Şimdi Ara

İkinci el otomobil alacaklara MÜJDE !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  İkinci el otomobil alacaklara MÜJDE !!!
  • verildi...
  • bence bunun tek amacı var kayıtdışı (yani arabayı satın aldım ama ruhsatı üstüme almadım bir) önüne geçmek için teşvik diyebiliriz piyasada kimin eli kimin cebinde belli değil polise kolaylık olsn... zannetmiyorum bizim iyiliğimiz için olsun işlerini kolaylaştırmaları için..
  • Geçen büyük bir markanın yetkili bayisinden 2. el araç baktım. Adam srscın fiyatına direk 1000 tl alım-satım ekledi bu ne dedim böyle dedi yuh dedim çıktım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: T_cetveli

bence bunun tek amacı var kayıtdışı (yani arabayı satın aldım ama ruhsatı üstüme almadım bir) önüne geçmek için teşvik diyebiliriz piyasada kimin eli kimin cebinde belli değil polise kolaylık olsn... zannetmiyorum bizim iyiliğimiz için olsun işlerini kolaylaştırmaları için..

Gayet mantıklı
  • kazanmayan noter mi var Allah icin, 2 kagit onaylatiyorsun 50-60 lira aliyorlar; bir de yarim saat-45 dk sira bekliyorsun.

10 bin liralik aracta 50o lira gercekten sinir edici bir rakamdi.
  • bu kanun kesin olarak yürülüge girdimi acaba.daha satın aldıgım otonun ruhsatını üstüme almadımda
  • Motorlu kara taşıtlarının satış ve devirlerinin trafik tescil şube veya bürolarınca gerçekleştirilmesi uygulaması 1 Mayıs 2010 tarihine ertelendi.
  • Bahsi geçen yasa mayısa ertelendi 2008de ertelendi 2009dada ertelendi şimdi 3'cü kez ya kardeşim madem bu yasayı çıkaramıycaksın ne diye durmadan milletin önüne serersin yani eski usul soyulmaya devam
  • ne biçim iştir bu böyle. yarım milyarı bayılcaz yani araba alırken. ilk çıkan haberlere göre mayısa kadar 45TL mayıstan itibaren 20TL olacaktı. anlamak mümkün değil gerçekten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wurtz -- 2 Ocak 2010; 18:30:06 >
  • offffffff....

500 alım satım.

1000 kasko.

250 trafik.

27 milyarlık arabaya 2 milyar masraf
  • sizlere de iyilik yaramıyor. beğenmeyenler 45 yerine 500 ü bayıla bayıla versinler. konuyu başka yerlere saptırmayın. Çok güzel bir uygulama...
  • yılda min 10000km yol yapsanız. 100km de ortalama 8 litre tüketen aracınız olsa. 800 litre yakıt alırsınız. yakıt vergi zammından sonra ortalama 0,3 TL artış oldu, benzin veya mazot.

240TL yıllık fazladan yakıt masrafı demek. Ki yıl içinde de kesin zam gelir. Eh 300TL lik vergiyi aldılar işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrdzy -- 5 Ocak 2010; 13:39:26 >
  • ha züğürtün tesellisi işte. bunu da yapmasalardı daha da çok para çıkacaktı cebimizden o ayrı :)
  • Biraz önce bi arkadaşımla konuştum

13.000 tl ye ford transit almış

noter ücreti olarak 47 tl ödedim dedi

ısrarla birkaç defa sordum evet 47 tl dedi

hatta plaka değişmezse 35 tl oluyormuş

sanırım yeni kanun yürürlüğe girmiş

HAYIRLI OLSUN

Sizlerle paylaşayım dedim
  • konu ile ilgili nette bir araştırma yaptım

bu linkteki bi arkadaşta dün araba almış 35 tl ödemiş

http://www.forumtayfa.com/motorlu-araclar-dunyasi/152646-2-el-arac-alim-satimlarinda-noter-ucreti-kalkti.html

Bundan sonra yüksek noter ücretinden kurtulduk hadi hayırlısı

• Çok güzel oldu yarın alım satım yapıcam bende...
  • quote:

Orijinalden alıntı: superhead

Biraz önce bi arkadaşımla konuştum

13.000 tl ye ford transit almış

noter ücreti olarak 47 tl ödedim dedi

ısrarla birkaç defa sordum evet 47 tl dedi

hatta plaka değişmezse 35 tl oluyormuş

sanırım yeni kanun yürürlüğe girmiş

HAYIRLI OLSUN

Sizlerle paylaşayım dedim

Bugün 2 tane notere gittik sorduk senin de verdiğin bilgiyi onaylar şekilde cevap aldık bizde. Neyse iyi oldu da olan bizim 3 hafta önceki 400 liraya oldu

Sağlık olsun.

• Ben yılbaşından hemen önce 2.el araç aldım. Noter satışı gerçekleşti ancak ruhsatı henüz üstüme almadım. Ruhsat devir işlemleri ile halen trafik şubelerimi ilgileniyor acaba? Ben yeni ruhsatı noterdenmi talep edicem yoksa trafik şubesindenmi?
  • ben de bugün itibariyle 2005 model dizel bir megane aldım. yarın devrini alacam. acaba ne kadar devir masrafım olur tolpam? bilen var mı? noter+emniyet?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.