YAZININ SONUNA BAKARAK HiLE YAPMAK YOK HESAP MAKiNENiZi YANINIZA ALIN
Bir dakikadan az sürecek.... Okuduğunuz işlemleri sırasıyla yapın...
1. Önce, haftada kaç defa dışarıda yemek yemek istiyorsan o sayıyı tut..(10 dan küçük olsun) 2. Bu sayıyı 2 ile çarp (zengin dursun diye) 3. 5 ekle. (Pazar için) 4. 50 ile çarp (hesap makinesini alman için bekliyorum) 5. Bu yıl yaş gününü kutladıysan 1753 ekle...Henüz kutlamadıysan 1752 ekle...... 6. Bu sayıdan dört haneli doğum yılını çıkar....
3 haneli sayı kalması lazım.
Bu sayının ilk rakamı senin orijinal sayın (Haftada dışarıda yemek istediğin gün sayısı)
Sonraki iki rakam ise..... YAŞIN......
(EVET EVET YANLIŞ OKUMADIN. YAŞIN.....)
2003 YILI BU İŞLEMİN ÇALIŞACAĞI TEK YIL.
abi harbiden 626 kaldı 6 tuttugum sayı 26 da abinizin yaşı
pek ilginç bi yanı yok ki bunun yaptığı işlem...
ilk tuttuğun sayı a olursa;
100a+2003 tür kendi doğum yılını çıkarınca sonda iki hane kalır yani yaşın, tuttuğun sayıyıda 100 ile çarpıp toplarsan başa gelir bu kadar...
ayrıca 1753 ve 1752 yi her yıl 1 er arttırırsan diğer yıllarada uyar
.
oldu walla
Kofi anlatmış işte nasıl olduğunu, basit bir kaç dört işlem oyunuyla aynı işlemleri bi ileri bi geri yaparak acayip bişeymiş gibi gösterilmeye çalışılmış.
Benim doğum günüm 25.03.1979 kutlamış oluyorum. 1- Sayı x olsun. x<10 2- x.2=2x 3- 2x+5 4- (2x+5).50=100x+250 5- (100x+250)+1753=100x+2003 6- (100x+2003)-1979=100x+24
evet görüldüğü gibi; 100'ün, 10'dan küçük "x" bir katı ile 24'ün toplamı nedir.Şu 3 basamaklı sayıdır: x24...
ben de 4 demiştim 425 kaldı 25 te yasım... nasıl oluyo yaaaaa...
ya havle hala nasıl oluyo diyolar... [wand][dkkat] <b>mewluth</b> hocam ne diyosun bu duruma [evlol][evlol]
puhaha! yaw elli defa soylemis ama inandiramamistim freespirit arkadasimizi. tekrar soyluyorum. zeki kadin yoktur! heheh!
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Phenix</i> <br />ya havle hala nasıl oluyo diyolar... [wand][dkkat] <b>mewluth</b> hocam ne diyosun bu duruma [evlol][evlol] <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
ben negative çıkardım sonucu hade bakalım arkadaşlar hesap makinesi kullanamaya hayır..beyninizi paslandırmayın...
aaaa, nsaıl oluyor, çok ilginç resmen sihirbazlık, beynimi okuyor sayılar
tamam şakaydı. zamanında daha basitini yapardık (ilkokuldayken), o zaman bile bu tip numaralar rahatlıkla farkedilebiliyordu, hala nasıl oluyor diyenlere ithafen söyledim [:P]
Evet çok basit bir matemetik işlemi arkadaşlar anlatmış hala nasıl oluyor diyorlar
üf hakkaten basit işlemler.Ben ilkokul'da hatta ortaokul da bişey yapardım herkes şaşırırdı yaw ehah.. Olaysa şuydu /çoğu kişi bilir/
üç basamaklı rakamları tekrarsız sayı tutun (aklınızdan :) yalnız birler basamağı yüzler basamağından büyük olmasın. Bu sayıyı ters çevirin (372 ise 273 ) Birbirinden çıkarın.Bana sonucun birler basamağını söyleyin size sonucu söyliim ehah..(Kahin?İlüzyon?Basit bir işlem? :))