Şimdi Ara

İlk Kasa Zalman R1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar yıllardır laptop kullanıyordum, ancak eskiden beri kasa toplama hevesim vardı, masaüstüne heves ettim elime bazı bileşenlerde geçince tamamen el emeği kasa topladım. Bileşenler şu şekilde;

Anakart; Gigabyte h61m-ds2 ddr3 1155pin --
    İşlemci; Intel Core i5 3340 3.1ghz 6mb 22nm 1155pin --
    İşlemci Soğutucu; Stock Intel --
    Ram; 2xKingston 4gb 1333 cl9 top 8gb --
    HDD; 2xWD Cavier Blue 1tb 7200rpm top 2tb --
    Optik Sürücü Samsung 24x Dvd Rw --
    Zalman R1 mid Tower Kasa + Zalman zm600 Lx 600w PSU 360 tl
    Zotac GTX 960 amp! 4gb ekran kartı 700 tl
    AOC i2367fm 23" ips 5ms fhd Monitör 530 tl
    Logitech mk 345 kablosuz klavye mouse seti 80 tl
    Philips Spa 5300 50w Rms 2+1 hoparlör

Yanına çizgi koyduklarıma ücret ödemedim ikinci el olarak tanıdıktan aldım, ekstra benim aldığım bileşenlerin fiyatları yanında yazanlar. Kasayı tek tek ana kartından buzzer'a kadar kendim topladım. Hakikaten çok keyifli bir iş. Elimden geldiğince kablo karmaşasını ortadan kaldırmaya çalıştım. Sistem problemsiz çalışıyor ama Gördüğünüz hata varsa Tavsiye ve yorumlara açığım
     İlk Kasa Zalman R1 İlk Kasa Zalman R1 İlk Kasa Zalman R1 İlk Kasa Zalman R1 İlk Kasa Zalman R1 İlk Kasa Zalman R1 İlk Kasa Zalman R1

• anakartından bızzıra kadar toplaman çok iyi olmuş dostum tuttum bunu
  • Paylaşım için teşekkürler, hayırlı olsun kasanız

R1'de ki en sıkıntılı durum, üstte 2 fan olmasına rağmen, üst kapağı manuel tak-çıkar şeklinde yapmaları olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Paylaşım için teşekkürler, hayırlı olsun kasanız

R1'de ki en sıkıntılı durum, üstte 2 fan olmasına rağmen, üst kapağı manuel tak-çıkar şeklinde yapmaları olmuş.

Teşekkür ederim. Üstte 2 adet fan yuvası var ama içinde tek fan ile geliyor. Ben çok problem etmedim. Zaten işlemci ve ekan kartı çok ısınan modeller değil. kasa içini en fazla 53 derece olarak gördüm. Hep üst kapak kapalı, ön ve üst fan kapalı şekilde kullanıyorum. Çok sınırsa üst kapağı açıp fanları High moda alırım diye düşündüm ama şuana kadar ihtiyaç duymadım.
  • nasıl kasa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turcoblanco

Evet arkadaşlar yıllardır laptop kullanıyordum, ancak eskiden beri kasa toplama hevesim vardı, masaüstüne heves ettim elime bazı bileşenlerde geçince tamamen el emeği kasa topladım. Bileşenler şu şekilde;

Anakart; Gigabyte h61m-ds2 ddr3 1155pin --
    İşlemci; Intel Core i5 3340 3.1ghz 6mb 22nm 1155pin --
    İşlemci Soğutucu; Stock Intel --
    Ram; 2xKingston 4gb 1333 cl9 top 8gb --
    HDD; 2xWD Cavier Blue 1tb 7200rpm top 2tb --
    Optik Sürücü Samsung 24x Dvd Rw --
    Zalman R1 mid Tower Kasa + Zalman zm600 Lx 600w PSU 360 tl
    Zotac GTX 960 amp! 4gb ekran kartı 700 tl
    AOC i2367fm 23" ips 5ms fhd Monitör 530 tl
    Logitech mk 345 kablosuz klavye mouse seti 80 tl
    Philips Spa 5300 50w Rms 2+1 hoparlör

Yanına çizgi koyduklarıma ücret ödemedim ikinci el olarak tanıdıktan aldım, ekstra benim aldığım bileşenlerin fiyatları yanında yazanlar. Kasayı tek tek ana kartından buzzer'a kadar kendim topladım. Hakikaten çok keyifli bir iş. Elimden geldiğince kablo karmaşasını ortadan kaldırmaya çalıştım. Sistem problemsiz çalışıyor ama Gördüğünüz hata varsa Tavsiye ve yorumlara açığım
     İlk Kasa Zalman R1 İlk Kasa Zalman R1 İlk Kasa Zalman R1 İlk Kasa Zalman R1 İlk Kasa Zalman R1 İlk Kasa Zalman R1 İlk Kasa Zalman R1

hocam merhaba ayni kasadan bende aldim, msi gtx960 ekran kartini ortadaki vga profil cubugu yuzunden bir turlu yerlestiremedim. siz nasil yerlestirebildiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• modrizzt kullanıcısına yanıt
    Hocam fotoda da göründüğü gibi bende sığdı bir sıkıntı olmadı, hangi çubuktan bahsettiğinizi anlamadım kasanın dik inen bir çubuğu var o mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam fotoda da göründüğü gibi bende sığdı bir sıkıntı olmadı, hangi çubuktan bahsettiğinizi anlamadım kasanın dik inen bir çubuğu var o mu?

evet hocam ortadaki vga profili yuzunden bir turlu oturtamadim
     İlk Kasa Zalman R1

• modrizzt kullanıcısına yanıt
    Hocam daha net foto olursa yardımcı olmaya çalışırım ama 3 fanlı büyük ekran kartlarını sığdıran arkadaşlar vardı yani yer dar değil.
  • quote:

Hocam daha net foto olursa yardımcı olmaya çalışırım ama 3 fanlı büyük ekran kartlarını sığdıran arkadaşlar vardı yani yer dar değil.

hocam o parca yuzunden ekran kartini oturtamiyordum ama bayagi esnek bir parçaymis kastirarak oturttum. bu arada benim ekran kartinin fanlarina carptigi icin kullanamiyorum ben anlamsiz oldu :D

• quote:

Orijinalden alıntı: modrizzt

quote:

hocam o parca yuzunden ekran kartini oturtamiyordum ama bayagi esnek bir parçaymis kastirarak oturttum. bu arada benim ekran kartinin fanlarina carptigi icin kullanamiyorum ben anlamsiz oldu :D

Allah allah :) ben de msi 2gb gtx960 alacaktım, zotac hem 100 tl daha ucuz hem de 4 gb diye zotac almıştım istemeden doğru seçmişim :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: modrizzt

quote:

Allah allah :) ben de msi 2gb gtx960 alacaktım, zotac hem 100 tl daha ucuz hem de 4 gb diye zotac almıştım istemeden doğru seçmişim :)

aynen hocam, msi biraz buyuk kart. bakalim sogutma borulari plasik parcayla temas halinde, erirsr falan kiracagim. vidalamislar sozde ama wd 40 sikmama ragmen acamadim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.