Şimdi Ara

İlk çıkan hacı muratlarda 4 fre disk midir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
9.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yerinnden arkadaşla bahsine girecektim ilk çıkan muratlarda 4 fren disc olduğunu iddaa etti bende o zman disc mi vardı dedim tartıştık bilen var mı aranızda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkerem2 -- 15 Mart 2012; 20:17:14 >

Chery kimo 1.3 lusso
  • ben 75 ve 76 son modelin disk fren olduğunu biliyorum diğerleri hakkında pek bilgim yok

Chery kimo 1.3 lusso
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

çok ilginç o zman neden öyle yapmışlarki ilginç

bırak abi kaybettin iddiayı kıvırma şimdi

Orijinalden alıntı: uyumsuz insan

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

çok ilginç o zman neden öyle yapmışlarki ilginç

bırak abi kaybettin iddiayı kıvırma şimdi

yok girmedik sonra ya ben vazgeçtm 1 karton sigarasına diyince yemedi

Chery kimo 1.3 lusso

• Bende 4 Disk fren diye hatırlıyorum hatta broşürümsü birşeyi vardı biyerlerde orda 4 disk fren diyede vurguluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 15 Mart 2012; 22:15:09 >
  • SERÇE adıyla canlandırılıp satılan modelde arkalar kampana, MURAT 124 dört disk frendir. Hatta MURAT 124'ün arka fren kaliper, disk ve merkezini söküp benim sıfır aldığım ŞAHİN'e takması için oto tamircisi amcama para, oto tamircisi kuzenime daha çok para bile teklif ettim ama kabul etmediler, "piyasa" olurmuş, ne demekse, bu yaşa geldim, hala bir ŞAHİN'in arkadaki kampanaları disklerle değiştirmenin aracı ne anlamda "piyasa" yapacağını anlamış değilim, bir defa "piyasaya" ne demek, herhalde konsomatrisleri gece saat 04:30'da pavyondan alıp 2 yıldızlı otele götüren taksicileri kast etti, başka ne olabilir ki...?

---MURAT 124--- DÖRT TEKERLEKTE DİSK FREN!
    http://forum.donanimhaber.com/m_26017798/tm.htm

quote:

Orijinalden alıntı: -CaN-

Arkadaşlar açılan konulara bakarken bir arkadaşın murat 124 ün kataloglarını konu yaptığını gördüm ve teknik özellikelre bakınca dört tekerlektede disc fren cümlesini okudum baştan şaşırdım ama sonrada düşünmeye başlaım
    ACABA DOĞANLARDA(YÜKSEK MODEL OLDUĞU İÇİN)NEDEN DÖRT ADET DİSK FREN YOK?
    BU SORU AKLIMI KEMİRİP DURDU NEDEN TOFAŞ GÜVENİLİRLİĞİNİ ARTTIRICI ETKİSİ OLAN BU ÖZELLİĞ DOĞANLARA KOYMAMIŞTI?
    ŞİMDİ SİZLERE SORUYORUM SİZCE NEDEN?

• http://i-motoring.com/sonsuz-bir-sevgi-murat-124

Kısaca Murat 124 lerin özelliklerini de yeniden hatırlayalım isterseniz.

1. Amerikan otomobillerinin aksine bu otomobil direksiyondan değil yerden vitesliydi. Ve dört ileri vitese sahipti. Dört silindirli motoru Amerikan malı motorlara sistem olarak çok benzerdi, hatta minyatürü bile diyebiliriz. Çift boğazlı mükemmel bir karbüratöre sahip oluşu ve motorda yakalanan yüksek performans sebebiyle yürürken 5500-5600 d/dak. gibi o yıllara göre çok yüksek sayılabilecek devirleri çok rahatlıkla yakalayabiliyordu. Dolayısıyla ilk kalkışlarda Amerikanlara göre çok seriydi.

2. Fren pedalına basmak şöyle dursun neredeyse dokunmakla çok güzel fren mesafeleri yakalanabiliyordu. Bunun sebebi de dört tekerlekte de mevcut disk fren ve vakum yardımcılı fren sistemiydi. Hatta arka tekerleklere giden hidrolik miktarını aracın ağırlığına göre ayarlayan bir regülatör sistemi ile adeta arka frenlerin tutması bile önlenmişti. Bugün bile çuvalla paralar ödeyerek aldığınız pek çok lüks marka otomobilde arka frenler ucuzluğu dolayısıyla kampanadır.

