakarken önümdeki bmw 1 serisi araç aniden durmuş fren ışıkları gözümü aldığında artık çok geçti bende frene asıldım baktım araba kayıyor hemen dreksyonu sola kırdım ki refüj le önümdeki arabanın arasına gireyim dedim ama araçtan kurtulamadım ve benim aracın sağ önünü bmw nin sol arkaya sürttüm ama önümdeki aracın sahibi indi bende hiç korku veya panik yoktu indik adam ehliyetin var mı dedi var ama evde dedim :D ruhsat? o da babamın çantasında olmalı dedim :D adam töbe töbe dedi sağolsun iyiniyetli çıktı gel evden gidelim ehliyetini falan alalım dedi yoksa polis gelirse ceza yazar sana dedi gittik ehliyeti aldık sonra arabaları olay yerindeki gibi yanaştırıp foto çektik adamdan baya bi özür diledim ve ayrıldık

• quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex
    Şükür şu ana kadar büyük bir kazam yok,yaklaşık 6 senedir faal olarak kulanıyorum.Pür dikkat araba kullanırım.Müzik bile açmam genelde,arabanın içinde yüksek sesle muhabbete elimden geldiğince müsaade etmem.Fazlasıyla paranoyağım trafikte,ışıklarda sürekli arkamı kontrol ederim,mesela senin kaza yaptığın durumda önce dikizeden arkayı gözler sonra frenlerim.

Kazam şehiriçinde dört arabanın milimle sığacağı biryerde nüksetti.Sağlı sollu arabalar parketmiş durumdaydı,ilerideki kavsaktan bana doğru bir Taunus döndü,bende hızlıydım biraz.Arabayı sürttürmeyecem diye sağda park halindeki bir şahinin yan aynasını götürdüm.Benim arabaya birşey olamdı,Şahinin masraf 10YTL

Umarım bundan sonra da Allah kaza göstermez,en büyük korkum yaya ve motosikletliye çarpmak.

Ekleme:Ne hissettiğimi yazmamışım,gerçi birşey hissetmedim zaten.Hemen çektim sağa alarmı çalıyordu zati,adam indi geldi verdim parayı helalleştik.Fakat trafikte heyecanlı dakikalardakazaya yaklaştığım anlarda o heyecanla net hatırlayamıyorum bazı şeyleri.Birkaç kez başıma geldi bu olay.Birinde mecburen bir aracı sağlarken seri olmam gerektiğinden hızlı geldim,soldan sağa geçip tekrar sola geçtiğim anda yol ve çevresinden kaynaklı bir kusur nedeniyle ışığı göremedim,o gün de trafik vardı yine yoldan kaynaklı bir kusur nedeniyle üç şeritli yolda arabalar mecburen ardı ardına dizilmiş bekliyorlardı,arkama bakıp frene asıldım öndeki arabaya iki metre kala durabildim.El,ayak boşaldı tabi titriyorHemen sağa çektim çıktım dışarı bagajdan su aldım içtim,gelene gidene baktım biraz kendime geldim devam ettim.

Diğer sefer anayolda sol şeritten seri bir şekilde devam ediyorum,önde arka arkaya iki araba seyrediyor sağ şeritte.Selektör yaptım o sırada çıkacak gibi oldu çıkmadı,ben yaklaştım iyice ama hız kesmedim fazla gördü diye 20m kala önüme çıkıverdi yine acı bir frenyine kurtardık.Trafikte önüme kırmaları çok sık yaşıyorum,ayna kulanma aışkanlığı edinen yok pek...

Valla ayni beni tarif etmiş gibisiniz bende mümkün oldukça müzik acmam muhabbete girmem

