Şimdi Ara

....İlginç Hayvan Türleri .... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
0
Favori
176.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aye Aye çok ilginç bir hayvan. bu topig cok yararlı olcak paylaşim için saolun
  • başlığı ilginç hayvanlar olarak açmışsın at resmi filan da koymuşsun. şimdi diyebilirsin atında ilginç özellikleri var. o zaman ilginç olmayan hayvan türleri yoktur. birde böcek böcektir hayvan değil

    yeni başlıkla konular biraz çelişiyor.

    yinede ellerine sağlık. güzel bir çalışma olmuş. benimde ekleyeceğim canlı türleri var. yakında eklerim.


    emeğe saygıda kusur ettiysem kusura bakmayın...
  • Biyolojik olarak hayvan denildiği zaman böcekler, denizanaları hatta süngerler de dahildir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Biyolojik olarak hayvan denildiği zaman böcekler, denizanaları hatta süngerler de dahildir.



    evet haklısın ama canlıları sadece bitki hayvan olarak nitelemiyelim burada. çünkü daha anlaşılır oluruz
  • [font="Monotype Corsiva"]

    Tırtılın ' ÖLMEK ' dediğine ,
    Üstad ' KELEBEK ' der...


     ....İlginç Hayvan Türleri ....





  • szopen
    seviyesizlikte sınır tanımama, bunu hayat tarzı edinme gibi bir huy sahibi olabilir insan, tamam bunu da anlayışla karşılarız.

    ama burası konudışı değil ve ülkenin başbakanını, cumhurbaşkanını alaya alanların saçma sapan karalamalarını ilginç hayvan türleri topiğine taşıyarak topiği sulandırmanızı izlemek zorunda değiliz.
    en azından diğer arkadaşların emeklerine saygılı olun!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: C4

    szopen
    seviyesizlikte sınır tanımama, bunu hayat tarzı edinme gibi bir huy sahibi olabilir insan, tamam bunu da anlayışla karşılarız.

    ama burası konudışı değil ve ülkenin başbakanını, cumhurbaşkanını alaya alanların saçma sapan karalamalarını ilginç hayvan türleri topiğine taşıyarak topiği sulandırmanızı izlemek zorunda değiliz.
    en azından diğer arkadaşların emeklerine saygılı olun!




    Sevgili C4 dizel, bence gayet komik olmuştu, hatta silinmiş mesaj, bi yerden tekrar bulabilirmiyim bu mesajımı? Ama aslında düşündümde sevimli bir sürü hayvana hakaret olur aslında o resimler. Ve kara örümcekleri aslında sevimli gibi gösterir. Ayrıca o resimlerin arasında "Cumhurbaşkanın" ve "Başbakanın" dışında başkalarıda vardı, sanırım onları ve fikirlerinide destekliyorsun?




  • Madem topik bildiğimiz biyolojik hayvanlarla ilgili bende NGCde izlediğim domuzlarla ilgili bir programdan aklımda kalanları yazayım.

    1-Domuzlar çok zekiler, küçük bir topu deliğe sokabiliyorlar, yemek almak için kumanda kolunu harekete geçirebiliyorlar, renkli harflerden kelime yazabiliyorlar ve beyinleri çok gelişmiş. Ayrıca bu program dışında ıslıkla Beethovendan ezgiler, Beatlestan şarkılar çalan var.

    2-Primatlardan sonra insana en çok benzeyen hayvan. Bir domuzun ayaklarından asıldığı ve iç organlarının gösterildiği bir şema ile aynı şekilde insanın iç organlarının gösterildiği şema koydular. Çoğu organ nerdeyse aynı ve iki şemayı üst üste koyunca aynı yerlere denk geliyorlar.

    3-Domuzun iç organlarından hatta beyninden hücre alıp insan için organ yapılabilirmiş, benzerlik bu derece yani.

