Şimdi Ara

ikinci üniversite ve askerlik hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lisans bitiren biri tekrar lisans okuyabilir mi ben internette okuduğum kadarı ile bir lisans bitiren biri ancak yüksek lisans yaparsa askerligi tecil oluyormuş.Dogru mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B77A63BE5 -- 12 Ocak 2023; 22:0:55 >

• Ben de öyle biliyorum

MSB'nin sitesinde şöyle yazmışlar:

"5. Yükümlülerin bitirdikleri okulun dengi veya daha aşağı seviyedeki bir okula kayıt yaptırmaları ya da aynı seviyede birden fazla yükseköğretim kurumunda öğrenim görmekte iken bunlardan herhangi birisinden mezun olmaları halinde aynı seviyede devam eden diğer öğrenimleri nedeniyle askerlikleri ertelenmez."

• taha178 kullanıcısına yanıt

aynen ben de bunu okumuştum o zaman buradan anlaşıldıgı kadarı ile mezun oldugum zaman askere gitmem gerek peki şöyle yaparsam tam mezun olucakken bölümü bırakıp yks ile yerleşsem olur mu yani lisans bölümünü bitirmeden başka bölüm kazanıp eski lisans bölümünü bırakırsam sıkıntı olur mu

• Yaşa da bağlı sanırım sorunun cevabı.

Ben de okuduğumdan anladığım kadarıyla yazdım. Forumun askerlik bölümüne sor, orada bilen vardır belki.

• Mezun olunca 2 sene tecil alınabiliyor sanırım. Onun dışında evet mezun olduktan sonra yeniden aynı ayarda bir eğitime başlarsanız, o yüzden tecil vermezler.

Bitirmeden üniversiteyi bırakıp başka bölüme kaydolursanız, hiç bırakmamış gibi yaş sınırına takılana kadar tecil etmeye devam edersiniz.

• Okunabilir ama sana ekstra tecil hakkı sağlanmaz.Lisans düzeyinde ilk sana tanına tecil süresi okuduğun yerden kaydını silsen de yine aynı şekilde kalır.

Örnek vereyim kaydını silersen terk için sanırım 1-2 yıl ek tecil veriyorlardı.

Yok bir yeri okurken kaydını sildirip tekrar başka bir lisans bölümüne girersen sana verilen ilk tecil süresi esas alınır.Uzamaz veya kısalmaz.Buna dikkat edin.

Yani 2021 de bir yere girdin 2028'e kadar tecil verildi sen 2023'de okuldan kaydını aldın başka bir bölüme geçtin 2030'a uzanan bir tecil hakkı tanınmıyor 2028 de kalıyor.Bunu ilerletmek için lisans mezunu veya bir üst eğitim seviyesine geçmen lazım.

• Hocam zaten bu bahsettiğiniz belirlenen tecil yılını kişinin doğum yılina göre vermiyorlar mi yani 28 yaşı tamamladığı yılin sonuna kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik ve Üniversite
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ikigai kullanıcısına yanıt

Sağ olun

• M3lank0lik kullanıcısına yanıt

Tam olarak olmaz dediğin oluyor lisans kaydını sonlara doğru silip tekrar üniye başlayınca. Mesela tevil 2028’e ise ek tecil hakkınla beraber 2030’a uzuyor. 2 yıl erteleyebiliyosun askerliği.

• Mezuniyet olmadığı sürece, 28 yaşına kadar farklı lisans bölümlerinde öğrenim görerek askerliğinizi erteleyebilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ek tecilde mezun durumunda filan olman lazım mezun olma durumunda.Biraz okuduğun kurumun insiyatifine kalır.O konuma düşüp kendinizi mağdur etmeyin bence.+1 yıl mı ne verirler maksimum.Oda mezun durumunda isen.Mezun olmadıkça öyle 2 yıl tecil hakkı verilmez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.