Şimdi Ara

ilk defa linux kullanacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kardeşimin netbook u var özellikleri ; işlemci intel (R) Atom (TM) CPU N455 1.66 GHZ 1 GB Ram 32 bit hangi dağıtımı önerirsiniz minti biraz kurcaladım fena değil gibi ama yine siz sevgili linux kullanıcılarından öneriler bekliyorum ...

• up
  • ubuntu yada mint işini görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: KoşanBalık

ubuntu yada mint işini görür

Ubuntu'yu çalıştıracağını zannetmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tisortyakismayanadam

arkadaşlar kardeşimin netbook u var özellikleri ; işlemci intel (R) Atom (TM) CPU N455 1.66 GHZ 1 GB Ram 32 bit hangi dağıtımı önerirsiniz minti biraz kurcaladım fena değil gibi ama yine siz sevgili linux kullanıcılarından öneriler bekliyorum ...

Biraz daha üst düzey oslaydı Ubuntu 13.04 önerirdim.
    Döküman fazlalığı ve yardım fazlalığı istiyorsanız Linux mint olabilir.
    Xfce'li lightweight dağıtımlarda olabilir tıpkı Puppy linux gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tisortyakismayanadam

arkadaşlar kardeşimin netbook u var özellikleri ; işlemci intel (R) Atom (TM) CPU N455 1.66 GHZ 1 GB Ram 32 bit hangi dağıtımı önerirsiniz minti biraz kurcaladım fena değil gibi ama yine siz sevgili linux kullanıcılarından öneriler bekliyorum ...

Linux Mint 14 "Nadia" Xfce (32-bit) gayet hafif
    Bi ara çok eski laptopumu bu sürümle kurtarmıştım tabi sen gereksiz bileşenleri silip birazcık daha hafifletebilirsin
  • Bende de benzer özellikli bir netbook var da lubuntu nasıl olur acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KONU SİLİNMİŞTİR
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerfrt

Bende de benzer özellikli bir netbook var da lubuntu nasıl olur acaba?

Lubuntu hafiftir rahat çalışır kasmaz.şahsen denemedim.
  • lubuntu her ne kadar masaüstü ortamı olarak hafif olsada, büyük oranda ubuntu'nun arka plan ağırlığıyla birlikte geliyor. Onun yerine mint daha tercih edilesi, çünkü pek çok arka plan ağırlığını atıyorlar.
  • Merhabalar bende kısa bir süre önce netbookumu daha performanslı kullanmak için
    linux dağıtımlarını denemeye başladım.

CrunchBang Linux , denediklerimin içinde bana göre en performanslı olanı idi , yeni öğrenmeye başladığım ve alışkanlıkları değiştirmek zor olduğu için zaman , zaman zorlanıyorum ama
    bir çok yerde konu ile ilgili bilgiler mevcut.

tint2 , conky , openbox ayarları ile özelleştirmelere başlayabilirseniz , işletim sistemine sempatiniz daha da artıyor , en azından benim öyle oldu :)

deneme fırsatım olmadı ama semplice ( semplice-linux.org ) dağıtımını da tavsiye etmişlerdi.
  • pardus candır
  • Manjaro ya da bakabilirsin.

Saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.