    4-Domuzlarda travma sonrası stress bozukluğu yaşıyorlar ve bu insanlarda olduğu gibi gelişiyor. Anne sütünden 3 haftalık olmadan kesilen ve annesinden ayrılan yavrular, post travmatik sendroma giriyorlar ve gergin, sinirli, saldırgan, unutkan olup zekaları bile geriliyor. Psikolojisi normal bir domuz havuzdaki basamağı ilk girişinde bulup, sonraki girişlerinde hep hatırladı ve direk çıktı havuzdan ama post travmatik olanlar bulamadı.

    5-Sadece anatomik olarak değil, tansiyon, sindirim sistemi, dolaşım sisteminin çalışma hızları, kalp hızı insanınkiyle neredeyse aynı ve insan gibi performans testlerinde koşarken insanla aynı sürede yoruluyor ve veriler insanınkiyle aynı (kan basıncı, kalp hızı vb.)

    (Bu yazı hayatında Beethoven'ın bi eserini dinlememiş, öte yandan beethovenın melodisini ıslıkla çalan domuza her türlü hakareti (eşini kıskanmaz, poh yer, pistir vs..) eden ama domuz kadar aklı olmayanlara ithafen yazılmıştır.)




  • Hayvanlar paraziter enfeksiyonlar için önemli bir kaynaktır. G lamblia kedi ve köpeklerde de bulunmaktadır. İnsanlarda hastalık yapan en büyük protozoon olan Balantidium coli ve bir nematod olan Trichinella spiralis özellikle domuzlardan geçmektedir.
    Cryptosporidium'un insanlarda hastalık etkeni olarak tanımlanmadan önce sığır, koyun, kedi, köpek, geyik tavşan gibi pek çok hayvanda bulunduğu ve bu hayvanlarda ölümcül ishal nedeni olduğu bilinmektedir.

    Trichinella spiralis enfeksiyonunda, enfekte domuz etinin yenmesinden sonraki ilk hafta içinde parazitin erişkin hali ve barsağa yayılan larva formları enflamatuvar enterite neden olur. Bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal görülür. Periorbital ödem, miyozit ve eozinofili hastalık için tipiktir.

    kaynak:http://www.ttb.org.tr/STED/stedeski/sted3.html

    Szopen sana afiyet olsun diyelim hep birlikte




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ali_kaplan

    başlığı ilginç hayvanlar olarak açmışsın at resmi filan da koymuşsun. şimdi diyebilirsin atında ilginç özellikleri var. o zaman ilginç olmayan hayvan türleri yoktur. birde böcek böcektir hayvan değil

    yeni başlıkla konular biraz çelişiyor.

    yinede ellerine sağlık. güzel bir çalışma olmuş. benimde ekleyeceğim canlı türleri var. yakında eklerim.


    emeğe saygıda kusur ettiysem kusura bakmayın...



    Evet başlığı ilginç hayvan türleri diye açtım çünkü başlangıçta dünyanın en ilginç 25 hayvan türünün Türkçe kaynaklarda bulunmadığını , bulunsa bile sadece resim olarak verildiğini gördüm bu nedenle konuyu açmak istedim. Ama daha sonra eklemek istediğim benim için "özel" olan hayvanlar için ayrı bir konu olmadığını görünce bu konudan devam etmeyi uygun gördüm .




  • sestavina'nın dumbo ahtopotuna BBC nin Planet Earth isimli belgeselinin "Okyanusların Derinlikleri" adlı 11. bölümünde rastladım. Bu ahtopot türü, besin bulmanın çok zor olduğu bu derinliklerde enerjilerini boşa harcamamak için sadece yüzgeçlerini kullanarak hareket ederlermiş. Kulağa benzeyen o çıkıntılar ise yüzgeçleri imiş.

     ....İlginç Hayvan Türleri ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 4 Nisan 2008; 14:01:08 >
  • Alttaki siyahlık gözleri mi?

