Şimdi Ara

İlk 5000'e girerseniz TIP mı yazarsınız MÜHENDİSLİK mi ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
5
Favori
21.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeteneğin ve birşeyler yapabilecek kapasiten varsa mühendislik. Mühendisliğe yeteneğin yoksa kesinlikle tıp. Tersi geçerli değil ama. Abartıp dünyayı değiştirmeyi düşünüyorsan kesinlikle mühendislik
  • quote:

Orijinalden alıntı: metabisülfit

quote:

Orijinalden alıntı: Starram

quote:

Orijinalden alıntı: metabisülfit

quote:

Orijinalden alıntı: Starram

Hocam çünkü astronot şuan bence en garantili ve en aksiyonlu meslek

Astronotun neresi garnti En azından Türkiye'de

Hocam bundan 10-20 sene sonra artık insanlık uzaya açılacak ve türkiyede artık bi tane yollasın dimi

Usta yollayacağından eminim ama sağ salim gelir mi o astronotlar orasından emin değilim

Orasını düşünmedim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: El_Pared

Henüz öğrenci olduğum için sizinki gibi tecrübelere sahip değilim.Muhakkak söylediklerinizde doğruluk payı vardır.Zaten her işin içinde bir risk var.Ama hala Para için tıp okunmaz. tezimi savunuyorum.

Tıp garanti iş sahibi olmak için, prestij için, Türkiye'de az bulunan özel bir adam olmak için, ve para için okunur.

Bir uzman doktor devlette 7 milyarı görürken, özelde 10 milyarı bazen daha üstünü alırken, gayet de para için okunur. 10 sene gömüyorsun eyvallah ama 30-35 yaşından sonra çok büyük paralar kazanıyorsun. Üstelik garanti para. İşin garanti. Özel hastanede olsan bile garanti, eğer orası seni işten atsa başka hastaneye girersin, çünkü az piyasada bulunamıyor.

Bir uzman doktor kadar kazanan bir mühendis olacağının garantisi var mı. Azdır o seviyeye çıkan mühendisler ve hep atılma korkusu içinde yaşarlar. Güvenebilecekleri tek şey iş tecrübeleridir. Sağlam iş tecrübesi varsa, işten çıkarılsa bile başka bir iş bulabileceğini umar.

Bugün ODTÜ'de güzel bir müh bölümü bitir, sonra piyasaya atıl. 5 yıl sonra 5-6 milyarı görebilirsin. Ona lafım yok.

Ama kesinlikle doktorluk son tahlilde mühendisten üstündür. ODTÜ mezunu da olsan, senin yerin doldurulabilir, daha düşük derece okuldan mezun olan adam, lys de fark attığın adam, kendini geliştirip sana rakip olabilir.

Tıp yazdığında ise binlerce mühendis rakipten 18 yaşında kurtuluyorsun, tek bir sınavla ve tek hamlede. Bir sürü tıpçı ile rakipsin belki ama bu rekabet uzman doktor olmak için veya aile hekimi olmak için. Ekmek parası için değil. Çok farklı şeyler. Kötü bir doktor bile olsan asla işsiz kalmazsın ve her daim 3.5-4 milyarını alırsın.

Neyse hocam kısacası para için tıp bal gibi okunur.

Hatta gözünü para hırsı bürüdüyse, uzmanlıkla yetinme, yandal yap, doçentlik falan al, para basmaya başla.

