Şimdi Ara

....İlginç Hayvan Türleri .... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
0
Favori
176.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cüce ipek maymunu (Callithrix pygmaea)

     ....İlginç Hayvan Türleri ....

    Cüce ipek maymunu (Callithrix pygmaea) doğduğunda yalnızca 15 gramdır. Kuyruk hariç ortalama 136 mm boyunda olan bu hayvanların kuyrukları çoğu zaman vücutlarından daha büyük olur. Bu özellikleriyle beraber, Güney Amerika kıtasının en küçük maymunu ünvanını kazanmıştır

    Küçücük boylarına rağmen 5 metre sıçrayabilen cüce ipek maymunları, Yukarı Amazonlarda, Peru, Ekvador, Kolombiya, Bolivya ve Brezilya'da yaşamaktadırlar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: w_wallace

     ....İlginç Hayvan Türleri ....




    burdaki uzantı onun dişi mi ?
  • Blobfish (Psychrolutes marcidus)

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Avustralya ve tazmanya'nın açıklarındaki çok derin sularda yaşarlar. yaşadıkları derinliklere inmek pek mümkün olmadığı için insanlar tarafından daha çok yeni keşfedilebilmiş bir türdür. vücutlarının içindeki hava keseleri sayesinde yüksek basınca dayanabilirler. ayrıca yoğunluğu neredeyse suyunkinden daha azdır, bu sayede çok az enerji harcıyarak su içinde hareket edebilir ve deniz tabanına inip çıkabilirler.

    bir diğer garip özelliği ise kaslarının olmamasıdır. avlanamazlar, sadece önlerine gelen yenebilir maddeleri yiyebilirler.
    hepsi bir yana fantastik bir görüntüsü vardır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: s£stavina


    quote:

    Orjinalden alıntı: w_wallace

     ....İlginç Hayvan Türleri ....




    burdaki uzantı onun dişi mi ?


    Evet filinkiler gibi ama bi nevi boynuz işte;)

    Bu arada sende su üstünde koşan kertenkeleyi ekle




  • Çok ilginç bir görüntü gerçekten bu hayvanı daha geniş araştıracağım farklı bilgiler bulursam eklerim mutlaka.
  • Yeti Crab (Kiwa hirsuta)

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Bu yengeç 2005te bulunmuş;)

    Bir çeşit ''yeti'' olarak nitelendirilen kabuklu, bir yıl önce Fransız deniz araştırmacısı Michel Segonzac tarafından Şili'nin Paskalya adası açıklarında okyanusun derin sularında avlandı.

    15 cm boyunda, 6 bacaklı tüylü kabukluya, Paskalya mitolojisindeki tanrıçalardan birinin adından hareketle ''kiwa hirsuta'' adı verildi.canlinin gozlerinin olmadigi belirtildi
  • Shoebill (Balaeniceps rex)



     ....İlginç Hayvan Türleri ....



    Dünya yüzünde sadece Uganda'nın Victoria Gölü kıyıları ile Ruanda çayırlarında yaşayan 'pabuç gaga'nın (Balaeniceps Rex), yok olma tehdidi altında olduğu açıklandı. 1.5 metreye yaklaşan boyuyla tarih öncesi dönemde yaşamış yaratıkları andıran Balaeniceps Rex, Uganda Vahşi Yaşam Eğitim Merkezi'nde koruma altında yaşıyor




  • quote:

    Orjinalden alıntı: s£stavina


    quote:

    Orjinalden alıntı: peka


    quote:

    Orjinalden alıntı: s£stavina


    quote:

    Orjinalden alıntı: Criminal Origin

    Okuduğum bir hayvan ansiklopedisinde Dünya'nın en büyük tarantula türünün bacak açıklığı 25 cm gövde uzunluğu ise 10 cm olduğu yazıyordu.

    Bu arada gerçekten enteresan bir örümcek... Böcekten çok bir hayvana benziyor.



    iğrenç gelebilir belki ama böceklere karşı farklı bir sempatim var olağandışı yaratıklar gibi geliyor bazen küçük bir gövde de yaşam için gerekli tüm sistemin minyatürü mevcut.



    şaşırmadım desem yeridir.Eskiden böceklerden korkmayan hatta eline alıp seven bir tanıdıgım kız vardı
    Bu arada tarieslere hastayım böcük böcük şaşkın gözlerle bakması yok mu bitiyorum ona o anda kahkayı basıyorum



    Tariesler dediğiniz türün orjinal adı nedir?

    Pardon.Yanlış oldu...Tarsier olucaktı

     ....İlginç Hayvan Türleri ....





    Yaklaşık 10 santim boyundaki Tarsier, bir insan elinden bile küçük.
    Dünyanın en küçük primatı olarak bilinir ve Filipinler’de yaşar.Tarsier’lerin soyu tükenme tehlikesi altındaki canlılar arasındadır. Bohol Adası’ndaki Loboc kasabası koruma merkezinde bakılan Tarsierler, böcekle besleniyor.Doganın kanunu bu hayvanda böcek yiyerek besleniyor




  • tarantulaların zehirli olmayan cinsleri yokmu

    hep alıp evimde beslemek istemişimdir

    bu arada kuşların 2, memelilerin 4, böceklerin 6, örümceklerin 8 ayakları vardır
    o yüzden tarantulalara böcek demeyiniz zira o bir örümcektir
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • @peka teşekkür ederim bilgiler için.

    KARTAL


    Kartal, atmacagiller (Accipitridae) familyasından Aquila ve Hieraeetus cinsini oluşturan kuş türlerinin ortak adı

    Özellikleri

    Kanatları ve kuyrukları geniş ( bkz. Haliaeetus kartalları) bacakları tüylü (bkz. yılan kartalı) iri yırtıcılardır. 2-3 yılda ergenliğe ulaşırlar. Uçuşta sıkça dönerek yükselirler, belirgin parmakları (el teleklerinin uçları) yukarı kıvrılır. Ormanlar ve dağlarda yaşarlar. Kaya girintilerinde ve ağaçlarda yuva yaparlar. Kartallar tek eşlidir. Yaşamları boyunca eş değiştirmedikleri gibi her yıl aynı yuvayı kullanırlar. Yuvaları genellikle kolay ulaşılamayacak yerlerdedir. Yuvayı bıraktıkları bir ya da birkaç yumurtanın kuluçka dönemi altı-sekiz hafta sürer. Yavruları yavaş gelişir ve ancak üç ya da dört yaşına giren kartalların erişkinlere özgü tüyleri çıkar.Önemli özelliği ise çok uzak bir şeyi yakın görürler


     ....İlginç Hayvan Türleri ....


     ....İlginç Hayvan Türleri ....




  • bahtiyar, kırkayak senin dediğine göre yeni bir tür ozaman
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Atlar

    (kişisel yorumum doğadaki en asil canlı)


    Atlar, cesur ve atılgan olduğu gibi sahibine son derece itaatkardır. Sahibi dilerse dolu dizgin, dörtnala koşar, isterse aheste yürür, isterse durur. Her durumda sahibini memnun etmeye dikkat eder. Yorgunluğa bakmaksızın kendini çatlatmak pahasına da olsa olanca gayret ve kuvvetini itaat uğruna sarf eder.


    Tarpan adıyla anılan Avrupa yaban atının (E. caballus gmelini) 1876’dan beri nesli tükendi. Bugün eski dünyada hala neslini devam ettiren yalnız bir yaban atı vardır. Bu at Orta Asya Moğolistan’ının soğuk ve ıssız ovalarında yaşar. Asya yaban atı veya Prezevalski dendiği gibi Moğolistan yaban atı da denir. Altay dağlarının her iki yanında yaşar. Siyah kısa ve dik yeleleri ile, ağır ve iri başları, küçük kulakları, uzun kıllı kuyrukları ile evcil atlardan farklılık gösterirler. Renkleri kırmızımtrak kahverengi olup çekici bir görünüşleri vardır. Burun kısımları beyazdır. Kışın kılları uzayarak soğuktan korunurlar.

    Prezevalski ( yaban atlar )

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    ( şu görüntüye bakar mısınız harikalar )


    Evcil atlar: Tahminen 4000 seneden beri insanlara hizmet etmektedir. Bugünkü modern atların Asya yaban atından türediği şüphelidir. Bazı zoologlar Avrupa yaban atından türediğini ileri sürmektedirler. Evcilleştirilmiş atların birçok soyları vardır. Bugün küçük Midilli atları ile Safkan Arap atlarının soy kütüğü kesin olarak bilinmemektedir.

    Atları evcilleştirmek bana insafsızca geliyor . Onlar doğada diledikleri gibi koşmalı sanki :)

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Atlar 20-30 sene yaşar, bazı kısraklar 15 yaşına kadar doğurur. On bir ay gebe kalır ve genellikle bir yavru doğururlar. Yavrunun gözleri açık olarak doğar ve birkaç dakika sonra ayağa kalkarak annesini takibe başlar. Yük çekme ve taşıma atları, kalın bacaklı, iri cüsselidir. Binek ve yarış atları ince uzun bacaklıdır. Atlar arasında haset yok ise de, birbirlerine gıpta etmek huyları vardır. Bu da yarışta, hendek ve çit atlamada kendini gösterir. Birbirlerine imrenerek daha hızlı koşup öne geçmek isterler. Saatte 60-70 km hızla koşanları vardır

    Arap atı: Çok dayanıklı mükemmel bir binek ve yarış atıdır. Arabistan’a geçen Orta Asya ve Anadolu Türk atlarından türemiştir. İngiliz atlarından daha dayanıklı olup, 24-28 saat hiç su içmeden yol alabilir.

    İngiliz atı: İyi bir binek ve yarış atıdır. Özellikle yarış için yetiştirilir. Arab aygırı ile İngiliz yerli kısraklarının çiftleştirilmesinden türetilmiş bir soydur. Arab atından daha uzun bacaklıdır.

    Midilli atı: Küçük, sakin ve dayanıklı bir at çeşididir. Keçi veya koç iriliğindedir. Çocuklar için iyi bir binek hayvanıdır. Hafif gezinti arabalarına koşulduğu gibi maden ocaklarında da istifade edilir. Shetland, İzlanda ve Norveç midillileri meşhurdur.


     ....İlginç Hayvan Türleri ....




  • Benim de dev kalamarlar ilgimi çekmiştir.
     ....İlginç Hayvan Türleri ....

     ....İlginç Hayvan Türleri ....
  • Axolotl - Larva halinde kalan dev su semenderi

    Diğer semenderlerin yaptığı gibi gibi, larvadan yetişkin hale geçerken metamorfoza uğramazlar. Diğer semender ve kurbağa larvalarında belli bir süre sonra solungaçlar kaybolur ve akciğerler oluşur. Oysa aksolotlların gövdeleri büyüse de yapı olarak hep larva halinde kalırlar. Solungaçları kaybolmaz ve sudan çıkmazlar. Bu halde yaşar ve ürerler. Ayrıca olağanüstü kendini yenileme yetenekleri vardır, kopan organlarını (bacakları dahil) yenileyebilirler.

    ilave: aksolotla tiroid hormonu verildiği zaman, normal semenderler gibi başkalaşım geçiriyor ve meksika semenderine dönüşüyormuş.

     ....İlginç Hayvan Türleri ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 25 Şubat 2008; 16:54:09 >




  • @biyonik gergedan ( af buyurun nickiniz bu :) )

    gerçekten çok ilginç ilk defa gördüm yaklaşık 450 kg mış



    quote:

    sabah gazetesi :450 kiloluk dev kalamar

    Yeni Zelandalı balıkçılar dünyanın en büyük kalamarını avlamayı başardı. Geminin kaptanı John Bennett önce derinde son derece büyük bir gölge gördüklerini, o sırada neredeyse araba büyüklüğündeki hayvanın 1800 metre derinlikte 30 kiloluk bir balığı ısırdığını belirtti. Balıkçıların Ross denizinde avladığı kalamarın yaklaşık 450 kilo ağırlığında, 10 metre boyunda olduğu bildirildi. Yakalanan en büyük kalamar olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Balıkçılık Bakanı Jim Anderton, dev kalamarın (mesonychoteuthis hamiltoni) dondurulduğunu ve bilimsel araştırmalar için korunduğunu kaydetti.



    @kaotika axolotların yüzünde bebeksi bir görünüm var :)




  • Angut (Tadorna ferruginea)

     ....İlginç Hayvan Türleri ....


    Tüyleri kiremit renginde, evcilleştirilebilen bir dalıcı ördek türü.

    Bu kuş türü iniş yaparken rüzgarı arkasına alarak indiği için sağlıklı bir iniş yapamayarak yuvarlanır. Bu özelliğinden teşbih yapılarak argoda da kullanılır. Suna ile birlikte Tadorna cinsinde yer alır. Bu kuş, eşi ölürse başka bir eş ile bağlantı kurmayıp ölen eşinin arkasından yas tutar.(Bildiğim kadarıyla öldürseler bile eşinin başından ayrılmıyormuş ve bu özelliği bakımından angut deniyormuş..)

    Kuzeybatı Afrika ve Etopya'da türün oluşturduğu küçük yerleşik topluluklar bulunsa da, türün gerçek yerleşim bölgesi güneydoğu Avrupa'dan Orta Asya'da güneydoğu Çin'e kadar olan bölgelerdir. Kuşlar çoğunlukla kışları geçirmek üzere güney Asya'ya göç ederler.




  • Elektrikli yılan balığı (Electrophorus electricus)


    Yeni dünya bıçak balıkları takımından elektrik üreten sıradışı bir tür. Bu yetenek hem avlanırken hem de savunma anında kullanılabilir. Elektrikli yılan balığı Güney Amerika'nın kuzey doğusundaki Amazonlar ve Orinoco bölgelerinde, çamurlu ve oksijen bakımından fakir tatlı sularda yaşar

    Elektrikli yılan balığı, adından ve görüntüsünden tahmin edildiği gibi bir yılan balığı olmayıp, yeni dünya bıçak balıkları (Gymnotiformes) takımından sayılır. Asıl yılan balığı gibi silindirik uzun bir vücudu vardır. Anal yüzgeci hemen hemen tüm vücut boyunca ilerler ve kuyruk ucunda son bulur. Sırt- kuyruk ve karın yüzgeci mevcut değildir. Boyu 2.5 metreyi bulabilirken ağırlığı 20 kg'a kadar gelebilir. Geniş, oval ve yassı olan kafası heybetli bir ağız taşır. Renk, griden kahverengimsi boz renge kadar uzanır. Ağız boşluğundaki özel bir kan damarından oksijen alır ve ortalama her on dakikada bir su yüzeyinde hava solur.

    Vücudunun büyük kısmı, aslında yüksek gerilim salan kaslara dönüşmüş elektrik organları (elektroplax) ile kaplıdır. Bu organlar, herbiri düşük gerilim üreten çok sayıdaki elektrik üreten elementlerden oluşur. Bu aynı, seri olarak bağlanmış bir pil sistemi gibi gerçekleşir. Bir elektrikli yılan balığında 5.000 ile 6.000 arasındaki elektroplax, beraberce 500 voltluk bir gerilim, 500 wattlık elektrik üretebilir.

    Organlar, avlarını yakalamasına ve savunmaya hizmet ederler. Gerilim, sadece küçük balıkları öldürürken, ayrıca bir insanı da ölümcül olarak yaralayabilecek durumdadır. Alexander von Humboldt'un ünlü Güney Amerika keşif gezisinde tasvir ettiği gibi,
    elektrikli yılan balığı hatta atları bile öldürebilir.


     ....İlginç Hayvan Türleri ....




  • @Orochinagi

    Ornitorenk'in bir diğer adı da platypus'dur.
  •  ....İlginç Hayvan Türleri ....


    1977'de Harvard'dan yeni mezun olan Irene Pepperberg çok cesur bir girişimde bulundu ve bir hayvanla konuşarak aklından neler geçtiğini öğrenmeye kalkıştı. Alex adını verdiği bir yaşındaki bir Afrika gri papağanını, İngiliz dilindeki sesleri çıkarmayı öğretmek amacıyla laboratuvarına götürdü. "İletişim kurmayı öğrenirse, ona dünyayı nasıl gördüğüne ilişkin sorular sorabilirim diye düşündüm."


    Pepperberg Alex'le diyalog kurmaya başladığında, bilim insanlarının çoğu hayvanların hiçbir düşünceye sahip olmadığına inanıyordu. Hayvanlar sadece birer makineydi; uyaranlara tepki göstermeye programlı, ama düşünemeyen ya da hissedemeyen robotlar... Evcil hayvan sahibi olup da bu görüşe katılacak insan yoktur. Bizler köpeklerimizin gözlerinde sevgiyi görür, ve elbette, Benek'in düşündüğünü ve hissettiğini biliriz. Ancak bu tür iddialar halen çok tartışmalı. İçgüdülerimiz bilim sayılmıyor ve insanın duygu ve düşüncelerini bir başka hayvana yansıtması hiç de zor değil. Peki, o halde, bir bilim insanı bir hayvanın düşünebildiğini -yani dünya hakkında bilgi sahibi olup ona göre davranabildiğini- nasıl kanıtlayabilir?


    Pepperberg, "Alex'le yaptığım çalışmalara başlamamın nedeni de bu" diyor. Onlarla ilk buluşmamda, Brandeis Üniversitesi'nde, Pepperberg'ün yük vagonu boyutlarındaki penceresiz laboratuvarında oturuyorlar -Pepperberg masasında, Alex de kafesinin üzerinde... Zemin gazetelerle kaplı, raflara renkli oyuncaklarla dolu sepetler tıkıştırılmış. İkisinin bir ekip olduğu açıkça görülüyor. Ve yaptıkları bu çalışma sayesinde, hayvanların düşünebildiği görüşü o kadar da mantıkdışı görünmüyor.


    Bazı beceriler, daha yüksek zihinsel yeteneklerin önemli göstergeleri sayılıyor: İyi bir hafıza, dilbilgisi ve simgeleri kavrama, öz farkındalık, başkalarının davranışlarının nedenlerini anlama, başkalarını taklit etme ve yaratıcılık... Araştırmacılar, zaman içinde gerçekleştirdikleri yaratıcı deneylerle bu yetenekleri başka hayvan türlerinde de belgeleyerek, bir yandan biz insanları farklı kıldığını düşündüğümüz noktaları yavaş yavaş ortadan kaldırırken bir yandan da bize kendi becerilerimizin kaynağına ilişkin bir kapı aralıyor. Çalıkargaları diğer çalıkargalarının hırsız olduğunu ve saklanan yiyeceklerin bozulabildiğini biliyor; koyunlar yüzleri tanıyabiliyor; şempanzeler, termit yuvalarını karıştırmak için çeşitli aletler ve hatta küçük memelileri avlamak için silah kullanıyor; yunuslar insanların hareketlerini taklit edebiliyor. Ve papağan Alex de şaşırtıcı derecede iyi bir konuşmacı çıkmış...