    Gözleri yok diye okumuştum yanlış mı biliyorum?
  •  ....İlginç Hayvan Türleri ....


     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Bu belgeselde bu hayvan çok kısa süre gözüküyor. Bu hayvanla ilgili sadece uç değişik sahne var. O siyah bölgeler ise gözü gibi duruyor çünkü normal ahtopotların gözleri ile aynı yerde. Belgeselde bu kadar derinliklere güneş ışığının ulaşamadığını yazıyor o derinlikte gözleri işe yarıyor mu yaramıyor mu bilmiyorum.

    Yukaridaki ilk resimde soldaki parlak iki ışık, denizaltının ışıkları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 4 Nisan 2008; 15:50:26 >




  • Bunu yabancı kaynaklardan araştıracağım , bizimkilerde pek bilgi bulmak mümkün olmuyor ama net olmamakla birlikte gözleri yok diye biliyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Pikachu mu bu?

    Bu dumbo octopus denilen tür derinde yaşayan kısa bacaklı bir ahtopot türüymüş. Bir kafadanbacaklı. Be bu hayvanı bilmiyordum bu sayede öğrendim. Bir de bununla ilgili video buldum.
    http://www.youtube.com/watch?v=yNNBGqy1Oe4

    --------------

    Huhukomsu, o resimdeki ne öyle, mutasyona uğramış bir köpek yavrusu mu?


    haketten pikachu gibi he. :)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Axolotl - Larva halinde kalan dev su semenderi

    Diğer semenderlerin yaptığı gibi gibi, larvadan yetişkin hale geçerken metamorfoza uğramazlar. Diğer semender ve kurbağa larvalarında belli bir süre sonra solungaçlar kaybolur ve akciğerler oluşur. Oysa aksolotlların gövdeleri büyüse de yapı olarak hep larva halinde kalırlar. Solungaçları kaybolmaz ve sudan çıkmazlar. Bu halde yaşar ve ürerler. Ayrıca olağanüstü kendini yenileme yetenekleri vardır, kopan organlarını (bacakları dahil) yenileyebilirler.

    ilave: aksolotla tiroid hormonu verildiği zaman, normal semenderler gibi başkalaşım geçiriyor ve meksika semenderine dönüşüyormuş.

     ....İlginç Hayvan Türleri ....



    ah suna bak yahu. sırınlıge bak. cızgı fılım kahramanı gıbı. :)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: w_wallace

    Yeti Crab (Kiwa hirsuta)

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Bu yengeç 2005te bulunmuş;)

    Bir çeşit ''yeti'' olarak nitelendirilen kabuklu, bir yıl önce Fransız deniz araştırmacısı Michel Segonzac tarafından Şili'nin Paskalya adası açıklarında okyanusun derin sularında avlandı.

    15 cm boyunda, 6 bacaklı tüylü kabukluya, Paskalya mitolojisindeki tanrıçalardan birinin adından hareketle ''kiwa hirsuta'' adı verildi.canlinin gozlerinin olmadigi belirtildi



    orumcek gıbı ama tuylerı beyaz. ılgınc gorunuyor ıtıcı degıl.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: s£stavina

    ****eetles ( Altın böcek )

    Gülböceği de denen bu tür ; kın kanatlılardam , tüyleri parlak yeşil , mavi ve sarı başta olmak üzere çişitli çiçekleri yiyerek yaşayan , meyve ağaçlarına zararlı bir böcek türü (Cetonia aurata )


    Aslına bakılırsa sanırım Türkçe kaynaklarda yapılan bir hata sonucu böceğin biyolojik adı "Cetonia aurata" olarak kullanılmış ancak netteki araştırmalarım sonucu bu türün aslında bizim bok böceği diye tanımladığımız tür olduğunu gördüm . sanırım biyolojik adı Türkçede bu durumda iki farklı türde böcek içinde kullanılmış.

     ....İlginç Hayvan Türleri ....



