Şimdi Ara

İlginç Takıntılarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yaşım 16.Başlıkta da belirttiğim gibi yaklaşık 2 sene önce anladığım garip takıntılarım var.Bunlardan biri herşeyi eşit yapmak.

Örneğin: Sağ elimi bir yere vurduysam sol elimin aynı yerini de oraya vurmazsam içime bir sıkıntı çöküyor,hatta bazen hani olur ya koşarken serçe parmağı sehpaya çarparsın işte o olduğunda bile diğer ayağımın serçe parmağını sehpaya dokunmadan geçemem oradan.İşte yürürken elime bişey değse aynı şiddette diğer elime vurasım gelir.İşte böyle garip takıntılar.

Diğeri ise her şeyi çift sayılı rakamlarda bitirme.Örneğin telefonun sesini açarken asla 29 27 işte 13 15 17 gibi rakamlarda bırakmam hep çift ile biter.29'da bıraksam yine içime sıkıntı çöker.Mesela Photoshop kullanırken bile yazı tipi boyutunu her zaman çift rakama ayarlamam gerekir.

Ve bana göre en kötü takıntım.Diyelim ki işte forumda bir yazı gördüm uzunca okumaya başlarım hani çağırırlar bırakmam o yazı bitecek.Hatta geçen gün evrenle ilgili araştırmalar yaparken bi makale okumaya başladım işte 3 paragraf bişeydi sanırım 2 paragraf bitti sonra bi bölümü atladım okumaya devam ederken bi sıkıntı oldu yine.Neyse irademe sahip olucam dedim yazıyı bitirip yattım.Ama uykum gelmek bilmedi sanki kötü bişey olacak gibi içime sıkıntı çöktü kalktım gecenin 2'sinde makalenin tamamımı baştan okuyup,okumadığım bölümü ayrıca bi' daha okudum.Bunun gibi hayatımdan bıktıran takıntılarım var işte simetri hastalığı vesaire.Bu gibi takıntılarım için psikoloğa bile gitmeyi düşündüm ama bi anda Antalya'ya,oradan İstanbul'a derken hiç vaktim olmadı 1.5 ay geçti,gitti.16 yaşında böylesine berbat takıntılar... Artık böyle herşeyi tekrarlamak istemiyorum.Geceleri uykumu kaçıran şeylerden kurtulmak istiyorum.Sizce ne yapmalıyım?

• geçmiş olsun kardeş helvan kaynamaya başlamış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

yâr ab-ı force
    misal parıldar
    nâban gözlerin
  • Okumayın çocuk takıntılı

Zamanla kendi kendine geçer. Kafan farklı şeylerle meşgul oldukça onları unutacaksın. Bıkacaksın hatta bir süre sonra. Erken bırakmak istiyorsan bunu üst üste çok fazla yap. Bu şey gibi mesela göz kırpma hastalığın var. Eğer yeterince çok kırparsan artık o tik kaybolur gibi...

Orijinalden alıntı: Crimson

geçmiş olsun kardeş helvan kaynamaya başlamış

ölürsem mezarıma gelmeyin

quote:

Orijinalden alıntı: Masiva95

Okumayın çocuk takıntılı

Zamanla kendi kendine geçer. Kafan farklı şeylerle meşgul oldukça onları unutacaksın. Bıkacaksın hatta bir süre sonra. Erken bırakmak istiyorsan bunu üst üste çok fazla yap. Bu şey gibi mesela göz kırpma hastalığın var. Eğer yeterince çok kırparsan artık o tik kaybolur gibi...

Valla hocam 2 yıldır bekliyorum geçer geçer diye neyse o zaman beklemeye devam :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 15 Kisiye Saldirdim -- 9 Ağustos 2014; 16:30:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClearNOS

(bkz: takıntılardan kurtulma yolları)

quote:

Orijinalden alıntı: Derek Vinyard

Bende de aynı takıntılar vardı obsesif kompulsif bu rahatsızlığın adı ileride daha büyük psikolojik sıkıntılara öncülük edebiliyor bir pskiyatristle görüş.