3. Bugünlerde artık özellik bile sayılmayan gece için çift kırılmalı pozisyona getirilerek farlardan gözleri koruyan iç ayna bile üretildiği yıllar için birer ilkti.

Çakmak, güneşlik, güneşlikte makyaj aynası, dört kapıdan birden kumandalı güçlü iç aydınlatmalar (1974 sonrası modellerde sadece ön kapılardan kumanda vardır) gibi küçük ayrıntılar da bu otomobilin artılarıydı.

4. Benzin miktarının çok azalmasıyla yanan kırmızı ikaz lambası da bir ilkti. Veglia Borletti markalı çok fonksiyonel gösterge paneli, elle pompalı da olsa cam yıkama tertibatının bulunması, direksiyonu da kilitleyebilen kilitli kontak anahtarı, çift hızlı silecekler gibi çok küçük ayrıntılar o yıllarda normal otomobillerde rastlanılmayan donanımlardı.

5. Yukarıda da anlattığım gibi; o yıllarda otomobilde kış yolculukları bir ızdırap olurdu. Buğulanan ve hatta buz tutan camlar, donan eller ve ayaklar bu yolculuğu çile haline getirir, kimse yola çıkmak istemezdi. Otomobilde kalorifer olabileceği, kışın da sıcacık, buğusuz yolculukların yapılabileceği ve hatta otomobilde palto çıkarılarak oturulabileceği Murat 124 ile anlaşıldı.

6. Bu lükslere bir de otomobilin bütün koltuklarında aynı anda yaşanan sinema salonu gibi görüşü de eklemesek olmaz. Murat 124 ile yakalanan bu geniş ve panoramik görüş açısı şimdilerde aerodinamik kaygılara yenik düştüğünden bu tür bir görüşe şimdilerde sadece otobüslerin en ön koltuklarında rastlayabilirsiniz.

Bütün bu özellikler ise çok basit, kübik, yalın ve anlamlı dizaynla birleşir. Murat 124 genel görünümü hepimizin çocukken “bir otomobil resmi çizsene” komutuyla çizdiğimiz basit otomobil resimlerinin hayata geçirilmişidir.

Son bir sözle konuyu bitireyim. Fiat’ın bugün üretttiği en pahalı ve de lüks otomobillerinde bile anlattığım 124 modelinden geliştirilerek gelme pek çok parça olduğundan emin olabilirsiniz.

Uzatmayalım; bu taksi yolculuğu benim o yıllarda üretilen yerli montaj otomobillere bakış açımı çok değiştirdi. Hatta eve girerken ileride param olduğunda bir 124 almaya kendi kendime söz verdim.

• Katalogdan

Chery kimo 1.3 lusso
  • 124'lerin neden efsane olduğunu bilmiyordum, bu konu bayağı açıklayıcı oldu. yeni modellerde ekonomiye kaçmak için bazı fonksiyonlar çıkarılmış galiba. tamamen orjinal haliyle güzel temiz bir klasik 124 toplamak isterim ileride.
  • Her tekerlekte bagimsiz suspansiyon mu?

Ben mi yanlis okudum?

Fatih Sultan Mehmed Han.
  • taner abi bi kere bilgi vermeyen bi yazı yaz yaw :D

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

taner abi bi kere bilgi vermeyen bi yazı yaz yaw :D

Son mesajıma bak...

Orijinalden alıntı: Taner Göde

quote:

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

taner abi bi kere bilgi vermeyen bi yazı yaz yaw :D

Son mesajıma bak...

hehehe oda bilgi veriyor sayılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 15 Mart 2012; 23:08:39 >

Orijinalden alıntı: think of idea

Koç o zaman çalmayı akıl edememiş, yada İtalya'dan gelen projeden teknik olarak malzeme çalmayı becerebilen bir mühendis bulamadıkları için direk üretmişlerdir.

+1
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.