Şimdi Ara

İlk defa işlemci OC ledim (i3 540) bilmeyenelr için anlattımda (USTALAR YARDIM İŞLEMCİ CIZLIYOR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet uzun bir süre sonra pc ye merak sandık eski hurdalıklan oynuyoruz işte OC nedir ne değildir nasıldır nası yapılır bi bilgim yoktu.Hatta BIOS(MAVİ PC AYAR EKRANI) tan olduğunu yeni öğrendim.Benim gibi acemiler olabilir bilmemek ayıp değil.
    Hani pc niz bozulunca tamirci/abileriniz mavi bi ekran açıp ayar yapar ya(bkz: ha ona BIOS deniliyor (BIOSUM baya eski muhtemelen)
    Pc açıldığında siyah ekranda yazılar yazarken altta bios Setup a girme tuşunu gösterir genelde Del ya da f12 falandır.
    Orda Seçenekler olur bende sol taraftan ilki (altta Cpu overclock diye açıklaması var )oraya girdim ordan 2.yi seçtim ve bi ekran çıktı

işlemcinin özellikleri ve kaç ghz de çalıştığı yazıyor.Stock hali @3.06 GHz (133x23) bu ilk yazan 133 fsb oluyor 23 ise çarpan.Çarpan 23 te kaldı(max23 min 9) fsb yi ise aynı açılan yerde yazar 133 diye önce 3.95 e çektim sonra 4.04(ideal) 4.5 ve yukarısını voltaj vermeden denedim kaldırmadı.o 133 i 175 yapın f10 la save and exit yapın işte bu kadar.

İlk açıldığında baya bi sesliydi kormayın resmen hırladı .Isı konusunu bilemiycem kurcalarken bios 48 diye gösteriyodu tabi oyunda ve günlük kullanımdaki önemli.Soğutucu herhalde stock üstünde intel yazıyor.

gelelim fps lere

Ekran Kartım GeForce 9500 GT MSİ Afterburner yükleyip ne varsa sona çektim.

DİRT 3 @3.06 GHz de ULtra low 1680x1050 de averaj 34.93 fps di

@3.95GHZ Ultra Low 1680x1050 de averaj 35 fpsydi.

@4.04GHz de Ulra Low 1680x1050 averaj 35.20 OLDU

zaman geçtikçe unutmazsam sıcaklık-Cpu kullanımı belirtirim

Anlatmam hiç bi zaman iyi olmadı kusura bakmayın

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dikkat kesilince işlemciden midir nedir cızt cızt cızt cızt kesik kesik sesler geliyor sebebi nedir?

Bu arada 20 dk dır HWMonitor açık nette surf de 55-65 derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KakaoluBiskuviCetesi -- 7 Kasım 2013; 20:08:30 >

• P95 ile stres testine aldım 5 dk sonra 105 derece görünce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KakaoluBiskuviCetesi

P95 ile stres testine aldım 5 dk sonra 105 derece görünce

105 derece mi? Tükürsen buharlaşacak diyorsun yani, çok abartma bence. Geri çek onları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli Süt

quote:

Orijinalden alıntı: KakaoluBiskuviCetesi

P95 ile stres testine aldım 5 dk sonra 105 derece görünce

105 derece mi? Tükürsen buharlaşacak diyorsun yani, çok abartma bence. Geri çek onları

Bende anlamadım kasa soğuktu ılık hava üflüyodu bi hwmonitör açıym dedim max 105 ti bende direk kapattım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.