Şimdi Ara

İktisada Giriş-I'in cevap anahtarında en az 7 soru yanlış (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
3.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: livelercem84

ARKADAŞ BAKTİKÇA CEVAP ANAHTARINA GÜLÜYORUM . SORULARDAN ANCA 5 TANESİ NORMAL GERİSİ HATA DOLU. İNŞALLAH BİRİ GEREKEN DERSİ VERİR. SORULAR ŞAÇMA GELELİM FİRSAT MALİYETİ AŞAĞİDAKİLERDEN HANGİSİDİR VAZGEÇİLEN HERHANGİ BİR ALTERNATİF OLMASI GEREK ÇEVAP YANLİŞ.

GELELİM KOMEDİYE AZALAN MARJİNAL FAYDA SORUSUNA ARKA ARKAYA BENZİN VE MÜZİK DİNLEMEK SORUNUN CEVAPLARİ MÜZİK DİNLEME SABİT KALDİĞİNDAN DA GEÇERLİ AZALAN FAYDA SABİT KALİR BENZİNDE ARKA ARKA BİR TÜKETİM OLUR CEVAP O VE AZALAN MARJİNAL FAYDA MÜZİK DİNLEMEYLEDE ALAKASI YOK SABİT HİÇ BİR FAYDA SAĞLAMAZ. MÜZİK DİNLEMEK İNSANA NE FAYDA SAĞLAR NEDE AZALAN VERİM YASASINLA NE ALAKASI VAR. 30 yaşinadyım onca sınava girdim bunun gibi bir sınav görmedim. böyle soru mu sorulur insan açiklama yapar ama nerde. skandal aslında bu kpss den daha beter bi facia. hem sorularda hem cevap anahtarlarında. BÖYLE REZALET ÜLKEMİZDE OLUR.

benzin tüketmenin neresi fayda sağlar insana onu anlamadım. arka arkaya değil sadece bir defada yakıt ikmali yapsa kişiye yine fayda sağlamaz. müzik dinlemekde insan için gereksinimdir, fayda sağlar. bu sorunun cevabı kesinlikle yakıt ikmali.. onu geçelimde, asıl yanlış cevaplar ne olacak kimseden ses seda çıkmaz oldu, sizce düzeltirlermi, düzeltilmezse ikinci sınava çalışmayacağım sallayacağım çalışınca daha çok sinir yaptırıyorlar.

• cevap anahtarı komple yanliş ikdisata girişin.
  • mal ve hizmet giderme tüketim olması gerek cevapı : fayda diyor fayda doyum anlamında olması gerek.düşünür olması gerek keynes değiştirerek geliştiren geliştiren marshall geliştiren günümüzde. değiştirerek geliştiren arada fark var o soruda yanliş. marshall geliştiriyor günümüzde hala marshallın kavramları var. değiştirenrek kullanan keynes arada çümlede fark var. ELMAS KIT Bİ KAYNAK KİTLİK OLMASI GEREK. TÜKETİCİ FAYDASI HEM UCUZ OLACAK HEMDE FAYDASI YÜKSEK OLACAK MALA BAKAR 2 CEVAP VAR ANAHTARDA.
  • Valla bunların yüzünden kitabı defteri attım. Hoş zaten kitaplar da tam yok da elimde. Şimdi çıkmış soruları ezberleyim desem, malum yanlışlar var. Ne yapacağımızı şaşırdık. Kendi kitaplarına da güven yok. Yardımcı kitapları hiç sormayın zaten. Ne olacak bu gidişat
  • ikdisata düzeltmiş bazilari ama yine yanlişliklar var arkadaşlar. bir mal ve hizmeti giderme özelliği tüketim ama fayda diyor. bir mal ve hizmetin faydası o malın hizmet giderme özelliğidir. malın faydası yok. bir mal ve hizmeti gidermesi tüketimdir. çoçuk güler buna. firsat maliyeti vazgeçilen herhangi bir alternatif hala 2 alternatif diyor. şikayet edelim çözüm yolu bu birlik olmak lazim kirip dökmeden medenice yasal haklardan yararlanmak lazim. bu işin şakası yok. birileri mahkemeye verir hem etik hem ikdisatda giriş dersini.

Bir malın arzı ve talebi aynı miktarda artıyorsa aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir?
    A)Denge miktarı artarken, denge fiyatı artar.
    B)Denge miktarı azalırken, denge fiyatı artar.
    C)Denge miktarı değişmez.
    D)Denge miktarı azalır.
    E)Denge miktarı artar; denge fiyatı değişmez.

bu soruda cevap E şıkkıydı. Fakat A yapmışlar. Yarın buna da bi itiraz edicem. Ne diyorsunuz bu soru hakkında.

@livercem dostum o fayda sorusu kitapta da öyle yazıyor.

Orijinalden alıntı: Hakan Barlak

Kursta duyduğum 12 soruda hata varmış..

cevap anahtarlarının hepsi revize edilmiş. bir iki ufak hata var hala bazı derslerde. İktisatta şuan 1 hata gözüküyor, etikte de düzeltmişler ama bir tane olduğunu söylüyorlar. Ben girmediğim için bilmiyorum etik dersini.

Orijinalden alıntı: mustange

kesinlikle katılıyorum. bu soru denge artar, fiyat değişmez bende atıyım. sizde atın bir soru bir sorudur. düzeltmeyi bile beceremiyorlar.

aynen öyle dostum valla ben maili gönderdim farklı mail adresilerine, ikisinden klasik cevap geldi ilgili birime iletilecek diye. Hazır şablonu koyayımda yazmaya üşenen göndersin.

AD, SOYAD :
    TC KİMLİK NO :

İktisada Giriş-I dersinin yeni cevap anahtarında hatalı cevabın olduğu soru aşağıdadır. İlgili birime iletilmesini rica ederim.

Sınav: 2012-2013 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı
    Dersin Adı: İKTİSADA GİRİŞ-I (İKT103U)
    Soru Kitapçık Türü: D Grubu
    Soru Numarası: 2
    Soru: Bir malın arzı ve talebi aynı miktarda artıyorsa aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir?
    A) Denge miktarı artarken, denge fiyatı artar.
    B) Denge miktarı azalırken, denge fiyatı artar.
    C) Denge miktarı değişmez.
    D) Denge miktarı azalır.
    E) Denge miktarı artar; denge fiyatı değişmez.
    Verilen yanlış cevap : A) Denge miktarı artarken, denge fiyatı artar.
    Olması gereken doğru cevap : E) Denge miktarı artar; denge fiyatı değişmez.

• Soruların bazılarını düzeltmişler ama halen yanlış yanıtlar var bazılarında. Sosyal Sorumluluk Ve Etik ve Denetim dersinde 1 soruda hala hata var. Desteklerinizi esirgemeyin
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.