Şimdi Ara

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞI DURMA NOKTASINA MI GELDİ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
2
Favori
7.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum sitedeki fiyatların gazına gelip 2016 X1 aracımı ilana koydum daha sonra fiyatı aklımda olması gereken fiyata cektim ( hala takas icin verilen teklifin 15.000tl ustu) bugun el sıkıstık. Demem o ki fiyatı sacmalamayan araclar hala satılabiliyor. toplamda 9 gunde satılmıs oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aaker_ -- 30 Ocak 2019; 19:50:52 >
  • Burada ikinci el fiyatları yükseltiyorsunuz diye laf atan kişiler araçlarını ne kadara satarlar acaba?Kusura bakmayın da kimse arabasını bir sıkıntı olmadan düşük fiyata asla vermez.Piyasa yükselmişse burada yüksek fiyat yazdı diye insanlara kızanlar da aracının fiyatını kesin yükseltmiştir.Bence sadece piyasanın yükselmesinden dolayı araçların satılmadığını düşünenler ortadaki ekonomik krize bahane bulmaya çalışan iktidar savunucularıdır.Araç satılmamasının tek sebebi bu değil hayat pahalılığından dolayı,paranın değer kaybetmesinden dolayı insanlar birikim yapmaya yönelip para harcamaya korkar oldukları içindir.Yoksa her zaman belirli bir periyot içinde ikinci el araçların fiyatları da sıfırlar gibi her zaman artmıştır. 2005 de ikinci el passatın fiyatı 2010 da ve 2015 de aynı değildir her zaman artmaya devam etmektedir.Kaldı ki ben hangi marka ve modeli araştırsam uygun fiyatlı alacağım onlarca yüzlerce ilan buluyorum.Bugün aracımı satmış olsam ertesi günü alabileceğim mutlaka uygun araçlar her zaman var.Aracını uygun satan insan her zaman var.Sıfır araçların fiyatları eğer üç dört senede iki üç katına çıkmışsa ikinci el nasıl aynı fiyatta kalacak.Markette her ürüne %50-60 zam gelmişken tüm elektronik ürünler zamlanmışken her şeyin fiyatı uçmuşken ikinci el aynı mı kalsın?Tabi ki bir aracın fiyatını ederinden fazla yükseltmenin savunulacak tarafı yok ama ikinci el araç satışlarının durmasının tek sebebini fiyat yükseltenlere bağlayanların zihinlerinin beyaz tv ,tgrt,24 tv deki paralı yandaşlardan hiçbir farkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 30 Ocak 2019; 20:7:37 >

• aaker_ A kullanıcısına yanıt
    Ne kadara sattınız hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet 1.5 dCi'yi 1.3 multijeti zor besliyo veya yûrütüyo E250'yi bu kriz ortamında kim ne yapsında alsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim0674

Bir akıllı sizsiniz zaten. Millet arabayı binmek için alıyor, bazıları da binmeyip zamanı gelince daha yükseğe satarım derdinde. Piyasası 45 bin tl civarı demişsiniz 2-3 bin üzerine satarsınız anlarım ama kimse az km'si az diye gidip 10 bin tl fazladan para vermez. Ondan sonra gelip burada arabam satılmadı, kimse aramadı diye ağlıyorsunuz.

Yahu sahibinden'e bakıyorum adamlar kıytırık getz'e 45-50-55 bin tl fiyat çekmişler. Sonra satamıyoruz, herkes birbirini yolma derdinde.
    Kardeş ne derdin varsa başka yerde çöz..bak işine..

• nitezze07 N kullanıcısına yanıt
    aynen. ancak ben nerde pozisyon alırsam tersi çıkıyor.

herkes beklediği için piyasalar durdu. ekonomi ve siyasetin önünü görmesi şart. şu dönem satış yapmak yerine malımıza sahip çıkmalıyız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikçi

sırf kmsi düşük diye kimse 10 bin lira fazla vermez...
    Bu bir tercihtir..

2 nci el araba almayı düşünen insanların yapması gerken tercihler var..

Ya posası çıkmış araca, tek ayak üstünde bin yalan söyleyene, yalan olduğunu bile bile inanacak. Uygun!! Fiyata alacak..

Ya da daha az yıpranmışını alacak..

2012 model arabalar ortalama 100 bin km civarı..ıstenen paralar 45-47

Benim aracım onların 3 te 1 ı kadar km yapmış..neredeyse o senenin en temiz aracı..bunu iddia ediyorum..

Şimdi sen bi tercih yapacaksın..ya bunun piyasası bu deyip ucuz olanı alacaksın.

Ya da paran varsa daha az kullanılmışı alacaksın..

