Şimdi Ara

İlk Fizz oyunum /Edit : Skill sıralaması problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
5.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karşında Ryze varken bu skor bayağı iyi. GG WP. (Fizz'i bir ben oynayamıyorum herhalde )
  • Orijinalden alıntı: Ripskill

Orijinalden alıntı: Demacia

Ryze Fizz'in hard counterı şansına küs hayatımda ilk defa ryze oynadığımda, çok iyi fizz oynayan bir arkadaşımı farm ve skor olarak üçe katlamıştım

Bendeki şansa bak :) İlk defa mid oynuyorum ilk defa Fizz oynuyorum karşıma counterı çıkmış :) Gerçi bakmalıydım bende.

Draft oynuyorsan çıkması normal.:)
    Fizz için buildin metaya uygun ve sağlam.

Botlarla başlarsan,başlarda harass ve farm açısından geri kalmamak için gerekli hıza sahip olursun.(Yani bir vuruş yapar uzaklaşırsın gibi.)
    Ryze Fizz'in en zorlayıcı rakiplerinden biri,tower altı oynayacaksın yapacak bir şey yok.6 levela gelince jungler da yardım ederse alırsınız Ryze'ı.(Tabi harassları çok rahatsız edici olacaktır muhtemelen,canın az oynamak zorunda kalabilirsin)
    Build:

EARLY GAME:

MID GAME:

LATE GAME:

DURUMSAL:

TAKTİKLER:
    -Ryze karşısında erken bir Abyscall çıkarak başlayabilirsin (istersen Lich Bane'den önce pelerini al,sonra Lich'i tamamlayıp Abyscall al)
    -Köpekbalığı güçlü bir ulti,flash'la kaçılmıyor,bundan yararlan.
    -Lich Bane sonrası W+Q combosu Ryze'için çok rahatsız edici olur,iyi kullan.

Not:Fizz ile yeni başladım oyuna,çok abartmış gözükebilirim,bana çok güvenme ama bu buildle ilk iki oyunda 10+ kill rahat aldım.
    -Alternatif olarak belki Morello... alabilirsin.Grevious Wound (W) ile beraber harika gider diye düşünüyorum,tabi denemedim,denersen botta dene.

Düzenleme:Biraz motivasyon olsun diye şu videoya göz gezdir özellikle E+Q yapınca inanılmaz bir çeviklik veriyor Fizz'e.

Düzenleme 2:

Orijinalden alıntı: NothingLose

İlk olarak e fulle sonra w sonra q .

Neden ilk E ? E Early de sadece gankten kaçma amacıyla işe yaramıyor mu ? Yada rakibi kovalamak vs. Çok fazla hasar vermiyor. Q ile W fulleyip saldırmak daha mantıklı gibi ama ?

Q'nun 1. seviye ile 5. seviye arasında vurduğu damage farkı çok yok . Fakat E'nin hem damage artıyor hem de cd kısalıyor . Q fullemek tamamen aptallık .

genel olarak her zaman e skili damage için kullanılmıyor şöyle diyim mesela adama girdin w,q attın sonra direk e atmassın ya sen kaçıcaksın onu atıp yada adam kaçıcak öyle atıcaksın bu yüzden w fulleyip sonra q sonra e daha mantıklı.
    Q en son fullenir açık ve net. E senin ganglerden kolay kaçıp kovalamanı ve daha rahat minyon biçmeni sağlar o yüzden e fullenir . Sen 1. seviye q ile 100 vuruyorsan 5. seviye ile 150 vurursun ( örnek sadece ) ama 1. seviye e ile 100 vuruyorsan 5. seviye e ile 500 vurusun .

