Şimdi Ara

İlk Defa Alınacak Sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir PC toplamak istiyorum. Çok çok uzun zaman sonra ilk defa masaüstü bir bilgisayar alacağım için acemiyim. Birkaç vidyo izledim. Kendim yapabilirmişim gibi gelse de bu işin az çok uzmanlık gerektireceğini düşünüyorum. Bu sebeple daha çok Vatan Bilgisayarın sitesine bakıyorum. Sıfırdan toplayabiliyor ve hazır olanları seçip üzerinde düzenleme yapabiliyorsunuz.

İlkin 13. nesil İntel olana baktım. Lakin nedense hem fazla olacağını hem bütçe konusunda daha alçaktan gitmem gerektiğini düşündüm. Bir hazır sistem seçip üzerinden şu düzenlemeleri yaptım:

* Intel Core i5 12400F Soket 1700 12. Nesil 2.50GHz 18MB Önbellek 10nm İşlemci

* ASUS DUAL GeForce RTX 3060 OC V2 12GB GDDR6 192Bit NVIDIA Ekran Kartı

* FRISBY MESH 4x120mm Dual-Ring RGB 600W 80 PLUS USB3.0 MidT ATX GAMING KASA

* GSKILL 32GB (2x16GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram

* Samsung 500GB 870 EVO SATA 3.0 (Okuma 560MB / Yazma 530MB)

* ASUS PRIME H610M-E D4 Intel H610 Soket 1700 DDR4 3200MHz M.2 Anakart

Böyle 19.975 liraya denk geliyor. Eğer 13. nesilde ısrar edersem de şöyle oluyor:

* Intel Core i5 13400F Soket 1700 13.Nesil 2.50GHz 20MB Önbellek 10nm İşlemci

* ASUS TUF GAMING B660M-E D4 Intel B660 Soket 1700 DDR4 3200MHz (OC) M.2 Anakart

* ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti OC 8GB GDDR6X 256Bit Nvidia Ekran Kartı

* GSKILL 32GB (2x16GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram

* Samsung 500GB 980 NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 3100MB / Yazma Hızı 2600MB)

* THERMALTAKE SMART BX1 80PLUS BRONZE 650W GÜÇ KAYNAĞI

* POWERBOOST VK-G4306S USB 3.0 MESH ARGB RİNG FANLI GAMING KASA

Böyle de 26.194 lira gibi bir fiyat. Lakin üzerine alınacak monitörü falan ekleyince nazarımda çok para oluyor. Buna gerek var mı?

Ekran kartı konusunda sonuna Ti gelince hem gb'tı düşüyor hem daha pahalı. Bazı yerlerde Ti'li olanın bir şeylerinin eksiltildiği falan söyleniyordu.

Zannedersem sistemlerde kullanılacak ekran da mühim. Evvela 4K bir monitör almak istiyorum. Benim için piksel yoğunluğu ve renkleri düzgün göstermesi mühim. Şöyle bir monitöre ne dersiniz: https://www.epey.com/monitor/msi-g281uv.html

Tabii 60hz az ama başlangıç için olabilir, ileride arttırılır...

Bu bilgisayarı tabii olarak iyi oyunlar oynayabilmek için, vidyo düzenlemek gibi işlerde (kasaya güvenerek 4k düzenlemek isterim), dahası normal kullanım... Mesela GTA 6 çıktığında onu oynayabilmek istiyorum.

Bir de şunu almalı mıyım?

https://www.vatanbilgisayar.com/windows-11-home-64-bit-turkce-kutu.html

Kullandığım ürünün lisanslı olması ve adamakıllı kurulu olmasını isterim.

Sizce Vatan Bilgisayar'dan mı almalıyım? Neticede karşımızda tek muhatab olarak da duruyorlar. Yoksa başka başka yerlerden en uyguna alıp kendim mi yapmalıyım? O zaman ekran kartıydı falan bu değerleri daha üst olabilir miyim? Zannedersem bunların bir de birbiriyle intibak içinde olması gerekiyor.

Bütçe konusunda ise malum 20 bin gibi, ekrana da en azından şimdilik 10 altı ve civarı olabilir.

Başka bir sorum da bu kasada wifi, blutut falan var olabiliyor mu? Tabii zannedersem kasayı da seçmek mühim, mesela bence üzerinde usb c olmalı. vatandan veya kendim alıp kurduğumda bileşenleri bir araya getirmek yetiyor mu, sistemi toplamak için. Mesela bir soğutma sistemi olmak zorunda mı yoksa fanlar zaten bunun için mi? Sanki bir şeyler eksik gibi hissediyorum. Yoksa acele etmeden yavaştan araştırarak mı devam etsem...

• Siz bu pc yi oyun amaçlımı kullanacaksınız. Oyun amaçlı ise zaten bu bütçede 4K monitör kullanmak olacak iş değil. Ne amaçla kullanacaksınız,yani.

• Hem oyun oynamak istiyorum. Oyun için almak istiyorum zaten. Oyunlardan yıllarca hep uzak kaldım. Keyif için. Hem de diğer işler için, vidyo resim düzenlemek web işleri, bazı adobe falan. Genel. 4K monitör almamalı mıyım?

