2005'ten beri sadece Xbox 360 ile multiplayer oynuyorum. Aslında Xbox360 ile de sadece multiplayer oynuyorum, single hiç ilgimi çekmiyor diyebilirim.
Şimdi yine Xbox360'ım var ve henüz az oyun olduğu için Xbox One almadım. Ama HTPC amaçlı bir kasa topladım ve kasa fena olmadı (4670K işlemci, Z87M-Plus anakart, 8GB ram, HD7850 ekran kartı vs). Bu yeni PC orta seviye bir oyun bilgisayarı olarak da kullanılabileceği için, acaba Xbox One alıncaya kadar bazı oyunları PC'de multiplayer olarak daha yüksek görüntü kalitesi ile oynayabilir miyim diye düşünüyorum.
Ancak PC'de multi olarak hiç tecrübem yok. Sistemin nasıl işlediğini dahi bilmiyorum. Mesela Xbox 360'da Gold üyelik alırsınız ve açabildiğiniz her oyunu, oyun içinden Multiplayer modunu seyapımcı firmanın kendi resmi sunucuları ile online oynayabilirsiniz. Bana PC'deki sistemin nasıl işlediğini anlatabilir misiniz ?
Sanıyorum PC'de multi için Hamachi ve Tunngle gibi kopya oyun oynayanların kullandıkları ağlar var. Ama ben onlarla değil, resmi sunucular ile ilgileniyorum. Mesela Steam'den oyun alsam, sadece Steam'den oyun alan oyuncular ile Steam ağı üzerinde mi oynarım, yoksa Steam'den veya başka bir yerden resmi olarak oyun alırsam, tıpkı Xbox360'da olduğu gibi oyunun kendi menüsünden Multiplayer seçtiğim zaman resmi sunucularda oynayabilir miyim ?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
steam veya steam dışı orjinal oyunda resmi sunucularda oynayabilirsiniz.
en temizi steam.
steamden aldığınızda oyunu açtığınızda ilgili multiplayer bölüme girdiğinizde resmi serverlara bağlanıp oyun oynayabilirsiniz. bazı oyunlarda topluluk sunucularıda vardır oralarda da oynayabilirsiniz.
Cevaplar için teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: TheMuyu bazı oyunlarda topluluk sunucularıda vardır oralarda da oynayabilirsiniz.
Topluluk sunucusu dediğiniz ile, oyunu Steam'den aldıktan sonra oyun içinden multiplayer bölümüne girip oynamak arasında fark var mıdır ? Hem kullanıcı isminin devam etmesi hem de özellik/performans olarak
Bir de şunu sormak isterim. Mesela içinde oyun yüklü Steam hesabı satın alsam, istatistikleri vs. sıfırlayıp başka bir kullanıcı ismi ile devam edebiliyor muyum ? Mesela Xbox Live'da isim değiştirmek ücretli ama teknik olarak mümkün.
quote:
Orijinalden alıntı: signore
Cevaplar için teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: TheMuyu bazı oyunlarda topluluk sunucularıda vardır oralarda da oynayabilirsiniz.
Topluluk sunucusu dediğiniz ile, oyunu Steam'den aldıktan sonra oyun içinden multiplayer bölümüne girip oynamak arasında fark var mıdır ? Hem kullanıcı isminin devam etmesi hem de özellik/performans olarak
Bir de şunu sormak isterim. Mesela içinde oyun yüklü Steam hesabı satın alsam, istatistikleri vs. sıfırlayıp başka bir kullanıcı ismi ile devam edebiliyor muyum ? Mesela Xbox Live'da isim değiştirmek ücretli ama teknik olarak mümkün.
Steamde oyun profillerinde görünen adı istediğin zaman değiştirebilirsin. ama steam kullanıcı adını değiştiremezsin.
resmi/topluluk server farkı her oyunda olmaz belli başlı oyunlarda kullanıcının kendine server açmasına izin verilir ve diğer kullanıcılarda o server a bağlanabilir. ikiside zaten mültiplayer bölümünde görünür.