Cevabım:Mantıklı olarak E yapacaksan ilk E fullenir,buna farm potansiyeli yüksek dengesiz (dengesiz derken orjinalden uzak) Fizz diyoruz.Ancak bu build ile en son W tamamlanıyor ki biraz komik oluyor,çünkü sadece E varken adamın yanına atlayıp W vurursan ölürsün,net,herkes üzerine atlar,yani ilk E fullersen sonra Q çıkacaksın,çünkü bu Q ile rahatsız edip E ile kaçmak değil,E ile vurup-arkasına geçip-Q ile geri deşmek oluyor (tabi E-W-Q sıralamasıda acayip olur,Q-W damage vurmayacaksa..)-build mantıksız yani.En başarılısı W+Q'dur emin ol.
    E'nin ratio ve base olarak daha etkili olduğunu biliyorum ama biz E yeteneğini alan etkili hasar vermek için kullanmıyoruz,kullanırsak teamfight ortasında kalan bir assassin olarak ölürüz zaten.E'nin son fullenmesi bu nedenle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rauge -- 19 Haziran 2013; 11:16:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vadocz

E fullersen cd si azalır ve daha rahat minion kesersin.Sadece kaçma skilli olarak görme E'yi

Cooldown azalıyor ama, bu zaman da farklı bir tip combo yapmam lazım. W açıp Q ile deşip E ile ya kaçarım ya da duruma göre kovalarım. E ilk fullersem nasıl kombo yapacağım ?

@sniper_town

Evet haklısınız farm çok düşük. Ama ilk defa mid lane oynadım. İlk defa fizz oynadım ve karşımda Ryze vardı. Sürekli harraslayarak out farm bıraktı yukarıda yazmıştım zaten bi ara lv farkı 5 e 9 du diye. Oyun late game doğru gittikçe de sürekli combat döndüğünden farm yapamadım.

@NothingLose

Genel olarak herkes W sonra Q diyor. Neden E. Early game de kaçmak yada kovalamak için kullanmak daha mantıklı değil mi ? Ve diyelim ki E fulledim combo nasıl olmalı ?

@OturanDürüm

İlk olarak Sheen kasıyorum oradan Lich Bane. Ama duruma göre değiştirebilirim.

@Thanor

Teşekkür ederim hocam sağolun.

@Flooper

Taktikler ve build için teşekkür ederim sağolun. Çok zevkli fizz ile oynaması.

------

Bu arada sormak istediğim bir şey var :) Fizz in E skilli ile duvarlardan atlayabiliyoruz hani. Bütün haritada heryer için geçerli mi bu yoksa bazıları için mi ? Mesela baronnun arkasından atlayan içine düşen fizz gördüm ama deneyince duvara takılıyorum :)) Nasıl yapabilirim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ripskill

quote:

E fullersen cd si azalır ve daha rahat minion kesersin.Sadece kaçma skilli olarak görme E'yi

Cooldown azalıyor ama, bu zaman da farklı bir tip combo yapmam lazım. W açıp Q ile deşip E ile ya kaçarım ya da duruma göre kovalarım. E ilk fullersem nasıl kombo yapacağım ?

@sniper_town

Evet haklısınız farm çok düşük. Ama ilk defa mid lane oynadım. İlk defa fizz oynadım ve karşımda Ryze vardı. Sürekli harraslayarak out farm bıraktı yukarıda yazmıştım zaten bi ara lv farkı 5 e 9 du diye. Oyun late game doğru gittikçe de sürekli combat döndüğünden farm yapamadım.

@NothingLose

Genel olarak herkes W sonra Q diyor. Neden E. Early game de kaçmak yada kovalamak için kullanmak daha mantıklı değil mi ? Ve diyelim ki E fulledim combo nasıl olmalı ?

@OturanDürüm

@Thanor

@Flooper

------

Bu arada sormak istediğim bir şey var :) Fizz in E skilli ile duvarlardan atlayabiliyoruz hani. Bütün haritada heryer için geçerli mi bu yoksa bazıları için mi ? Mesela baronnun arkasından atlayan içine düşen fizz gördüm ama deneyince duvara takılıyorum :)) Nasıl yapabilirim ?

Bayağı dibine girmen lazım. Kalınlığına göre değişiyor o duvar olayı.

• quote:

quote:

@sniper_town

@NothingLose

@OturanDürüm

@Thanor

@Flooper

------

Playful/Trickster (Oyunbaz/Düzenbaz) farklılar atladıkları uzaklık olarak.