• 4K monitörde, 3060Ti ayarı e.kartlarında fps ler çok düşer. Tad almazsınız pek. 2K sizin için ideal olur.

Hem o zaman ,kasaya ayrılan payınız artacağı için, daha eli ayağı düzgün bi makina toplama şansınız artar. 2K da karar kılarsanız bi şeyler hazırlarız.

• Tabii, 2K bir monitör de iyi. Benim için dediğim gibi piksel yoğunluğu ve renkler iyi olsun. Bu monitör seçimine etki eden şey ekran kartı mı?

• 2K monitör size ziyadesi ile yeterli olur.Dediğim gibi 4K çözünürlükte oyun oynarsanız , e.kartının gücü düşer. Yani 4K oyun için ,güçlü e.kartları şart.

• Makul. Elbette ekran kartı mümkün olduğunca iyi olsun ama yükseldikçe fiyatları katlanıyor gibi görünüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İŞTE SON HALİYLE SİSTEM
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• Teşekkür ederim. Bazı sorularım var. Ekran kartı temelde bir firma olsa da Asus, MSI ve burada Zotac gibi farklı markalarla satılıyor. Bunların farkları nedir? Mesela Asus ekran kartına asus e.kartı daha mı iyi olur? 3070 mi daha iyi 3060 ti mi? Uygun maliyetle 32gb ram çok iyi ama 64gm ram yapsam bana katkısı gözle görülür derecede olur mu? Bir aralar Samsung'un SSD'lerini methediyorlardı, hala öyle mi?

• MSI Asus, Zotac, gigabyte, PNY ,Sapphire vs,vs bunlar Nvdia veya AMD nin çiplerini alıp ,kartın diğer kısımlarını kendileri ekliyerek,e.kartı üretirler. Yani sonuçta ,merdiven altı bi firma olmadıktan sonra bu markalrın hepsinin kartları alınır. Eskiden soğutma yönünden bazı negatif durumlar olabiliyordu Şimdi bu ısı borulu soğutma teknolojisi ile o farklarda bayağı azaldı.

Anakart ile e.kartı aynı marka olacak diye bi şey asla yoktur. Birbirinden bağımsız parçalar bunlar..

Şimdilik 32 GB ile başlayın İlerde gerekirse 32 gb daha ekleme şansınız zaten var.Ama o zaman 4 ram slotlu bi anakart almak lazım şimdiden.

RTX 3070 tabi ki 3060 Ti den iyidir. Hepsiburadadaki fiat da ,epey ehven olduğu için, özellkle seçtim. Tabi gönül isterdi ki, kasa için,25000-30000 tl arası bi bütçe olsun, gerek işlemciyi ,gerekse e.kartını bi vites daha arttıralım Ancak bu bütçe ile ,en fazla bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 8 Mayıs 2023; 22:57:40 >
  • 4k monitörde oyun oynamak istiyorsanız o bütçeye tek seçenek playstation 5 kalıyor…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @metin abi 52 anladım. yani şimdi çok fazla para harcamak istemiyorum. Lakin zaten ihtiyaç olduğunda yükseltme yapılabilmekte. @jac0B0 evet, 2k'da karar kıldık. 2k da ideal. gayem oyunları net bir şekilde oynayabilmek, webde gezinirken, bir şeyler izlerken bunun net bir şekilde yapılması. Bu yüzden piksel yoğunluğu iyi bir ekran istemiştim.

metin abi'nin sistemi hem fiyatı uygun gibi, yine de almadan evvel buraya yazar bilgi isterim. telefonumu satışa çıkardım, satılınca başlayacağım bir ihtimal.

Sizce kendim toplama, birleştirme ve çalıştırma konusunda başarılı olabilir miyim? Teknolojiden anlamaz biri değilim. Bu konuda eğitim vidyosu falan tavsiyeleriniz var mı? Yoksa hazır sistem mi almalıyım?

• Nette video çok,bulabilirsin.

• ara ara izliyorum. kolay gözüküyor ama bakalım. bu arada dediğim gibi win11 almak istiyorum. bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Orijinal ve lisanslı olsun istiyorum. Bir de ana kart değişse, ekran kartı vs değişse tüm bilgiler ve bilgisayar dediğim şey ssd'dir değil mi?

• Hocam orjinal windows için OEM key'ler var. Boşuna çok para vermeyin. OEM Key'ler anakartınızı değiştirmediğiniz sürece ömür boyu kullanılabilir. Aşağıya bir tanesinin linkini bırakıyorum. Daha ucuzu için araştırabilirsiniz benzer siteleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkbozkus -- 9 Mayıs 2023; 7:18:53 >

• berkbozkus kullanıcısına yanıt

Bir illegallik var gibi geliyor hocam. Ben illegalliğe pek gelemiyorum. Prensip olarak. Emin olamadım. Söğüşlenmek de istemiyorum. Bakacağım.

• O zaman w11i kendi sitesinden indir etkinlestirmeden kullan, soguslenmekten iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.