Şimdi Ara

ikinciyeni.com siteden araç alan var mı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ikinciyeni.com sitesinde araştırma yaptım şikayet konularına falan baktım var ama hepside gidip arabayı alan kişiler sorunları araba'da olan hasar renk sorması vs.

1000 TL'den fiyat var sitede diyelim ki ben onu 5.500 TL aldım +500 TL teklif vermem için alınıyor ilk başta +500 TL kesilecek araç bana +5000 TL gelmiş olacak yani benim o kuruma sadece 5.000 TL mi ödeyecem ?

Vergi plaka değişikliği noter ödemeleri falan hariç mi 5.000 TL ödeyecem ? ve onlarla birlikte ne kadara gelir toplam ?

1.000 TL 'den cıkan aracın piyasası değişiyor örnek olarak : 45.000 TL

ve ihaleden aldıgım aracı her hangi bri kişi'ye satabiliyormuyum Türkiye içinde satışı oluyor mu ?

bilgi verirseniz çok iyi olur arkadaşlar veya bu işlerde bilgisi olan

• Mübarek ramazanın etkisinden olsa gerek, ben hiçbirşey anlamadım, konu ne.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

Mübarek ramazanın etkisinden olsa gerek, ben hiçbirşey anlamadım, konu ne.

Hocam ikinciel.com ihale üzerinden alınan araç sitesi güvenilir mi sence ?

ordan aldıgım arabayı tekrar satabiliyormuyum ?

aldıgımda ne gibi masraf çıkar
  • ihaleyle araba alınırmı çimentomu bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

ihaleyle araba alınırmı çimentomu bu

işte bu konuda bilgim olmadıgı için araştırıyorum :)

ihaleyi kazanıp memnun olan'da var olmayan'da gelenli memnun değil :)
  • Anlamadım, mevzu karışık

• Şunu söyleyeyim, belirli filo firmalarının kiralık araçlarını satıyor. Çoğu zaman 45.000₺'lik araba 35-40.000 civarında gidiyor. Yani o kadar ucuz bir fiyata bırakmazlar. Satış olarak da normal prosedürler çerçevesinde satabilirsiniz, ayrıcalığı yok normal araçlardan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sahibinden.com Ücretli Mi Oldu?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • LyKoZ kullanıcısına yanıt
    bir süre takip etmiştim. Ama bana pek mantıklı gelmedi. Düşük fiyattan başlıyor ama ihale sonuna doğru benim takip ettiğim rio larda piyasa fiyatına yaklaşıyor. Diğer araçlarda durum nedir Bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: LyKoZ

quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

Mübarek ramazanın etkisinden olsa gerek, ben hiçbirşey anlamadım, konu ne.

Hocam ikinciel.com ihale üzerinden alınan araç sitesi güvenilir mi sence ?

ordan aldıgım arabayı tekrar satabiliyormuyum ?

aldıgımda ne gibi masraf çıkar

Aracı incelemeden, expertiz yaptırmadan mi alacaksınız? Şu devirde sahinden satılan araçlarda dahi binbir tilkiler dönüyorken. Ne idüğü belirsiz kapalı kutuya gözü kapalı para basmak ne kadar mantıklı.

• İlk yatırdığın 500 tl yi araç fiyatından dusuyorlar. Yani 4500 daha yatiracaksin.

Noterden vekalet filan istiyorlar. Su an 2. El araç alsan plka değişikligi istersen noter parası 210 civarlarında birşey. Tahmini bu 210 tl ye 70,80 tl daha eklenir.

Aracı istersen hemen satarsin. Ama şöyle bir sıkıntı var. Tramer kayıtlarında şirket çıkması görünecek. 2. Elde çok kolay satılmaz.

Ben siteyi uzun süre takip ettim. Araçların satış fiyatları piyasa fiyatlarına çok yakın. Birde şirket araçları olduğunu göz önüne almak lazım. Alt takımlarda filan sorun çıkma ihtimali yüksek. Şirket araçları ne kasis dinliyor, ne de iç temizliğine dikkat ediliyor. İnternetteki ilanlardan almak daha mantıklı. He olurda gerçek piyasaya göre 3000,5000 tl uygun bulursun,galericiler dadanmış durumda çok zor ihtimal, alınabilir. İnternet piyasası da şişirme. Bakma ilanlarda atıp tutanlara.