Aynen hocam en yakın zamanda gideceğim ancak güvenilir bi' psikiyatrist tanımadığım için araştırmam gerek.Malum okul da açılacak uzun sürmemesi lazım sürecin.

quote:

Orijinalden alıntı: Kaçak Marlboro

Aynısı bende var şa . Bu çift sayı ve deyme olayı gibi.

Nedir bizim çektiğimiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 15 Kisiye Saldirdim -- 9 Ağustos 2014; 16:45:43 >

• aynı yaştayız ikinci hariç bende de var ama hayatımı çok kısıtlamıyor seninkini kısıtlıyorsa psikoloğa git obsesif kompulsif bozukluğu araştır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: brkymtl11

quote:

(bkz: takıntılardan kurtulma yolları)

quote:

Orijinalden alıntı: Derek Vinyard

Bende de aynı takıntılar vardı obsesif kompulsif bu rahatsızlığın adı ileride daha büyük psikolojik sıkıntılara öncülük edebiliyor bir pskiyatristle görüş.

Aynen hocam en yakın zamanda gideceğim ancak güvenilir bi' psikiyatrist tanımadığım için araştırmam gerek.Malum okul da açılacak uzun sürmemesi lazım sürecin.

quote:

Orijinalden alıntı: Kaçak Marlboro

Aynısı bende var şa . Bu çift sayı ve deyme olayı gibi.

Nedir bizim çektiğimiz

Kanka bende de öyle takıntı durumu yok. Sende sorun yaratıyorsa bi görün doktor' falan

• dalga geçmiyordum...

dalga geçmiyordum...

Yok zaten onun için değildi her şeyi araştırdım artık bi çözüm yolu bulamadım onun için yaptım D:,

quote:

Orijinalden alıntı: OutSecT

aynı yaştayız ikinci hariç bende de var ama hayatımı çok kısıtlamıyor seninkini kısıtlıyorsa psikoloğa git obsesif kompulsif bozukluğu araştır.

Aynen,hayatımı kısıtlıyor..Bazen sırf bunun için verilen işlerin %60'ını yapamıyorum takıntı korkumdan.Hele bir de şu var elektrik elektronik okuyorum,hedefim mekatronik.Akıma kapılıp çarpılsam acaba diğer elimi sokup onunla da çarpılma ihtiyacı duyar mıyım çok merak ediyorum doğrusu :D:D

• Bende aynı zamanda hiperaktivite var ama sporla biraz da olsa dizginledim kendimi.
  • Yillardir cekiyorum geiyor hastalik gibi bir sey. Hatta daha kucukken eve 10 saniyede kosmam gerektigini yoksa olecegime kendimi inandirirdim. Cift sayida digerine degmezsem haksizlik oluyor gibi oluyor. Bir de istemedigin seyler dusunme var o daha beter.

Orijinalden alıntı: FLameS.7

Kardeş konuyu 11. saniyede açmışsın bi daha açsana

Ahahaha çok dikkatimi çekmeyen şeylerde umursamıyorum öyle olsaydı sosyal medyalara üye olmak için 1 sene daha beklerdim :DD:D:D:D:

quote:

Orijinalden alıntı: Psman

Yillardir cekiyorum geiyor hastalik gibi bir sey. Hatta daha kucukken eve 10 saniyede kosmam gerektigini yoksa olecegime kendimi inandirirdim. Cift sayida digerine degmezsem haksizlik oluyor gibi oluyor. Bir de istemedigin seyler dusunme var o daha beter.

Hocam zaten normalde de bu bi hastalık ama bildiğim kadarıyla en önemli belirtileri Travma yada Genetik olarak gelen bir şey.Dediğiniz gibi çift sayı olayı bende de eşitsizlik oluyor diye düşünüp ona da aynı şey olsun istiyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 15 Kisiye Saldirdim -- 13 Ağustos 2014; 16:41:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.