• İki hafta önce bir arkadasım 2011 model yeni aldığı Ford fiesta ile kaZa yaptı araba kaput on tampon farlar airbeler haşat oldu bı baktım hiç umurunda değil 1 saat sonra şaka bile yapmaya başladı ben olsam 1 ay etkisinden kurtulamazdim
  • ilk kazamı 19 yaşında idim bundan 14 yıl önce yaptım yeni ehliyet aldım pazar sabahları çıkıp 5 km mesafede çeşme vardı oraya gider arabayı yıkardım artık kendime güven gelmişti araba sürerken sağa sola bakabiliyordum işte bu en büyük yanlışmış salak gibi öndeki araca etrafa bakarken hafifçe vurdum tamamen benim hatamdı çok sinir oldum böyle bir salaklık asla yapmamalıydım diye düşündüm bende bişey yoktu karşı aracın bagaj göçtü stoplar gitti neyse adam anladı bendeki pişmanlığı ama olan olmuştu karısı bağırıp çağırıyordu adam bi sus dedi 2 sus dedi 3 sus dedi olmadı karısına bi tane çakacaktı zor aldılar adamın elinden karısını neyse böyle işte 14 yıldır bir daha hiçbir kazaya karışmadım ve ondan sonra bir daha asla kendime güvenmedim araba sürerken

• 0 km 2010 model ibizayla yaptım deniz dönüşü yazığın giriş kapısında kamyon vardı yarılamış giremem dedim girer girer dediler bende daldım güt diye araba sola attı kendini sağ kapı altındaki eşik ezilmişti kapıda da az çizikler vardı.2 aylık ehliyetim vardı vicdanım kötü olmuştu ,bir daha direksiyona bile dokunmam diyordum.
  • 2010 yazı aylardan temmuz. eskişehir sıcağından bunalmışık havuza gidelim dedik. havuza gittik, güldük, eğlendik nese havuzdan çıktık. yaş 20 idi o zaman ehliyet 1 senelikti.
    genç olunca sokakta turlamalara başladık. altımızda 94 model doğan slx müzik birazcık yüksek öle takılıyoruz. derken bir ara sokağa girdik 20 km hız ile devam ediyoruz.
    sokağın sonuna doğru o da ne bir motor sağa sola bakmadan zank diye önümüze çıktı. ben frene asıldım, baktım araba durmayacak kafayı çevirdim arkadaşa ben ona o bana bakıyor derken küt diye bir ses geldi.motora vurduk. nese indik baktık bizim araçta birşey yok. sadece plakalık kırılmış. çocuğun motorun arka teker kilitlendi, frenlerine de birşey olmuş.
    çocukta ehliyette yok. başladı bu tavırlanmaya bende bir dk dedim aracı çekeyim sağa. bir kaçtane araç vardı o yüzden. nese arabayı çektim. indim tekrardan çocuk 180 derece dönüş yapmış. abi hata benim polis çağırmayalım, zaten sende birşey yok. birdaha dikkatli olucam motor kullanırken dedi. bizde helalleştik doğru fiatın servise. bir adet plakalık aldık hemen orada taktık gezmeye devam

ekleme; yukarıda bir arkadaş 2009 accent era da hararet göstergesi yok demiş. su an 2011 ford fiesta var ve onlardada hararet göstergesi yok. servise nedenini sorduk, bu araçlarda motor hararet yapacak noktaya geldiyse direk gaz pompalamayı kesiyor ve motoru korumaya alıyor. yani istensende hararetten motoru bozamazsınız gibi bir açıklama yapıldı.
    ancak hararet yapacak kadar ısınırsa bir ışık ve sesli ikaz olayı varmış. ben daha o noktaya getiremedim. nasıl bir şeydir bilmiyorum
    ne kadar mantıklı bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 4 Nisan 2011; 0:13:05 >

• Önden çekişli arabayla El Freni çekerek hayatımın hatasını yapmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR
    Önden çekişli arabayla El Freni çekerek hayatımın hatasını yapmıştım

Ne oldu anlatirmisiniz
  • pek büyük bir kaza olmasa da, çok korkmuştum. zarar vermiş olabileceğim korkusuydu bu.

herhalde başörtüsünden olacak üç şeritli yolda sol şeritte ilerleyen micra sürücüsü bayan beni görmeyerek orta şeride geçmek için üstüme kırdı ve refleks olarak ben de orta şeritten sağa kırarak frenledim. müzik açıktı ve yanımdaki motoru ne yazık ki hiç farketmemişim, devrilme sesini duyunca farkettim ancak. ona çarpmadım ama ben birden sağa kırınca o üstüne çıkacağımı sanıp kaldırıma yönelmek zorunda kalmış ve dengesini kaybedip motordan düşmüş.

araçtan nasıl inip yanına gittiğimi bile hatırlamıyorum telaşla, neyse ki hiçbirşeyi yoktu. pizza dağıtıcısıydı, durup dinlenmek dahi istemedi, iki dakika içinde motoru kaldırdı ve yoluna devam etti, ben de yoluma devam ettim.

micra' nın içindeki bayanın arkasında ne bıraktığından haberi olduğundan kuşkuluyum. hiç yavaşlamadan ilerleyip gitmişti zaten.