     ....İlginç Hayvan Türleri ....




    aaa super bunlar ınanılmaz guzeller. ellerıne saglık sestavına gercekten cok guzel olmus topık. zahmet etmıssın.




  • Geko Kertenkelesi

    Geko kertenkelesinin ayaklarında başka hiçbir canlıda bulunmayan çok güçlü bir yapışma sistemi vardır. yapışma sistemi hiçbir . Üstelik hayvanın ayaklarında vantuz benzeri bir yapı da mevcut değildir. Araştırmalar Gekonun ayaklarındaki mekanizmanın üstün bir mühendislik örneği olduğunu ortaya çıkarmıştır. Gerçekten de bu sürüngenin ayak yapısı tırmanmak için tasarlanmıştır.
    Portland'taki Lewis & Clark Lisesi'nden çevre fizyologu Kellar Autumn ve California Berkeley Üniversitesi'nden bio-mühendis Robert Full tarafından kurulan ve Massatchusetts IS Robotics tarafından desteklenen bir ekip Gekonun nasıl tırmandığını mikroskobik açılardan incelemişlerdir.

    Yapışmayı sağlayan faktör ayakların altında bulunan çok sayıda mikroskobik tüycüktür.Gekonun tek bir ayağında yaklaşık 2 milyon kalın tüy vardır. Bu kalın tüylerin her biri bir ağacın dallara ayrılması gibi, çok daha minik 1000 tane tüycüğe ayrılır. Böylece Gekonun ayağındaki tüycüklerin sayısı 2 milyara ulaşır.Bir insanın kafasında ise ortalama 100.000 adet saç teli vardır. Eğer saç tellerimizin sayısı Gekodaki tüycüklerin sayısına eşit olsaydı tüm bu saçlar ancak bir futbol sahası büyüklüğünde bir alana sığabilirdi. Tüycüklerin bu kadar çok sayıda olması kertenkelenin yüzeylere yapışması için özel olarak ayarlanmıştır.

    Eğer sayıları az olsaydı kertenkele yüzeylere yapışamazdı. Çünkü tüycükler kertenkelenin bastığı yüzeyle hiçbir boşluk bırakmayan bir temas sağlar. Böylece Gekonun ayağıyla yüzey arasındaki temas o kadar yakın olur ki ortaya moleküler bir çekim kuvveti çıkar.
    Uzmanlar bir Gekonun tam 120 kiloluk yapışma kuvveti oluşturduğunu hesaplamışlardır. Bu kuvvet Gekonun kendi ağırlığının tam 1200 katına eşittir. Bu durum 75 kiloluk bir insanın 90 tonluk bir kuvvetle tavana yapışabilmesi anlamına gelmektedir. Eğer bir insanın ellerinde Gekonun ayaklarındaki sistem olsaydı, hiçbir tutunma yeri olmayan bir tavana avuçlarıyla yapışarak, 9 tonluk bir kamyondan tam 10 tanesini taşıyabilirdi.
    Geko kertenkelesi koşarken saniyede 15 defa ayaklarını yapıştırıp kaldırır. Yani bir ayak saniyenin onbeşte birinde bu müthiş kuvveti oluşturup tekrar serbest bırakabiliyor. Gekonun ayaklarının yapışmak için özel olarak tasarlandığı açıktır. Yapışmada kullanılan tüycükler tam da olması gereken sayıda ve tam da olması gereken yerdedir. Tırnaklarımızın sadece parmak uçlarında olması gibi tüycükler de Gekonun sadece ayak parmaklarının altındadır.

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Not: Ayağındaki kıl ( yada tüy ) sayısı hakkında birkaç farklı kaynakta birkaç farklı bilgi verilmiş en ortalama olanı buraya ekledim .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s£stavina -- 8 Nisan 2008; 15:08:27 >




  • Allah Ne Deişik Hayvanlar Yaratmış .Konu Çok Güzel Tebrikler s£stavina
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.