Şimdi Ara

İktisada Giriş-I'in cevap anahtarında en az 7 soru yanlış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
3.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: felipemassa

quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

arkadaşlar facebookta en az 10 soru yapılmazsa kalınıyor deniyor bazıları ne alaka

öyle birşey yok dostum ya şehir efsanesi üretiyor millet. Herşey puan performansı üzerinden hesaplanıyor.

bence şöyle demeye çalışmış. normal not aralığında 50nin kredisi 2,00dır yani cc oluyor. Tüm derslerden 10 soru yapsan ortalama tam 2.00 oluyor. Ama bir dersten 15doğru diğerinden 7 doğru yapsan yine dengeleniyor mesela. Bence bunu vurgulamak istemiş.

Ama çan sisteminde ne olur bilinmez. Birde şöyle bir sorun var madem çan var bu not aralıkları artık geçerli değilmi yani? Eğer geçerliyse çan niye var o zaman

İktisada Giriş-I'in cevap anahtarında en az 7 soru yanlış

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar facebookta en az 10 soru yapılmazsa kalınıyor deniyor bazıları ne alaka

öyle birşey yok dostum ya şehir efsanesi üretiyor millet. Herşey puan performansı üzerinden hesaplanıyor.

bence şöyle demeye çalışmış. normal not aralığında 50nin kredisi 2,00dır yani cc oluyor. Tüm derslerden 10 soru yapsan ortalama tam 2.00 oluyor. Ama bir dersten 15doğru diğerinden 7 doğru yapsan yine dengeleniyor mesela. Bence bunu vurgulamak istemiş.

Ama çan sisteminde ne olur bilinmez. Birde şöyle bir sorun var madem çan var bu not aralıkları artık geçerli değilmi yani? Eğer geçerliyse çan niye var o zaman

Arkadaslar bu not araliklari degiskendir. Diyelim ki donem sonu notunuz 40 puan. O dersin basari ortalamasi 35 puan. 35 ve uzeri alan CC alir dersten.

Suanda bunun hesaplamasini kimse yapamaz. Finaller yapildiktan sonra AOF ortalama hesaplamasini yapacak. Bazi derslerden 60 ile BA alirken obur dersten 60 ile CC alabilirsiniz. Can egrisinde dersi alanlarin basarisina gore gecme/kalma not ortalamasi belirlenir.

Kredili sistem okuyan bir arkadasin paylastigi notlari gostereyim size. Daha iyi anlamaniza yardimci olacaktir.

- Iktisada giris dersinde 34,90 puan almis DC gelmis. Ortalamasi 2.00 uzeri oldugu icin bu dersten gecmis.
    - Sosyolojiye giris dersinden 60 puan almis BA gelmis.
    - Psikolojiye giris dersinden 45,80 almis CC gelmis.

• quote:

quote:

quote:

Not aralıkları geçerli lakin harf aralıkları bilinmiyor şu an. 50-55 arası CC 'ye dek gelirken Finallerden sonra hesaplanacak olan çan eğrisi 50-55 arası CB veya BC olabilir veya tersi. Yani harf aralıkları çan eğrisinden sonra belli olacak, ortalamanız buna göre yükselecek veya düşecek.
    Tam emin olmamakla birlikte 32 ve altındaki puanlar çan eğrisine dahil edilmiyor sanırım.

• bu sadece bu ders değil daha öncede dile getirdim bizim derslerde de var sorun,kitabın sonundaki yanıt anahtarı hatalı..eğer ki sırf sorulara çalışıp sınava giren varsa yandı gülüm keten helva

a arz esnekligi katsayısı sadece +1 olur
    b arz esnekligi -1 , +1 arasında degisir
    c arz esnekligi negatif veya pozitif olabilir
    d arz esnekligi daima pozitiftir
    e arz esnekligi daima negetiftir

burda cevap C olması gerekirken B denmiş cevap anahtarından soruların cogu yanlıs CEVAP