Playful daha uzağa atlatabiliyor,yani Baron'dan atlarken kullanabilirsin,Trickster ise daha küçük bir alanda atlatıyor Fizz'i.
    Nasıl atlayabilirim dersen duvarın iyice dibine gir ve fare imlecin atlamak istediğin yönde/noktada olsun.

Biraz incele videoyu,bir şeyler öğrenirsin sanırım. :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Floopper

quote:

quote:

@sniper_town

@NothingLose

@OturanDürüm

@Thanor

@Flooper

------

Playful/Trickster (Oyunbaz/Düzenbaz) farklılar atladıkları uzaklık olarak.

Playful daha uzağa atlatabiliyor,yani Baron'dan atlarken kullanabilirsin,Trickster ise daha küçük bir alanda atlatıyor Fizz'i.
    Nasıl atlayabilirim dersen duvarın iyice dibine gir ve fare imlecin atlamak istediğin yönde/noktada olsun.

Biraz incele videoyu,bir şeyler öğrenirsin sanırım. :D

Teşekkür ediyorum. Çözdüm sayılır bir kaç defa daha denedim kaçarken çok işe yarıyor :)

• ben genelde q w açıkken aa ve e ilede geri kaçıyorum harass için
  • Skill sıralamasını nasıl yapayım hala karar veremedim. W ile E fulle diyen var Q fulle diyen var. Q fullersem W açıp Q ile deşip E ile geri kaçacağım/kovalayacağım. E fullersem, E ile rakibin arkasına veya yanına atlayıp W açıkken Q ile geri turret a doğru deşicem.

Hemen hemen aynı mantığa geliyor ama damage farkları var. Şöyle de bir örneğim var ; Dün mid fizz oynarken karşıya da fizz geldi. Adam skin falan açmış E ile başlamıştı. Acemi değildi yani biliyordu oynamayı süper olmasada. E ile başlamıştı işte E ile haraslamaya kalktı yediğim damage çok azdı. 1 Lv iken tamam ama 4-5 te yine E ile vuruyordu önce aynı damage ben Q fullemiştim daha fazla vuruyordum. AP ler hemen hemen eşitti. Doran yüzüğü ve 2 pot vardı bende.

Şimdi ne yapayım nasıl skill sıralaması kurayım fizze ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drakeshark -- 20 Haziran 2013; 15:45:49 >
  • İlk E fulle. Sonra W - Q eşit ver.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk W , sonra Q , sonra E
  • direk saldırırken e ile başlarsan bu sana biraz dezavantaj verir o an gang falan yesen ortada kalırsın o açıdan düşünme bence e fullemenin tek avantajı farmada katkı sağlar onuda bence dert etme w,q sayisinde rakibi uzak tutarsan rahat farm yaparsın zaten hem e açık tutarsın gang yeme durumunda rahatlıkla kaçarsın.
  • http://www.lolpro.com/guides/fizz/125-fizz-guide-mid-lane-by-syn-moogledyou

Lol pro da direk Q fulleyin diyor ? W bile değil o derece yani :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: !ScR3aM!

direk saldırırken e ile başlarsan bu sana biraz dezavantaj verir o an gang falan yesen ortada kalırsın o açıdan düşünme bence e fullemenin tek avantajı farmada katkı sağlar onuda bence dert etme w,q sayisinde rakibi uzak tutarsan rahat farm yaparsın zaten hem e açık tutarsın gang yeme durumunda rahatlıkla kaçarsın.

Evet benimde düşündüğüm o zaten. Gank falan yersem diye yada baktım rakibi alabiliyorum kaçmaya kalkarsa diye E bırakıyorum sona ve sürekli kullanmayacağım skilli fullmek saçma olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drakeshark -- 20 Haziran 2013; 15:55:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thanor

quote:

quote:

@sniper_town

@NothingLose

@OturanDürüm

@Thanor

@Flooper

------

Bayağı dibine girmen lazım. Kalınlığına göre değişiyor o duvar olayı.

cok ince yerlerden geciyor. nidalinin kedi formu gibi degil ama yine biraz ince olmasi lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ryze Fizz'in hard counterı şansına küs hayatımda ilk defa ryze oynadığımda, çok iyi fizz oynayan bir arkadaşımı farm ve skor olarak üçe katlamıştım

Bendeki şansa bak :) İlk defa mid oynuyorum ilk defa Fizz oynuyorum karşıma counterı çıkmış :) Gerçi bakmalıydım bende.

