Şimdi Ara

İkinci Öğretim Okumak Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theskyfr -- 7 Kasım 2014; 20:53:34 >

• makine müh 1. öğrenim öğrencisi diyor ki:

hani derler ya üniversite hayatı ömre bedel, işte 2. öğretim olunca üniversite hayatı nasıl bir şey bilemeyeceksin. gerçi makine müh seçersen (1. öğretim olsan bile fark etmez), üni hayatını yakalasan okul 1-2 sene uzar.
    1. öğretim olmayınca her gün sabah 5'te yatarsın ve 12'de kalkarsın. yapmam deme, henüz öyle bir 2. öğretim öğrencisiyle karşılaşmadım. özetle 4 sene kapsülde yaşarsın. bi de her yıl 600 lira harç yatırırsın.

290 puanın altında kalırsan makine mühendisliğini ertele yada unut. amasya'da sivas'ta okuyunca işsiz kalırsın demiyorum, neticede her şey meslekte kendini geliştirmene bakar ama 4 senen bok gibi geçer. yani otur çalış bi sakarya'yı selçuk'u hiç değilse trakya'yı, balıkesir'i kazan. sivas'ın yolları görününce gözlerin dolmasın sonra.

otomotiv mühendisliği demişsin, devlet üniversitelerinde iyisinden ortasına sırasıyla hacettepe'de, bursa'da, kocaeli'de, adana'da, ısparta'da var. ilk 4'de puanlar 350+, ısparta'nın 281, bi araştır derim.

özet geçiyorum:
    1) makine müh kolay kolay işsiz kalmaz, ama en iyi ihtimalle sana maliyeti gerçekten bok gibi 4 sene olacak. bu yüzden çok parlak değil buralar, hedef değiştirebilirsin. git çalışma ekonomisi, işletme falan oku, 4 senen mis gibi geçer. sonra da bi şirkete kapağı atarsın işte.
    2) makine'de istanbul'da bir özel üniversiteye gidebiliyorsan git, iyi referans olurlar. istanbul dışında özel'e asla gitme.
    3) otomotiv müh yukarıda saydıklarım dışında gitme, özel'de hiç düşünme bile.
    4) otur adam gibi çalış amk, kritik puandasın, 3 paunla hayatın kayar.

• quote:

Orijinalden alıntı: theskyfr2

makine müh 1. öğrenim öğrencisi diyor ki:

hani derler ya üniversite hayatı ömre bedel, işte 2. öğretim olunca üniversite hayatı nasıl bir şey bilemeyeceksin. gerçi makine müh seçersen (1. öğretim olsan bile fark etmez), üni hayatını yakalasan okul 1-2 sene uzar.
    1. öğretim olmayınca her gün sabah 5'te yatarsın ve 12'de kalkarsın. yapmam deme, henüz öyle bir 2. öğretim öğrencisiyle karşılaşmadım. özetle 4 sene kapsülde yaşarsın. bi de her yıl 600 lira harç yatırırsın.

290 puanın altında kalırsan makine mühendisliğini ertele yada unut. amasya'da sivas'ta okuyunca işsiz kalırsın demiyorum, neticede her şey meslekte kendini geliştirmene bakar ama 4 senen bok gibi geçer. yani otur çalış bi sakarya'yı selçuk'u hiç değilse trakya'yı, balıkesir'i kazan. sivas'ın yolları görününce gözlerin dolmasın sonra.

otomotiv mühendisliği demişsin, devlet üniversitelerinde iyisinden ortasına sırasıyla hacettepe'de, bursa'da, kocaeli'de, adana'da, ısparta'da var. ilk 4'de puanlar 350+, ısparta'nın 281, bi araştır derim.

özet geçiyorum:
    1) makine müh kolay kolay işsiz kalmaz, ama en iyi ihtimalle sana maliyeti gerçekten bok gibi 4 sene olacak. bu yüzden çok parlak değil buralar, hedef değiştirebilirsin. git çalışma ekonomisi, işletme falan oku, 4 senen mis gibi geçer. sonra da bi şirkete kapağı atarsın işte.
    2) makine'de istanbul'da bir özel üniversiteye gidebiliyorsan git, iyi referans olurlar. istanbul dışında özel'e asla gitme.
    3) otomotiv müh yukarıda saydıklarım dışında gitme, özel'de hiç düşünme bile.
    4) otur adam gibi çalış amk, kritik puandasın, 3 paunla hayatın kayar.

Hocam makine için kocaeli idealdir bence hem sanayi şehri hemde okul olarak kaliteli ama kocaelide makine okumak işkence gibiymiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ikinci öğretim okuyorum uykumdan taviz vermeyen bir insanım 15:30'a alarm kuruyorum daha ne sırf harcı geç kalkmak için bile öderim.
  • Sakın ha sakın öyle bir hata yapıyım deme bütün tercihlerin normal öğretim olsun.Kendimden biliyorum şu an 2.öğretimim ve hiç memnun değilim.Akşam,gece hayatı diye bişeyin olmayacak zaten.Uykuyu da hiç dert etme hafta sonu uyursun bi güzel.Aman diyim sakın 2.öğretime gitme nerde okursan oku.Hele hele büyük şehirlerde 2.öğretim yazma çok pişman olursun arkadaşların gündüzün derslerini bitirmiş bi şekilde gelir.Akşama da dışarı çıkıp eğlenmeye bakar sende gündüz boş boş oturup ders saatinin gelmesini beklersin.Üniversite 1.sınıftayım ve şu an 2.öğretimim bu bana çok büyük bi ders oldu.Zaten bu sene ygs lys ye hazırlanıyorum büyük şehirlere tercih yapıcam bütün tercihlerimi 1.öğretim yani sabah yazıcam.

Dostum aman diyim 2.öğretim gibi bi saçmalığı yazma çok pişman olursun.Benden sana abi,kardeş,dost tavsiyesi artık ne diyosan.Hadi iyi günler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.