Şimdi Ara

İlk bisikletim için seçime yardımcı olurmusunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • uzuun yıılar önce türkiye gazetesinin verdiği ihlas bisan montain cat bisikletimi babam almıştı kuponla ve hep onu kullandım (hala depoda durur), şimdi artık kendime ilk defa bisiklet alma zamanı geldi, bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.

    103 kg - 173 boy 31 yaşındayım, hareketliliğimi arttırmak için evden işe işten eve kullanmalık (yaklaşık 9 km) bir bisiklet aramaya başladım. Bütçem çok değil ama bisiklet fiyatları çok olduğundan bütçeyi aşsada bi bisiklet almaya niyetlendim.

    ilk ve tek tercihim alttaki ilandaki idi,https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-mosso-legarda-1721-msm-v-sehir-ve-tur-bisikleti-527115441/detay

    ancak mağazaya gittiğimde "madem ucuz arıyon 2. el verelim" dedi ve Ümit magnetic 2862 gösterdi 600e taksit yaparım dedi. bisiklet bayağı temiz.

    Eve geldiğimde fiyat araştırmasına tekrar girdim ve n11 de fln 750 ye aynısını buldum.
    https://urun.n11.com/dag-bisikleti/umit-bisiklet-28-jant-21-2d-vites-2862-magnetic-dag-bisikleti-P105772740


    şimdi sorum öncelikle mosso mu ümit mi alayım, avantaj/dezavantaji ne olur,bana uygunmudur.

    2. sorum ise (eğer ümit al derseniz) 2. el yerine 150 daha verip sıfır almak daha mantıklı demi (tekrar bi pazarlığa gidecem 500e verirsen alayım diye).

    bi arkadaşın dediği "dağ bisikleti al ince teker tak daha uyguna, daha kaliteli olur". Doğru mu bu ?

    son olaraksa bu fiyat aralığında başka tavsiyelere açığım. amacım f/p ürünü almak.

    yada hiç alma yılların bisikleti bisan ihlası yaptır(jantlar kırık, tekerler yarık, sanırım vites bozuk) mı dersiniz [yazınca pek makul gelmedi kabul ediyorum]







  • Selam,

    Linklerdeki bisikletlerden uzak durmanı tavsiye ederim. Hatta direk ALMA, benim tavsiyem 1000 TL gibi bir rakama çıkarak Ghost, Salcano gibi markalara yönelebilirsin. Bisiklet türü olarak ne tercih edeceğin ise kullanımına göre değişir, şehir içi kullanımda genel olarak hybird olarak tabir edilen güzel kadro açıları olan Ghost yada Salcano düşünebilirsin.

    Ghost veya Salcano hiç kullanmadım hayatımda, ancak senin o ürünlerinden çok daha kaliteli kadroya sahip olduklarına eminim.

    Focus ve Yeti kullanıcısı olarak söylüyorum bunları
  • Mosso bisikleti de üreten firma Ümit Bisiklet. Sektörde aynı fabrikadan çıkan farklı markalar mevcut. Ümit daha ucuz kalıyor mosso bisikletler yanında. Bütçen çok yok ise yinede Ümit yenide Mosso tercih etmeni öneririm. Ucuz bisikletlerde 2.el satılanlar genelde sıkıntılı olabiliyor. Bisiklette sıkıntılar çıkmaya başlayınca bisiklet sahibi bisikleti elden çıkartmak istiyor. Benim önerim elindeki maksimum bütçeyi kullanıp Salcano, Mosso, Carraro gibi markalara bakman.
  • @GercekUykucu @Seijo Kai cevaplarınız için teşekkür ederim.


    @Seijo Kai: Ghost markalar bütçemi aşıyor hocam, Salcano ise ne bileyim sebepsiz bir şekilde içime sinmedi, bugün başka bir mağazada baktım ama neden bilmiyorum pek ısınamadım.

    @GercekUykucu: peki hocam aynı fabrikadan çıkıyorsa vereceğim farka değecek mi ? Carraro yu da bilmiyordum şimdi onu araştırıyorum
  • tt.us kullanıcısına yanıt
    Ümit bisiklette kullanılan çoğu parça markası modeli bilinmeyen parçalar. Mosso ise Ümit'den daha üst seviyede. Her seviyede donanımda bisiklet üretiyor. Üretiyordan kastımda tüm parçaların birleştirilmesi. Ümit'in çoğu bisikleti çelik kadroya sahip ve ağır. Mosso'da ise bildiğim kadarıyla çelik kadrolu bir model yok. Hepsi alüminyum kadrolu modeller. Alüminyum olmasının avantajı ise hafif olması. Modellere bakmadım, Mosso'nun düşük seviyeli bisikletleri donanım olarak bazı Ümit Bisiklet modelleri ise eşit seviyede olabilir ancak genel olarak Mosso'da daha fazla "markalı" donanımlı bir bisiklet alırsınız. Birde dağ bisikleti alıp yol bisikleti lastiği takmaktan bahsetmişsiniz. Bu tavsiyeyi sürekli birileri veriyor ancak bu tavsiyeyi verenler bile uygulamıyor. Sebebi ise gereksiz ve saçma olması. Asfalt yolda, az bozuk yolda kullanacaksanız şehir bisikleti alın. Carraro markasında bir bisiklet bende kullanmadım etrafımdada çok yok ancak kullananlar memnun gibi genel olarak.




  • GercekUykucu kullanıcısına yanıt
    Fazlasıyla aydınlatıcı oldu, ilgin için çok tşk ederim hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.