Ben o arabanın daha az kullanılmasının,daha az yıpranmış olmasının değerini 8-10 bin fazla olarak belirledim..sen katılmayabilirsin..

Ucuzu alıp, aradaki fiyat farkını tamirci arkadaşlara bırakmak isteyebilirsin..

Saygı duyarım.

Sırf km dediğin olay, komple bir arabanın ne kadar yıpranmış, kullanılmış, yorgun, masraf çıkarmaya meyilli olduğu demek.

Ha satıldı mı..yok..ama bunun sebebi aracın fiyatının yüksek olması değil..

Soğanın da fiyatı yüksek..insanlar alamıyor..

Onun sebebi neyse..bunun da o.

Siz birgün eş değerlerinden 3 te 1 az kullandığınız bir ürünü, en kullanılmış olanla aynı fiyata satarsınız..

• quote:

Orijinalden alıntı: tsmsk

İnsanlar birbirine bakıp fiyatları yükselttikçe yükseltiyorlar. Kaç araç takip ettim adamlar 32-33 yazmış çoğuda 23-24 aralığında satıldı. Hayır madem oraya ineceksin 25 yaz kullanıcıya gitsin. Alıcılara galerici hemen yüksek fiyattan yine satışa koydular. İnsanlar garip kullanıcıya satmaktansa öldü fiyatına galericiler satmayı tercih ediyorlar. Sonra diyorlar ki 30 yazdım 20 teklif ettiler. Şimdi ben bunu yapmıyorum okuru nedir deyip uymuyorsa rakam yırtıklık yapıp öldürmüyorum fiyatı. Ama piyasayı görünce insan yapmadığını da pişman oluyor. Tabi bu biraz da utanma duygusu ile alakalı. 3 aydır araç bakıyorum ama yok. Bu gidişle de alacağa benzemiyorum. 3 ay önce 2017 golf 1.0 comfortlind manuel 5800 de araç sattım 90 a. Ama millete uysam 110 dan aşağı koymamam lazımdı. Sonra da gelip burada satamıyırum diye konu açacaktım.
    Takip ettiğin ilanlar satıldıktan sonra satış fiyatımı yazılıyor, nasıl oluyor, mantıklı aslında ilan kapanırken satış fiyatıda yazılsa güzel olur, nası takip ediyosun anlamadım sattıktan sonra sana rapormu veriyorlar şu fiyata sattık diye,

• quote:

Orijinalden alıntı: elcas

aynen. ancak ben nerde pozisyon alırsam tersi çıkıyor.

herkes beklediği için piyasalar durdu. ekonomi ve siyasetin önünü görmesi şart. şu dönem satış yapmak yerine malımıza sahip çıkmalıyız.
    cok kısı zarar ettı zaten. Adam gecen sene 50 bine ikinci el araba aldıysa aynı araba yıne 50-55 bin tl. Ama onun yerıne dolar alsa su anda cebınde 85 bin tl vardı ıkı tane araba alırdı yanı 1 senede olan bu.. Artık mıllet uyandı secımden sonra beklersen 2 degıl 4 adet ıkıncı el araba sahıbı olman an meselesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: acipinsan

Hele 1.6 atmosferik motorsa hic satilmaz o fiyata. O fiyata 1.6 alacagime 1.4 turbo alirim. kmsi daha yuksek olur ama yakit az araba daha guclu olur.
    O fiyata 1.4 turbo almak inan bir senin aklına gelmiştir..

O fiyata alacağın turbo arabanın km si, koltukları, kapıları, motoru, turbosu, alt takımı, kaportası ne durumdadır..

Kim temiz malını bir alt versiyon fiyatına verir..

Ha 28 bin km de, fabrikasyon body kitli, full (dijital klima, sensörler, 17 inç jant, sunroof, lpg siz, tramer mramer, olmayan, galeriden olmayan, lokal mokal boya işlerine girmemiş turbo buluyorsan al tabi..ciddiyim..olabilir..ben malım iyi..satılmadıysa sebebi sadece fiyat yüksekliği değil..ülkenin durumudur..ötv olayı bitsin bi bakalım ne olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: orktas

Cruze için 55-57 cidden çok fazla, psikolojik olarak cruze için fazla 51-52 en yüksek değer benim için Cruze’a.
    Sizin ölçüleriniz piyasada kural anlamına mı geliyor..

İyi 7-8 bin değil size göre..