İyi mühendis > pratisyen doktor eyvallah ama uzman doktor her türlü mühendisten üstündür her türlü. Bu bir türkiye gerçeği.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_Pared -- 19 Ekim 2015; 11:14:21 >
  • Her meslekte en iyiler ve kötüler olacaktır bunu tıp ya da mühendislik diye sınırlandırmak bence saçma , biraz şans biraz kendini geliştirmek ve çok çalışmak. Her zaman muhakkak iyi ya da kötü olacaktır önemli olan senin ne istediğin ve hayalin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

memurlar.net ten alıntı. Müh yazıp pişman olan adamlardan bir kuple

quote:

ahahaha

güldüğüme bakma,6-7 yıldır aynı şeyleri söyleyip ağlıyorum ben. çevremdekiler bıktı benim bu söylemlerimden. benim en son tercihim tıptı açıkta kalmayım bari diye garanti gördüğüm erciyes ün.tıp fak yazmıştım. keşke biraz daha yanlış yapıp son tercihimi kazansaymışım inşaat müh olacağıma. en az 4-5 kaz kazanıyordum şimdi zaten orasını geçtim de şu an şantiyeden yazıyorum saate bakın 21 de çıkacağım mesaiden. doktorlar işten çıkalı bir tam mesai saati geçince ben paydos yapıyorum.

allah bu durumda olanlara sabır versin, işi olmayana daha çok sabır versin tabi şükür yine de halimize.

hayat çok tuhaf vapurlar falan.

quote:

ne zaman doktor diş hekimi görsem moralim bozuluyor.. zamanında 1 soru az sorsam tıpa gircemi düşündükçe kafayı yememek mümkün değil.. cahilliğin böylesine nasıl imza atmışım .. o zaman araştırmanın zorluguna , bilgiye ulaşmanın zorluguna kurban olduk .. gitti emekler ,, mühendislik hikayeymiş , bi mühendis kamuya girdim diye seviniyor bu ülkede .. istersen 95 al atan .. bir doktor kadar maddi manevi tatminliğe erişmen imkansız ..

quote:

Sene 1998. 491 OYS puanı ile çukurova makina mühendisliğine girdim( 20 küsür puan fazlası ile). Çocukluk arkadaşım, dersane arkadaşım dostum 474 puan ile erzurum tıpa girdi. Sene 2012 oldu arkadaşım beyin cerrahı bense yeni özelde 7 yılı devirmiş devlete yeni atanabilen bir makina mühendisiyim. İkimizin fotorafını yan yana koysan babam ve oğlum filmi aklınıza gelir. (ben baba oluyorum tabi:)). saç yok kıçımın kılı bile ağarmış, dostum ise aynı 98 model. Şimdi kararını ver...

bu da itü mezunuymuş

quote:

yeni mezun pratisyen bir hekimin 5-8 bin tl maaş aldığı ülkemde kendi maaşlarınız için ne diyorsunuz

bu benim gerçekten cok ağırıma gidiyor.bir hemşire bile biz den cok maaş alıyor.ben sabahtan aksama kadar arazilerde dolaşıp can tehlikesi altında müteahhitlerle cebelleşirken her ay en az 5-6 milyon tl lik hakedişi imzlarken sabah 9 da mesaiye gelip 3:30 oluca çekip giden bu arada da 1.5 saat öğle arası yapan bi doktorun benim 3 katımdan fazla maaş alması hak hukukla bağdaşır birşey gibi gelmiyor.

Dün aile hekimimle sohbet ettim adamın 10.000 tl maaş aldığını duyunca (ki uzman felan değil kendisi) şok oldum bunu sizinle paylaşmak istedim.

Cok uzuldum bu muhendislere okula sadece gidip gelmis ve kendilerini gelistirememisler yazik... 90 larda makine muhendisi olup kaymagini yoyememek, kendini gelistirememek cok uzucu. Tip'a giren arkadasi beyin cerrahi olmus olur tabi adam calismis tusa girmis kazanmis, muhendis yatmis sanirim :)

Bu demek oluyor ki; is tamemen kiside bitiyor inek olip 6 sene egitimine 16 sene daha katsan bir halt olmuyor, muhendilikte 4 senene 14 sene daha katsan yine birsey olmuyor, insanda azim hirs olacak, ben tip istedigimi be maneviyat icin istedigimin yaziyorum ama muhendislik tercihimde olsa tutupta okula gitgel 4 sene mezun ol yapmam, kendimi gelistirmeye calisirim.

