Şimdi Ara

İlan Sitelerinin Araç Piyasasına Etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    uzun sayılacak süredir 2. el araba piyasasında araç bakıyorum fakat piyasa hemen hemen herkesin dertli olduğu üzere anlamsız yüksek.Herkes fiyatların yüksekliğinden dem vururken nasıl oluyor da bu araba ilanları oluşuyor peki ?

malum siteler demeyeceğim artık hepimizin bildiği tek bir site var ilanların konulduğu ve bu sitede herkes kafasına göre ilan verebilme özgürlüğüne sahip.

A kişisi 2005 model donanımsız aracı için 35 bin lira yazıyor ( Neden çünkü bizim insanımız kazıklamayı, dolandırmayı marifet sayıyor ve ne kadar müslümanız vs desek de aslında büyük çoğunluk ahlaktan etikten bihaber, ağır oldu kusura bakmayın ama durum bu)

bunu gören B kişisi de ilan vermeden önce araştırıyor sitede ve diyor ki ulan bu adam bu araca 35 diyorsa benim araba hayli hayli 40 eder. Ve işte anlamsız yüksek piyasa oluşmaya başladı...

Bu konuda devletin denetimi olması lazım gerçi devletimiz ucuza araç üretmek yerine ithal edip %100 den fazla karla satmayı yeğliyor. Ya da öyle görünüyor bilemiyorum.

bu konuda çözümler ne olabilir ?

ilan için belirli bir miktar para alınırsa bence araç fiyatları en az 5 bin düşer.
    ya da 2. el satış için bir denetleme birimi oluşturulup üst sınırlar belirlenebilir bunu yapmak zor değil binlerce gizli işsiz memur var.

sizce neler yapılabilir ?

• Ben de yakın zamanda aracını sattım. Evet insanlar sifirindan fazla para istiyorlar bazen ama ben şunu gözlemledim. Piyasayı satıcı değil alıcı belirler. 68 den bir kuruş aşağı inmeyen insanlar arabayı satamayinca 64-65 e kadar düşüyorlar. Uygun yazılan araba da hemen satılıyor zaten. Keşke ilan vermek paralı olsa gerçek satıcılar sadece ilan verse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vol 625283949

• quote:

Orijinalden alıntı: mrct

Vol 625283949

Her Araç aramaya başlayan kişinin farkettigi klişe gerçek

• Kayınço linea aldı. 1 sene boyunca arabanın ne kadar ekonomik olduğunu dinledik. Sonra enjektör yüzünden üst kapak gitmiş. 3.000 lira masraf çıktı. Geçici birşeyler yaptırmış. O halde satacak. Satarken söylemen lazım dedim. Valla satışı verdikten sonra beni ilgilendirmez dedi. Bu adam 1 ay boyunca oruç tuttu. Bizim dürüstlüğümüz de imanımızda ticarette paraya değişilebiliyor. Olsun elhamdülillah müslümanız. Ikinci el almayın. Gidin paranız hangi sıfıra yetiyorsa onu alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Kayınço linea aldı. 1 sene boyunca arabanın ne kadar ekonomik olduğunu dinledik. Sonra enjektör yüzünden üst kapak gitmiş. 3.000 lira masraf çıktı. Geçici birşeyler yaptırmış. O halde satacak. Satarken söylemen lazım dedim. Valla satışı verdikten sonra beni ilgilendirmez dedi. Bu adam 1 ay boyunca oruç tuttu. Bizim dürüstlüğümüz de imanımızda ticarette paraya değişilebiliyor. Olsun elhamdülillah müslümanız. Ikinci el almayın. Gidin paranız hangi sıfıra yetiyorsa onu alın.

Aynen öyle kaç kez yazdım 2. el fiesta almam a segmenti alırım

• İlan koyma ücretini Biraz yüksek yapacaksın 1 ay sonra güncellemek istediğinde yine aynı fiyatı verdireceksin bence bu şekilde olursa ya 65 yazayım birisi düşer olmadı 60 a günceller veririm diye düşünenler azalır ve gerçekten satma niyeti olan koyar( tabi bu dediğim bir nebze)

Adamın araç alma satma gibi niyeti yok piyasa yükseldi yaz geldi 5-10 bin yukarı koyayım satılırsa satılır satılmazsa zaten biniyorum diyerek ilan koyan adam var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Serbest piyasa, arz talep. Paramız her geçen gün değersizleşirken araç fiyatlarının düşmesini beklemeniz hata ayrıca.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.