Orijinalden alıntı: MrSAVIOR

arz esnekligi ile ilgili asagidaki ifalerden hangisi dogrudur

a arz esnekligi katsayısı sadece +1 olur
    b arz esnekligi -1 , +1 arasında degisir
    c arz esnekligi negatif veya pozitif olabilir
    d arz esnekligi daima pozitiftir
    e arz esnekligi daima negetiftir

burda cevap C olması gerekirken B denmiş cevap anahtarından soruların cogu yanlıs CEVAP

cunku arz esnekligi -1 +1 sınırlaması yoktur -4 -5 -6 1 2 3 4 gıbı degerler alabılır burdada yanlıslıklık var
  • felipe@ sınavda kitapçığın ilk sayfasını okuduysan eğer ilginç bir açıklama vardı..soruların cevapları kitapçık basıldıktan sonra değişmiş olabilir bu nedenle cevapları ders kitabında yazanlara göre veriniz diyordu..

bu arada araştırma yöntemlerinde çaktık gibi cevap anahtarına göre 7-8 doğrum çıkıyor

Orijinalden alıntı: righteous@

felipe@ sınavda kitapçığın ilk sayfasını okuduysan eğer ilginç bir açıklama vardı..soruların cevapları kitapçık basıldıktan sonra değişmiş olabilir bu nedenle cevapları ders kitabında yazanlara göre veriniz diyordu..

bu arada araştırma yöntemlerinde çaktık gibi cevap anahtarına göre 7-8 doğrum çıkıyor

evet dostum baktım eöğrenmeden de bakılıyor zaten. Fakat neyi kastetmek istediklerini pek çözemedim. Basımdan sonra cevabı değişmiş olabilir, kitaptaki bilgiye göre yapınız diyor.
    EE zaten yanlış birşey yaptığımız yok kitaptaki bilgiye göre yaptık ama sonuç ortada kendi kitaplarındaki bilgileri tekrar tekrar teyit ediyorum cevaplarla bi alaka kuramıyorum, kitapçığa uyduk ne olduğunu gördük. Cevap anahtarını mı güncellemediler ne yaptılar şekerimizi attırıyolar ya

Burada neyi kastetmek istemişler sence, cevabı değişmiş olsa bile kitaba göre yapın diyor, zaten bu cevapları ilk defa görüyoruz değiştiğini nerden bilecez

edit : tam metnide koyayım.

Kitapçıkta yazdıkları gibi kural metnine tamamen uyup kitaba göre cevapladık sonuç ortada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felipemassa -- 11 Ocak 2013; 18:35:34 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

felipe@ sınavda kitapçığın ilk sayfasını okuduysan eğer ilginç bir açıklama vardı..soruların cevapları kitapçık basıldıktan sonra değişmiş olabilir bu nedenle cevapları ders kitabında yazanlara göre veriniz diyordu..

evet dostum baktım eöğrenmeden de bakılıyor zaten. Fakat neyi kastetmek istediklerini pek çözemedim. Basımdan sonra cevabı değişmiş olabilir, kitaptaki bilgiye göre yapınız diyor.
    EE zaten yanlış birşey yaptığımız yok kitaptaki bilgiye göre yaptık ama sonuç ortada kendi kitaplarındaki bilgileri tekrar tekrar teyit ediyorum cevaplarla bi alaka kuramıyorum, kitapçığa uyduk ne olduğunu gördük. Cevap anahtarını mı güncellemediler ne yaptılar şekerimizi attırıyolar ya

Burada neyi kastetmek istemişler sence, cevabı değişmiş olsa bile kitaba göre yapın diyor, zaten bu cevapları ilk defa görüyoruz değiştiğini nerden bilecez

edit : tam metnide koyayım.

Kitapçıkta yazdıkları gibi kural metnine tamamen uyup kitaba göre cevapladık sonuç ortada

benip okuyunca bu metinden anladığım yani diyolar ki bizim cevap anahtarımız hatalı olabilir siz kitaptan öğrendiğiniz ve doğru bildiğinizi işaretleyin diyor..zaten bu açıklamada kendi cevap anahtarlarına güvenmediklerinin beyanı oluyor

yalnız böyle çapsızlıklarla bu işin içinden nasıl çıkacaklar merak ediyorum

işin kötü tarafı biz böyle sınav sonucunu kitaptan cevapları tek tek karşılaştıracaksak iş var desene...kitapçık kodumu hatırlayamıyorum tam olarak..yalnız hatırladığım kadarıyla cevap anahtarı hatalı çıktı bir kaç soru kontrol ettim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 11 Ocak 2013; 18:48:42 >