Bir makine muhendisi akrabamdan ornek berdim 10 yil bile tecrubesi yok mekke de 12k $ ile calisiyor.

Calisan azmeden daglari asar,
    Calismayan azmetmeyen duz yolda bile şaşar...
    <- benim felsefem bu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 9 Eylül 2013; 20:34:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Espa

Türkiye'de mühendislik öldü. Asgari maaşa çalışırım diyorsan mühendis ol. Kesinlikle TIP seçerdim (end. mühendisi yeni mezunum. )

hangi okuldan mezunsun?

Ist. Uni. Asgari maaş teklif edenler yüzünden işsizim hala. Işçinin benden daha fazla aldığı yerde asgari ücretle mi çalışıcam ingilizce, bilgisayar, çizim program vs bilgim de iyi seviyede. Kpss kasıp devlete kapak atmak lazım başka yolu yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: harunyasr

Edit: Nedeniyle birlikte yazarsanız sevinirim

Şu söyleyim Mühendislikle Tıpın alakası yok sorun mantıksız
    İlk 5000 e girecek öğrenci bu soruyu sormaz hangi bölümü hangi üni.yi yazacağına karar verir. Merak etme sıkıntı yok
  • biraz da kader

@Epidoras
  • quote:

quote:

quote:

Türkiye'de mühendislik öldü. Asgari maaşa çalışırım diyorsan mühendis ol. Kesinlikle TIP seçerdim (end. mühendisi yeni mezunum. )

hangi okuldan mezunsun?

Ist. Uni. Asgari maaş teklif edenler yüzünden işsizim hala. Işçinin benden daha fazla aldığı yerde asgari ücretle mi çalışıcam ingilizce, bilgisayar, çizim program vs bilgim de iyi seviyede. Kpss kasıp devlete kapak atmak lazım başka yolu yok.

moralini bozmak istemem ama kpss ile atanman çok zor. Endüstri çok az alıyor devlet.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2264EFAEA -- 5 Eylül 2020; 4:9:45 >
  • Epidoras E kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam her meslekte bu olay çok önemli.
    Ben de bir örnek vereyim bari, eniştem ytü makineden 75-80 gibi (tam yılı bilmiyorum) mezun oldu. O zamandan beri çok iyi durumdaymış şu anda da emekli oluyor ama firma geri çağırıyor gel çalış işleri sen yürütüyorsun gibi bir durum var galiba. 10k üstü maaş alıyordur herhalde. Hem de çok rahat davranabiliyor, kuzenimin dediğine göre haber bile vermeden istediği kadar izne çıkıyormuş çalıştığı günlerde de çok rahatmış.
  • quote:

En kral mühendis olsan bile şu adam gibi olamazsın

İlk 5000'e girerseniz TIP mı yazarsınız MÜHENDİSLİK mi ?

Boun inşada okuyorum ama +9999999999999
  • Sana kalmis her turlu is bulursun

• Tıp geçmiştede ülkemizde 1 numaraydı, gelecektede ülkemizde öndeliğini sürdürecektir. Yaşam kurtaran, sağlıkla ilgili bir meslek olması önde olmasını sağlıyor.
  • ilk 5binde olsam ilgim hangi alana ise onu yazardım.

çünkü ilk 5binde bir mühendis de , doktor da olsan her türlü önün açık olur bana göre.

ben şahsen tıp yazardım

değil Türkiye'de ilk 5bin , 1. bile olsam tıp yazardım.
  • Tıp...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

99 yılına geri dönsem aynı şartlarda Cerrahpaşa ya da Hacettepe Tıp okurdum. (ikisine de yetiyordu)

95 yılına dönsem çapa veya gazi tıp okurdum. (ikisine de yetiyordu)

sen müh müsün hocam?

Iktisat

• quote:

o da en kral doktor olsa bill gates kadar meşhur olamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsinsezal

quote:

o da en kral doktor olsa bill gates kadar meşhur olamaz

meşhur değil de zengin diyelim. Bill Gates üniversite terk ama

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.