• quote:

Orijinalden alıntı: veni60

Eder etmez mesele o değil. Piyasa böyle herkes 50 ye koyarken sende aynı araba olsa 40 a koyacak mısın? Koymayacaksın. 2006 Astra h araçları Değişenli neredeyse komple boyalılarını 200 bine dayanmışlarını 41 42 ye koyuyolar. Ben de ilanda aracım var 2006 astra daha 100 binde değişeni yok. Kazası yok. Yolda gördüğün patlak e90 bmw lerden daha dikkat çekiyor arabam gerek opc rengi gerek tadında modifiyesi ile. 40 mı yazcam buna? Tabiki yazmadım. 47 den ilanda isterse satılmasın. Piyasası bu kardeşim. Kendinizde araba olsa anasını ağlatırsınız piyasanın ama ne araba var ne bişey paso ortalık karıştırın siz.

Alıntıları Göster
    Ben 2013 Astraya hasar kaydı var diye 42500 yazdın adam gelmiş 35 olur mu diyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• superegoid S kullanıcısına yanıt
    bak işineymiş haha. O zaman forum'a gelip ağlamayacaksın aracımı kimse aramadı diye. Bir akıllı sensin zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buldozer85

Takip ettiğin ilanlar satıldıktan sonra satış fiyatımı yazılıyor, nasıl oluyor, mantıklı aslında ilan kapanırken satış fiyatıda yazılsa güzel olur, nası takip ediyosun anlamadım sattıktan sonra sana rapormu veriyorlar şu fiyata sattık diye,

Alıntıları Göster
    Takibe aldığım ilanların fiyatı düşünce bildir geliyor. Ne hikmetse satan adam fiyatı düşürüp kaporo aldım diyor ve ertesi gün ilanda kaldırıyor. Birkaçı ile de muhabbet kurmuştum onlarda sattıkları fiyatı söylediler. İnanmıyorsanız İsterseniz ekran görüntüsü yollayabilirim.

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Bunu 50 yerde söylüyorsunuz fakat piyasa fiyatına satış yapılacakken bu piyasayı arttıran zaten galericilerin kendisi. Mesela peugeot 3008 için 85'in altındaki tüm ilânlardaki araçları galericilerin hepsi toplayıp 100'e satıyorlar. Sonuç olarak arabanın geçen seneki piyasa fiyatından 15 arttı ve de sadece 1-2 ilân kaldı 85 civarında.

• quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Sizin ölçüleriniz piyasada kural anlamına mı geliyor..

İyi 7-8 bin değil size göre..

Alıntıları Göster
    Niye kızıyorsunuz ki insanların çoğu böyle düşünüyor, marka çekildiği için o kadar para vermek istemiyorlar ve aracın fiyatını siz 57 dediniz bende 52 dedim çokta düşük söylemedim.

• 1 sene önce 53 e aldığım aracı 1 sene kullanıp 3bin masraf yapıp satmak istedim ortalama olanlardan düşüğe koydum 3 ay ilan kaldı 52.5 zor sattım ha gerçek piyasası bumu bence bu.. şimdi araç bakıyorum da yok abi millet uçuk rakamlar koyuyor..bende bekliyecem taki ilanların son gününe kadar bakalım kaça kadar dusecekler

• Kardeşime 60 bin₺ civarı fiesta-yaris bakıyorum. Favorilerime eklediğim (özellikle fiestalar) 2-3 gün içerisinde satılmış oluyor. Bence şu ekonomiye göre 2. El piyasası olması gerekenden hızlı. aracına göre de değişiyor tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim0674

bak işineymiş haha. O zaman forum'a gelip ağlamayacaksın aracımı kimse aramadı diye. Bir akıllı sensin zaten.
    Ağlayan yok kardeş..ben konu açmadım..açılmış konuya kendi durumunu yazdım..çok şükür bi aciliyetim sıkıntım yok..

Sen ukalaca "arabayı binmemek için alıp, yüksek fiyattan satmak istiyorlar " diye dünya zeka tarihine geçecek yorum yaparsan ben de hakettiğin cevabı veririm..

Ben 6 sene sonra yüksek fiyattan satarım diye araba alıp, binmemişim..

Ne biliyorsun kaç aracım olduğunu neye bindiğimi..

Öyle beklersin işte ilanların son gününü..birileri araçlarının fiyatlarını düşürsün diye bakarsın tek tek..

Düşürmeyince de milletten alırsın hırsını.."biz binmek için alıyoz, bunlar binmeyip satmak için alıyo" diyerek..

Hahha allahım neler yaratıyon.

• İş yerimdeki arkadaşım Renault Broadway R9 RNİ 99 model aracını satışa çıkardı geçen hafta, şimdiye kadar 2 manda teklif eden oldu. piyasa alt kesim içindeoldukça kötü durumda anlaşılan.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.