• Gençler talep esnekliği formülü eksi çikması gerek ben geçen yıldan aliyorum altdan alanlar belki bilir talep esnekliği formülü hep eksi olurdu çünkü talep esnekliği her zaman negatif değer alir FORMÜLLER SADEN EKSİ OLMAZİ GEREK. SORULARI HAZİRLAYAN KOMPLE HATALI . FORMÜL ARTI DİĞER SORU NEGATİF OLMASİ GEREK SÜREKLİ.
  • altadan aldiğim için bu soruları hazirlayan lar afedersin kendileri çukara düşmüş. 2 TANE SORU DAHA HATALI AYRİCA MARSHALLDA OLMAZİ GEREK BİLİM ADAMI SAMUELSİN DEĞİL. HALA MARSHALLİN TERİMLERİNİ KULLANİYORUZ. İKDİSAT AFALAMİŞ
  • şimdi ben murat dersanesinden öğrendim 8 soru hatalıymış iiktisatta 2 sene önce istatistiğe girişte 2 soru hatalı olunca herkezin cevabı o 2 soruda doğru kabul etmişler şimdi 8 soru hatalı şimdi 8 soruyuda doğrumu kabul ederlerki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forevermurat -- 11 Ocak 2013; 20:08:33 >
  • yanlış olan sorular değil, cevap anahtarı hatalı. Cevabı yanlış vermişler. Cevapları düzeltip normal prosedürü uygulayabilirler. Zaten fiyasko cevap anahtarlarının yayınlanmasından sonra ortaya çıktı. Sorular hatalı olsaydı sınavda da takılırdık. Ben eğer düzelteceklerse cevap anahtarını düzeltirler diye düşünüyorum fakat ne olacak merak ediyorum :)
  • murat ayrica talep esnekliği her zaman eksi değer alir . alfred marshal ikdisat kurucusu ve teelini atan . öteki filozoflar sadece geliştirmiş. ceteris arz eğrisini bulan marshall. o sorduğu formül bile yanliş. çünkü eksi değer alir her zaman telep esnekliği. geçen yılkı sorulara bak talep esnekliği formülü hep eksi olurdu banko 5 puan alirdik.
  • sorular hatalı olanda var gitin sorun talep esnekliği her zaman eksi değer alir. 2 soru otomatik hatalı olur. geçen yılki formüle bakarsanız daha önceki yıllara hep eksi çikardı sonuç. AÖF SAPITI AYNI SORULARI SORMAYAYIM DİYE
  • Nasıl anlatayım ben düzgün bir şekillde talep esnekliği her zaman eksi değer alir. formüllüde eksi değer olmazı gerek. eksi filan yok şiklarda. talep esnekliği negatif yani eksi değer alir. geçen yılkı sorulara bakın talep esnekliği hep eksi değer almiş. dershaneye ile ilişkisi olanda sorsun. çay içilme sorusu oda hatalı çay içme ve müzik dinleme arda arda yürüyüş yapma ne alaksı var o soruda yaniş. hiç biri fayda sağlamaz. müzik dinleme ne faydası sağlar insana. arda arda çay içme insanın sağliğini bozar. müzik dinlemek sadece kişinin ruhu ve zevki ile alakalı müzik dinlemek hiç bir şeye fayda sağlamaz. . ikdiisatın kurucusu marshalldir ama hala marshalın terimlerini kullanıyoruz. SORULAR HATALI .
  • evet dostum o doğru, orta nokta metodu sürekli negatif sonuç veriyor. Fakat orta nokta metodu için ilk ve nihai miktar ile fiyatını vermesi gerekir. Burada yüzde üzerinden verilmiş. Yüzde negatif vermiyordu kitapta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forevermurat

o hatalı soruların doğru sayılma ihtimali yokmu? sizce

varda çok hatalı soru var 8 soruyu doğru saysalar 40 puan çok fazla gibi. Neredeyse sınavın yarısı ediyor
    Ben düzelteceklerinden bile şüpheliyim gerçekten bu ilk sınavdaki hatalı sorular fiyasko oldu. Ben dediğim gibi düzeltirlerse sadece cevapları düzeltirler diye düşünüyorum. Fakat soruların doğru sayılmasına da birşey demem açıkçası. Çünkü sorularda hata var diyen çıkmadı sadece cevaplar üzerinden yorum yapılıyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.