Gerçekten harika.Nasıl bir uzun pozlamadır bu böyle
Uzun yıldız pozlamalarının bir benzeri. Teknik aynı. Saglam bir tripod ve Bulb modu ile bu tarz calısmalar yapabilirsiniz. Farklı proje olmus.
Enfes fotoğraflar gerçekten. Uzun pozlamayı ben de çok seviyorum ama 60sn den fazla pozlayan makinam olmadı. Burada cidden uzun süreli örnekler var.
Evet 1 saat leri bulan pozlamalar. Tabi dikkat edilmesi gereken seyler var. Sensore bu kadar yuklenirken iso yu en dusukte tutmak, cok sıcak havalarda calısmamak gibi. Sonucta risk alınıyor.
Çok ilginç olmuş fotoğraflar gerçekten de... başlık yazarken ne yazsam bilemedim bir an, görünürde uçak falan yok ortada :) ışıkları var. Uçak izleri gibi bir şey olmuş.
Gövde iyi sabitlenirse uzun pozlamalar ayrı ayrı çekilip birleştirilebilir galiba.
Bunların klasik filimli makinelerle B moda çekildiğini düşünüyorum.Yanılıyormuyum? Tanınımış markaların en üst modellerine baktımda,60 sn üstü pozlayan makine bulamadım.Bunlarsa çok daha fazla pozlanmış.
quote:
Orijinalden alıntı: sarman63
Bunların klasik filimli makinelerle B moda çekildiğini düşünüyorum.Yanılıyormuyum? Tanınımış markaların en üst modellerine baktımda,60 sn üstü pozlayan makine bulamadım.Bunlarsa çok daha fazla pozlanmış.
B mode dediginiz, "bulb mode" ve hemen hemen her dslr uzerinde mevcuttur, perdenin acik kalmasinin siniri ise yoktur.
ilginç
great
5-6 haziran 2011 tarihlerinde İzmir ÇİĞLİ 2nci Hv.Üs K.lığında tüm dünya gösteri ekiplerinin katılacağı ve halka açık bir gösteri proğramı icra edilecek. Hv.Kv.K.lığımızın 100ncü yıl şerefine yapılacak bu gösterilerde inanılmaz uçuş fotoları elde etmek mümkün. Buyrun gelin izleyin görüntüleyin ve paylaşın.
@Ufocu Çok güzel bir haber bu. Fotoğraf bölümünde bu haber için başlık açın bence. Teşekkürler bilgilendirmeniz için...
Orada olucam inşallah.Ancak 55-200 yada 55-300 şart.18-55 ile gidersem pek bir şey çekilmez herhalde.Belki yerde sergilenen uçak olursa onları çekerim
2007 yazında Red Bull Air Race'e gitmiştim, hem de ne ile ? Nikon 5900 , 3x optik zum 1/1.8" ccd sensör , sıfır manual ayar :) 100 kadar fotoğraftan 15-20 tanesi işe yarar çıkmıştı. Yine de orada olmak güzeldi. En güzeli de 7-10 yaşlarında bir sürü annesi-babası olmayan çocukların kalabalık içinde gezinmelerinin sebebini az kalsın kötü bir şekilde öğrenecek olmamdı. Fotoğraf çekeyim derken, ağzım açık, göz vizöre dayalı, 2 el makinaya sarılmış halde iken o gürültüde, o kargaşada şortumuc cııırt diye açılan cebini duydum ve n'oluyor ki acep diye baktığımda 8-9 yaşlarında bir çocuk cüzdanım elinde cebimden çıkmak üzereler :) Bu olaydan sonra orada bulunduğum 3 saat içerisinde dikkatli olayım derken kaç tanesini gördüm sayamadım ama epey bir can yaktıklarını, epey kişinin canını sıktıklarını düşünüyorum :)
Sizde çok şanssızmışsınız.Ancak bu hava şovunda öyle çok çoluk çocuk olacağını sanmıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: jiddi
@Ufocu Çok güzel bir haber bu. Fotoğraf bölümünde bu haber için başlık açın bence. Teşekkürler bilgilendirmeniz için...
Başlık açtım. Buyrun Tüm fotoğrafçılardan Ekipmanlarının haklarını vermelerini bekliyoruz.
quote:
Orijinalden alıntı: S@rKs-PoWeR
Orada olucam inşallah.Ancak 55-200 yada 55-300 şart.18-55 ile gidersem pek bir şey çekilmez herhalde.Belki yerde sergilenen uçak olursa onları çekerim
Sizleride düşünmüşler.
Ülkemiz ve davetli ülkeler tarafından kullanılan uçakların yanında, yakın bir gelecekte Türk Hava Kuvvetleri envanterinden çıkarılacak T-37 uçakları ile Avrupa’da başka bir ülkede bulunmayan T-38 uçaklarını görüntüleme fırsatı olacaktır.
Hava fotoğrafçıları programı 03 ve 06 Haziran 2011 günlerinde saat 08.30 – 14.30 arasında gerçekleştirilecektir. Her iki günde 07.30 – 08.30 saatleri arasında Güney Kapıda olunması gerekmektedir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme