Şimdi Ara

İlginç bir sorun UZMAN GÖRÜŞÜ LAZIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar arkadaşlar, bilgisayarım Samsung Ativbook NP550P5C-S05TR genel olarak ;

Intel Core i7 3630QM-2,40 Ghz
    8 GB DDR3-1600MHz
    NVIDIA GeForce GT 650M
    Sorunu şu şekilde izah edeyim bilindiği gibi işlemci üzerinde gelen entegre bi gpu(ekran katı) birde external olan nvidianın GT 650m ekran kartı var.
    Yine bilindiği gibi sistem kendi güç/tasarruf/kullanım alanına göre pc kendi bu iki ekran kartı içinde geçiş yapıyor. Sorunun tam başladığı noktada burda
    external ekran kartına geçtiği anda pc şarj etmeyi kesiyor. Batarya takılı iken sorun olmuyor örneğin oyunlarda fln devam edebiliyorum tabii bu sırada adaptör takılı
    olmasına rağmen bataryayı şarj etmiyor. Sonra bataryayı çıkarıp denedim oyuna tam girip 2. ekran kartını devreye soktuğu anda pc elektriği kesiyor ve kapanıyor.
    Ekran kartının bozuk olma olasılığını bataryada çalıştığından eledim gibi. Birde laptopu aldığımda kutu içinden orjinal samsung adaptörü çıkmadı. DELTA ELECTRONIC yazan
    böyle her tarafından dandiklik akan bi adaptörle geldi. Bu adaptör olayı için ürünü aldığım yere gittiğimde bütün samsung notebookların bu adaptörü kullandığını gördüm yani
    kısaca adamlar bunu veriyor yanında. Aklıma ilk gelen external ekran kartı devreye girdiğinde doğal olarak sistem daha fazla güç çekmek istiyor ve adaptör bunu karşılayamadığından
    şarj etmiyor/kapanıyor oldu. Bu tarz işlemci-ekran kartı kullanan diğer notebook firmalarının en az 100watt lık adaptörler verdiğini biliyorum.
    Tek aklıma gelen mantıklı açıklama bu ve samsung servisini aramadan önce sizlerinde fikrini almak istedim.

• Bu arada belirtmeyi unutmuşum pc nin external ekran kartına geçip şarjı kestiği oyunları sağ tıklayıp entegere ekran kartıyla aç dediğimde şarjı kesmiyor.
    Masa üstündeyken yada dediğim gibi entegre ekrankartıyla oyun oynadığımda hiç bir sıkıntı yok.
    İnsanlar sorunuza uzaktan yardımcı olamazlar.Ürünün garantisi varsa servise verin.Her türlü testini yapsınlar.Anakartınızda,bataryajnızda ve güçle alakalı herhangi bir yerde kısa devre olabilir.Yani olabilir de olabilir...Olabilirlerle birşey yapılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 19 Ekim 2013; 5:13:14 >
    Gigabyte x670e Aorus Master-7950x3d-Corsair H150i Elite Capellix-4x16Gb Corsair Dominator Platinum Ddr5 6000C36-Gigabyte 3080Ti Gaming Oc- Corsair Ax1600i-Nxzt H710i-Corsair K100-Asus Rog Gladius III-Philips 32M1N5800A
  • infra_dark kullanıcısına yanıt
    Açıkçası ilginç bir sorun belki de değil servise gitse bazen içine limon sıkıp yolluyorlar orjinal şarj aleti almanızı öneririm lakin bu kesin bir çözüm olur mu bilmem batarya veya adaptör bozuk o zaman gt650 neden şarj etsin ilk olarak müşteri hizmetlerine anlatın durumu ona göre durum değerlendirmesi yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: infra_dark

Öncelikle merhabalar arkadaşlar, bilgisayarım Samsung Ativbook NP550P5C-S05TR genel olarak ;

Intel Core i7 3630QM-2,40 Ghz
    8 GB DDR3-1600MHz
    NVIDIA GeForce GT 650M
    Sorunu şu şekilde izah edeyim bilindiği gibi işlemci üzerinde gelen entegre bi gpu(ekran katı) birde external olan nvidianın GT 650m ekran kartı var.
    Yine bilindiği gibi sistem kendi güç/tasarruf/kullanım alanına göre pc kendi bu iki ekran kartı içinde geçiş yapıyor. Sorunun tam başladığı noktada burda
    external ekran kartına geçtiği anda pc şarj etmeyi kesiyor. Batarya takılı iken sorun olmuyor örneğin oyunlarda fln devam edebiliyorum tabii bu sırada adaptör takılı
    olmasına rağmen bataryayı şarj etmiyor. Sonra bataryayı çıkarıp denedim oyuna tam girip 2. ekran kartını devreye soktuğu anda pc elektriği kesiyor ve kapanıyor.
    Ekran kartının bozuk olma olasılığını bataryada çalıştığından eledim gibi. Birde laptopu aldığımda kutu içinden orjinal samsung adaptörü çıkmadı. DELTA ELECTRONIC yazan
    böyle her tarafından dandiklik akan bi adaptörle geldi. Bu adaptör olayı için ürünü aldığım yere gittiğimde bütün samsung notebookların bu adaptörü kullandığını gördüm yani
    kısaca adamlar bunu veriyor yanında. Aklıma ilk gelen external ekran kartı devreye girdiğinde doğal olarak sistem daha fazla güç çekmek istiyor ve adaptör bunu karşılayamadığından
    şarj etmiyor/kapanıyor oldu. Bu tarz işlemci-ekran kartı kullanan diğer notebook firmalarının en az 100watt lık adaptörler verdiğini biliyorum.
    Tek aklıma gelen mantıklı açıklama bu ve samsung servisini aramadan önce sizlerinde fikrini almak istedim.

muhtemelen sorun şarz cihazında şarz cihazının orjinale benzemediğini söylemişsiniz
    harici ekran kartı dahili olandan daha fazla güç çeker bu durumda şarz cihazı hem harci ekran kartını çalıştırmaya hemde şarz etmeye yetmiyor
    bu durumda servise baş vurmalısınız eğer şarz cihazında bir arıza yok ise yetersiz şarzı ya değiştirip başka bir adaptör vermeleri lazım yada sorununuza bir çözüm bulmaları lazım

• Şikayetinizi bir kağıda yazıp yetkili servise yollamanızı tavsiye ederim.Sorun adaptör veya batarya kaynaklı olabileceği gibi başka bir parçada arızalı olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence sen zaten cok guzel tespit etmissin problemi.
    7zip - Anki - Audacity - Calibre - Clamwin - eMule - FileZilla - Firefox - GIMP - GSmartControl - Handbrake - Inkscape - Jitsi - LibreOffice - MediaInfo - Mumble - PDF SaM - qBittorrent - Shotcut - SumatraPDF - Thunderbird - VLC
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok ilginç bir ANAHTAR sorunu???
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.