• 2016 başında linea model aracı satın aldım..ihaleyi kazandığımda,paralarını göndermeden aracı gördüm,hoşuma gitmeseydi kaporayı yakardım..araç 37500 olarak ihaleyi kazandım..provizyon ücreti olarak 500 lira araç bedelinden düşerek iban larına kalan 37000 tl yi gönderdim..noterden satış için vekaletin resmini çekip aracı firmaya yolladık..ertesi gün gidip aracı teslim aldık...ihaleler de eğer araç çok uygun fiyatta ve 20-30 sny kalmışsa,araç hızla piyasa değerine yaklaştırılıyor..bunun içeriden yapıldığını düşünmekteyim!! elimde herhangi bir veri yok ama...her gün neredeyse yüzleri bulan sıfır ve ikinci el satışı yapılıyor..takdir edilmesi gereken bir sistem kurmuşlar..

• siteden işlem yapayım dedim. bir kaç teklif verdim. Araç fiyatları normal piyasasından yada üstünde işlem görüyor.hiç bir avantajı yok sadece expertiz bilgileri, alan için avantaj o da tam olarak yapılmışsa tabi.Bence bi esprisi yok.
  • Ikinciyeni.com bildiğim üzere Garenta'nın araçlarını satıyorlar. Yani aracın km'si 15binin altındaysa büyük ihtimalle o araç Garenta'nın günlük kiraladığı araçlardandır. Bir de Central Rent A Car'ın böyle bir sitesi vardı ilk başta o yapıyodu bu işi Garenta sonradan başladı. Central'in sisteminden Polo alan arkadaşım oldu 7bin Km'de garantisi devam eden Dizel + DSG + Comfortline + Sunroof kombinasyonunda aracı piyasadan 3bin tl ucuza aldı

• Masa başında bekleyen bazı kişiler fiyatları manipüle ediyorlar. Amaçları fiyat yükseltmek. Ciddi alıcılar ucuz almayı beklemesin, sadece expertizi yapılmış araca teklif vermiş oluyorsunuz. Expertize güveniyorsanız sorun yok.

• Satılan araçların tamamı kiradan çıkma. Aynı yılın modeli olarak 15.000 km altı satılan araçların hepsi günlük kiralamadan çıkma otomobiller. Yani yüzlerce farklı kişi tarafından hor kullanılmış araçlar. Benim şahsi fikrim oradan araç alana kadar 3.000 TL fazla verir tek kullanıcı tarafından kullanılmış araba alırım. Yada 15.000 km ve altı değil aynı paraya 25.000'de araba alırım ama tek kullanıcı tarafından kullanılmışını alırım.
    Oradan araba alanların çoğunluğu galeri esnafıdır. Satıştaki aracın fiyatı istenildiği kadar artırılmazsa, içeriden alıcı gibi müdahale edilerek fiyatı yükseltiliyor, aynı hareket açık artırma devam ederkende yapılıyor.

Aynı model yılı olmayan yada 50.000 km üstü olan araçlarsa kesinlikle uzun dönem kiralamadan çıkan otomobillerdir. Bunların arasından belki kiralık da olsa tek kullanıcı tarafından kullanılmış ve hırpalanmamış araçlar bulabilirsiniz.

Satış yapılırken hedef otomobili galeri alış fiyatıyla piyasadaki binici fiyatının ortasındaki yada daha üst fiyata satmaktır. Yoksa zaten böyle bir sistem yapmazlar direk galeri esnafından teklif toplayıp satarlar.

• İhaleye şirket çalışanları tarafından müdahale edildiğini söyleyen arkadaşlarla aynı fikirdeyim. Ekspertizde hoşafı çıkmış araçların bile fiyatı hızla yükseliyor. Arabadan anlayan o fiyatları vermez hoşaf arabalara. 2016 model 7-8 bindeki arabaların bile birçoğunda kapılarında çamurluklarında ezik ve çizikler var döşemeleri kirli iç aksamlarda deformasyonlar var. Tabi hepsi kiralık araç bunların. Fakat benim anlamadığım fiyatlar ucuz olmadığı halde millet birbirini kırıyor ihalelerde. 50 vereceğime 52 veririm adam gibi kullanıcadan araç alırım. Bence burdan araç almak mantıklı değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.