Şimdi Ara

İktisat okuyanlar problem var acilll bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hoca şu i sayısını nasıl bulmuş la bi atın, sabah sınav var acill lütfenn

İktisat okuyanlar problem var acilll bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wrath54 -- 17 Nisan 2015; 3:03:20 >

• iktisatçıyım ama hiç anlayamadım şu iktisatı
  • Kamu okuyorum biraz önce iktisada giriş kitabını hatim ettim ama i diye bişe görmedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ faiz miktarı yıllık bazda.Normalde denklem çözerek bulabilirsin ama işlem baya süreni alır.Gelişmiş hesap makinelerinde çok basit bi şekilde hesaplanabilir.
  • (1+i) karmaşık sayı değil mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben inşaat müh. okuyorum ama bu soruyu ekonomide görmüştük yanlış hatırlamıyorsam alt altamı ne yazılıyordu değerler, ordan çıkıyordu. hala gerekliyse bakıyım biraz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

Kamu okuyorum biraz önce iktisada giriş kitabını hatim ettim ama i diye bişe görmedim

iktisatta bi ton ders var iktisata giriş sadece derslerden biri. arkadaşın sorduğu istatistik dersinden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

Kamu okuyorum biraz önce iktisada giriş kitabını hatim ettim ama i diye bişe görmedim

Girebildin mi bari ne yaptin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • birde böyle bir soruda i değerini muhtemelen soruda verir ve sana güncel değeri sorar. yani senden i yi bulmanı beklemez. ayrıca aynı soru burdada var, defterde yazan 10 yıl 25 yıl olucak yanlış yazmış hoca. yani hocada bulmamış direk yazmış.

http://www.acikders.org.tr/pluginfile.php/2305/mod_resource/content/3/bolum02-faizler.pdf?forcedownload=1.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promise899 -- 17 Nisan 2015; 4:15:36 >
  • i = interest yani faizi ifade eder , soruda ister verir ister vermez yani herseyi verip faiz degeri nedir lan diye de sorabilir...

13 sene önce mezun oldum ,ogrenciliğin tassagını yiyim..
  • Bu annuite sorusu. Genelde faiz faktorleri katsayilarini verir hoca, o listeden bakinca pv faiz faktoru 8 kusur bir sey cikar onunla da 126 yi carpinca 1000 cikar zaten. Listede %12 ve 10 yilin kesisimi o faktordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banned. -- 17 Nisan 2015; 4:45:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banned. B kullanıcısına yanıt
    bu annuite sorusu değil.Bu iktisat değil.Bu İşletme Finansı dersi konusudur.

Şimdi açıklıyorum bu formül Net bugünki değer formülüdür.
  • Edit: Elinde Faiz ler için bir liste olması lazım İskonto faktörünü hoca sana vermiş bu iskonto faktörünü direk o listeden bakıcaksın ama tersten yapıcaksın 1000 TL ile 10 yılın kesişimi %12 ye denk geliyor o listede direk ordan almış olabilir.Normalde faiz yani İ ile N yani zamanın kesişime bakılır burda tersten gitmiş.İskonto faktörünü hazır verir bu liste.

Dersle ilgili sorun olursa sorabilirsin buradan yan sayfada sanki tahviller hisse senetleri hesaplamaları görüyorum o konuda farksızlık yani kayıtsızlık noktası konusudur.Hisse başına kar ve tahvil başına kar buluyorsun vergi ve faiz önce kar'dan.

Bu konuya iktisat diyen ile sabaha kadar tartışırız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Dexter -- 17 Nisan 2015; 4:56:46 >
  • Sınava saatler kala
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.