    Alex araştırmaları"nın başlamasından 30 yıl sonra bile, Pepperberg ve -üyeleri zaman içinde değişen- bir asistanlar grubu Alex'e İngilizce dersi vermeye devam ediyor. Daha genç iki papağanın yanı sıra insanlar da Alex'in sürüsü işlevini görerek ona her papağanın arzu ettiği sosyal ortamı sağlıyor.
    Ne kadar küçük olursa olsun, her sürü gibi bu sürüde de dramatik olaylar eksik olmuyor. Alex diğer papağanların üzerinde baskı kuruyor, zaman zaman Pepperberg'e kızıyor, gruptaki diğer kadınlara ancak tahammül ediyor, bir erkek asistan ziyarete geldiğinde kendini kaybediyor. (Alex'in bana ne kadar mesafeli olduğunu gören Pepperberg, "Erkek olsaydın, şu an omzuna tünemiş, kulağına fıstık kusuyor olurdu," diyor.)
    Pepperberg, Alex'i Chicago'daki bir evcil hayvan dükkânından almış. Onu mağazada çalışan kişinin seçmesine izin vermiş; çünkü, daha sonra diğer bilim insanlarının, çalışmaları için bilerek diğerlerinden akıllı bir kuşu seçtiğini düşünmelerini istememiş. Alex'in beyninin ceviz içi kadar olması, çoğu araştırmacıya, Pepperberg'ün türlerarası iletişim çalışmasının boşa çıkacağını düşündürmüş.
    "Bazı insanlar böyle bir şeyi denediğim için bana deli demişti," diyor. "Bilim insanları, şempanzelerin -konuşamamalarına rağmen- daha iyi bir çalışma konusu olacağını düşünüyordu."
    Bugüne kadar şempanzelere, bonobolara ve gorillere bizlerle iletişim kurmaları için işaret dili ve simgeler öğretildi ve genellikle etkileyici sonuçlar elde edildi. Örneğin araştırmacılarıyla "konuşabilmek" için yanında simgeli iletişim tahtası taşıyan Kanzi adlı bonobo, düşüncelerini ifade etmek amacıyla simgelerden kombinasyonlar oluşturdu. Ama yine de bu, bir hayvanın başını kaldırıp size bakması ve ağzını açıp konuşmasıyla aynı şey değil...




  • Kaslan(Liger)

    Liger, aslanla kaplanın çiftleşmesinden ortaya çıkan yavruya verilen isim. Bu isim ingilizce Aslan (lion) ve kaplan (tiger) kelimeleri birleştirilerek türetilmiştir. Bu melez yaratık doğada büyük kediler familyasının en dev üyelerinden biri olarak yer almaktadır. Ortalama bir erkek aslan 250, bir erkek kaplan 300 kilogram olarak yaşamlarını sürdürürken, aslan baba ile kaplan anneden doğan bu melez yaratıkların vücudunda büyümeyi durdurucu bir şey bulunmaz ve ölene kadar büyüyüp serpilebilme yetenekleri vardır. Sibirya Kaplanı'nın iki katı büyüklüğüne erişebilirler.

    Genellikle hayvanlar dünyasindaki melez canlıların kısır olmasına karşılık, ligerler az rastlansa da üretkendirler. Hem kaplan gibi çizgileri hem de aslanlardan aldıkları noktaları vardır. Ayakta durduklarında 4 metre kadar olabilirler.

    Ortaya Çıkışları

    Aslında Ligerler insanların laboratuvarlarda özellikle ürettikleri bir tür olmamasına rağmen hayata gelmelerinde insan payı da yok değildir.

    Ligerler kaza eseri oluşan durumlar sonucu ortaya çıkmışlardır. Normal şartlar altında aslanların ana vatanının Afrika, kaplanlarınkinin ise Asya olduğunu düşünürsek zaten ligerların hayata gelmeleri imkansız gibi görünüyor. Fakat 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana bu hayvanların doğal bulundukları yerlerden ayırılıp hayvanat bahçeleri ya da sirkler gibi merkezlerde bir arada tutulmalarının sonucunda Ligerler dünyaya gelmişlerdir.


     ....İlginç Hayvan Türleri ....

     ....İlginç Hayvan Türleri ....




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.