Şimdi Ara

İkinci Elde Son Durum, Araç almalı mıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar durum şuraya geldi; sakın araba almayın! alırsanız aracın fiyatınının 1,5 katını vereceğinizi bilin; zaten alabileceğinizi de sanmıyorum nazlı satıcıların tribini çekmeyecekseniz! diğer forumlarda tecrübelerimi aktardım; kaç satıcıyla konuşsam araç satmaya niyeti olan yok. sabah anlaştığın adam akşama veremem o fiyata diyip 10000 arttırıyor. yola çıksam yolda vazgeçecekler, rezillik...

    son dönem satıcıların versiyonları da güncellendi, yeni uyarılar yapmak istiyorum acil ihtiyacı olan alıcılar için;

    1-fırsatçıdan araba almayın, otoendeks, arabamcom yakın fiyat vermeyen ya da pazarlıkla fiyatı çekmeyenin aracını satma ihtiyacı yoktur, kazıklama derdindedir.

    2-kararsız konuşan, yazdığının harici telefonda hata belirten varsa emin ol gittiğinde de ayrı hata belirtecektir. bu herifler parça parça söyler araç hatalarını.

    3-fiyat verdin, düşüneyim diyorsa ondan araç alma; herkes aracının fiyatını bilir ve vereceği fiyatı da bilir; düşünüp ok verecek adam biraz daha düşünüp vazgeçebilir de. sen yoldayken ya da ekspertiz yaparken gözü sarı sitede kalır birden ortadan kaybolabilir!

    4-"araçta bir şey çıkmaz dimi? sizin de bilmediğiniz yürüyende bir sıkıntı varsa ne yaparız?" diye sorduğunuzda masrafınızı karşılarım demiyorsa o araç %50 sıkıntılıdır, yazın kenara; bunu farklı şekilde de sorabilirsiniz? hiçbir masrafınızı ödemez, sen sıfır araba al der gider; yarım ağızla bile ima etmeyen 2000 km de gitsen suratına bakmaz, maalesef insanımız para konusunda babasını bile tanımaz.

    5-ötv indirimi gelmez ancak balinalar (yetkili satıcılar) bu korkunç piyasadan pay alamadıklarından inanılmaz bir çöküş içindeler. böyle bir dönemde stoklarının olmaması pek çok müdürü yerinden edecek, acil tedarikler gelecektir. sakin olup bekleyin, tokmaklı 75 hp araçlar 300000 tl olacaksa olsun zaten, araba falan almayalım öyle bir durumda, dolar 7 oldu 10 olacak diye gece yarısı 40 kr makasla dolar alan yatırımcı gibi olmayın.

    6-artacak diye %40 fazla değeri artmış olan hiçbir emtia alınmaz, yatırımcılar bilir; "her şey başladığı yere döner"

    ekleyecekleri olanlar vardır muhakkak; editleyeceğim...







  • Ben fiyatların geri döneceğini sanmıyorum, aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. Alacağım araç her hafta 5 bin TL atıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlıyorum, aynı durum her fiyatı çok artan emtia' da yaşanır sonsuza kadar artacağını düşünürsünüz ama sonunda mutlaka geldiği yere döner, mağdur olursunuz. Piyasadaki durum bu;


    İkinci Elde Son Durum, Araç almalı mıyız?

    Gerçek alıcılar buna razı ise yapacak bir şey yok. Dün konuştuğum satıcı arkadaş haftaya araç fiyatı yükselecek bundan dolayı kararsızım satmaya bilirim diyor! Çürük çarık arabalara fahiş paralar vereceksek de bari doğru düzgün insanlardan alışveriş yapalım, milleti keriz yerine koyanlardan değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ikinci el piyasası işin b.kunu çıkardı

    sıfırı 150 bin tl olan arabanın 5-6 yaşında 100 bin km yi devirmiş 50 bin tl ağır hasar kayıdı olan ikinci eline 100 bin lira istiyorlar
  • Aman diyim hocam bu fiyatlardan ikinci el araba alınır mı?Aşırı derecede yükseldi neredeyse %100 arttı ikinci el araç fiyatları.Mutlaka bir düzeltme olacaktır ama hemen olmayabilir.Sıfır araba imalatı artarsa,faizlerde yükselirse ikinci eller düşer.Ama ilk çıktığı fiyata düşmeyebilir.Kimsede para kalmadı kimsenin maaşına zam gelmiyor bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolkanCOO -- 20 Temmuz 2020; 16:10:38 >
  • Yapılan haberlere ve yorumlara göre kısmi düşüş için eylül ekim gibi bir tarih veriyolar.

  • bugüne kadar neyin fiyatı düşmüş araba fiyatları düşsün
  • Kredi çektim araba alacağım diye, para elimde kaldı alamıyorum. 250-300 bin km de araba alıp 5 yıl kredi ödemek istemiyorum. Kenarda durdukça TL' değer kaybediyor. Biraz bundan acele ediyorum ama farklı şekilde değerlendirmem gerekecek. Gerçekten insanın zoruna gidiyor külüstür arabalara hakkının 2-3 katını vermek. Herkes araba arıyor bu nedenle fiyatlar yüksek. Biraz satışlar durursa ellerinde kalırsa o zaman fiyatları düşürmek zorunda kalacaklar. Bir yandan da temiz arabası olan satmak istemiyor çünkü daha iyi araba alması zor. Kar edemeyecek bu ortamda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikefootball -- 25 Temmuz 2020; 11:39:8 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.