• Geri geri gelirken ile arkamda el arabası varmış, cam yüksek olduğundan malum görmedim ve el arabasını ittirdim biraz

Birde garaja sokarken tamponun sol köşesini sürttüm.Ee gençlik tabi,oluyor bazen ufak dikkatsizlikler
  • İlk kazamı ehliyetsiz yapmıştım çok komik olaylar geçti başımdan :)

Ozamanlar arabayı daha yeni almışız ilk binek arabam olduğu için evraklar tamamlanmadan direk arabayı sürmeye başLadım arabada Vize Ruhsat ehliyet yok akşam eğlenmeye gittim akraba ile akşam dönüştede hafif alkol var ama çok değil herneyse arabada baya kalabalığız tam inciraltından alsancak yönüne doğru Bornova'ya gidecez konakta çevirme yapıyorlar aha dedim yandım hemen ışıkları açtım polisin gözünün içine baktım ama nasıl baktıysam adam anladı halimden devam et işareti yaptı dünyanın en mutLu adamı oldum. Bornovada akrabaların evine vardık gece hadi dedim gece burda geçireyim sabaha giderim.Sabah kalktım evime doğru yola çıktım Altındağ semtine gidiyorum sabahın 7 si güzel müzik eşliğinde neşeli gidiyorum 40-50 km hızla arkadan bir küt geçirdi hiçbirşey anlayamadım ama sert çarptı bomboş yolda aha dedim gitti araba durdum indim arkamı döndüm baktım Çarpan araba Kartal kaput tampon farlar radyatör abartısız yerde aha bittim dedim beni araba kesin haşat o an döndüm baktım benim arbada hiçbirşey yok stoplar tampon cizik yok : ) acaba dedim olayın şokundan mı dedim baktım daha birşey göremedim daha biraz yaklaştım azcık plakanın altında şerit gibi bir yer var ora göçmüş bu sefer adama başladım bağırmaya azıma geleni söylüyorum adam dinliyor birşey demiyor sonra kendi kendime dedim ula bende ehliyet yok vize yok ruhsat sigorta yok napıon sen dedim :) sonra alttan aldım bu sefer adam üste çıkmaya çalışıyor tekrar adama çıkıştım adam bas bin git arabana herkez kendi hasarını ödesin dedi o an arabaya atlayışım ile pati çekerek kaçışımı anlatamam yaşayan anlar. Ana caddedeyim hemen ilk sokaktan sağ tarafa daldım şimdi adam vazgeçer polis çağıralım der korkusu ile kaçtım şöyLe dedim olayın heycanı ile durup bakayım dedim tekrar araba çalışır vaziyette baktığım gibi aynı hasar tekrar bineyim dedim ula busefer kapılar kitlendi böyle bir anı yaşadım.

2. kazam da ise bu sefer ehliyetim vardı Sınava gidiyorum Ara sokaktayım Forumun orada çokta yavaşım daha yola yaklaşmadım sağ taraftayım birtane transit döndü ama o ne dönüş be resmen uçtu üstüme ben tak diye durdum kaçacak bir yerimde kalmadı artık çarpmasını seyrettim o an transit sürücüsüde dönemedi zaten sol çamurluğuma patlattı far ve çamurlu az birşey göçtü tampon hala sağlam hala aklım ermiyor tamponlarda zarar gelmemesini. o an kan beynime sıçradı orjinal arabam gitti dedim indim arabadan direk adamın üstüne kafaya kodum adamı dövecem hemen yanımdaki arkadaşım araya girdi tuttu Öfkeme yeniLdim ağıza alınmayacak Küfürler ettim çok ağır konuştum ama adam ağzını açmadı ogünün pişmanlığını çok yaşıyorum halada içinde açık bir yara adamı bulup elini öpüp af dilemek istiyorumki kelimelerle anlatılamaz. Siz siz oLun öfkenize yenilip sonradan pişman olacağınız hareket etmeyiniz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.