İlk Lichbane çık ve her zaman ilk W fulle. Gerisi sana kalmış ikinci olarak E veya Q yapabilirsin. Ama ilk W sabittir. 1 basit atak yapınca e nin seviye 5 de verdiği damage ile aynı damageyi veriyor w. w+q zaten cabası.

Sheen'i çıktıktan sonra başka bir yetenek gücü itemı yapmadan Lich Bane rushlamayı hatalı buluyorum. Early'de ap ve ad'n arasında çok büyük bir fark olmuyor. Sheen'i Lich Bane'e çevirmek için 1740 altın feda edip 65 yetenek gücü ve biraz ms kazanıyorsun sadece. Bu nedenle en hızlı senaryoda bence Sheen-> Needlessly Large Rod-> Lich Bane şeklinde devam etmek çok daha mantıklı. Ben genellikle Lich Bane ihtiyacı duyan şampiyonlarda Sheen'den sonra en az 1 ap itemı tamamlamadan Lich Bane rushlanmaması gerektiğine inanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Epic Sax Guy

İlk w sonra q sonra e

(eğer karşıda 3 ad 2 ap varsa) doran yüzüğü x2 heal pot başla, lane'i pushla minyonların rakip kuleye dayandığında base atıp bot al ondan sonr ; zhonya/lich/büyü nüfuzu veren ayakkabı (adını unuttum )/rabadon/rylainin asası/liandry'nin eziyeti bu sıradan gitmeye çalış.

Taktik olarak ben şöyle oynuyorum mesela, karşında diana olduğunu varsay. Bir elin sürekli e'de olacak. Q attığı anda E yapıp üzerine zıplayacaksın. q+w+r zaten diananın countdownu gelene kadar ya ölmüş olur ya da b gitmek zorunda kalır. Ryze konusunda şanssızsın adam senin en baba counter'ın Onun dışında bu zıplama hoplama olayıyla çıldırtamayacağın hero çok az

En son mu r atiyon? r,q,w,e olsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Scampt

quote:

İlk w sonra q sonra e

(eğer karşıda 3 ad 2 ap varsa) doran yüzüğü x2 heal pot başla, lane'i pushla minyonların rakip kuleye dayandığında base atıp bot al ondan sonr ; zhonya/lich/büyü nüfuzu veren ayakkabı (adını unuttum )/rabadon/rylainin asası/liandry'nin eziyeti bu sıradan gitmeye çalış.

Taktik olarak ben şöyle oynuyorum mesela, karşında diana olduğunu varsay. Bir elin sürekli e'de olacak. Q attığı anda E yapıp üzerine zıplayacaksın. q+w+r zaten diananın countdownu gelene kadar ya ölmüş olur ya da b gitmek zorunda kalır. Ryze konusunda şanssızsın adam senin en baba counter'ın Onun dışında bu zıplama hoplama olayıyla çıldırtamayacağın hero çok az

Farkeden bir şey olacağını düşünmüyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Scampt

quote:

İlk w sonra q sonra e

Farkeden bir şey olacağını düşünmüyorum

Balık yavaşlatıyor ulti atınca, kaçması zorlaşıyor.

• Önce w'yu fullemeye bak kardeşim sonra sırasıyla q ve e ye bak birde şu buildi yaparsan iyi olabilir ben genellile bunla oynuyorum
     İlk Fizz oyunum /Edit : Skill sıralaması problemi
  • Önce e fulle. Herzaman e fulle. Sonra q yada w farketmez ama q daha iyi, 2. olarakta q fulleyebilirsin. Enin sana avantajı zor durumlardan daha rahat kurtulmanı sağlar ayrıca rahat farm yapmanı sağlar. E nin son seviyede cd si baya düşüyor her durumda çok faydalı ayrıca damage ıda baya iyi. Ayrıca tf lerdede çok iş görür damage verir kaçarsın kısa bir süre sonra tekrar dalarsın tf ye. E ful değilken dalıp bir müddet daha beklemen gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.