Şimdi Ara

İkinci dereceden fonk. Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İkinci dereceden fonk. Sorusu yardim edebilir misiniz ? İkinci dereceden fonk. Sorusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agopunkazı -- 1 Aralık 2019; 14:2:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uppp

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben elimden geldiğince yardimci olmaya çalışıyorum 11.sınıf olmama rağmen , ama bazı 12 ler , 15 saniyesini almayacak soruya cevap yazmaya üşeniyor .

• İkinci dereceden fonk. Sorusu
    verilen ifadenin en büyük olması için paydanın yani alt tarafın en küçük olması gerekir.o da tepe noktasının ordinatıdır.

• diğer attığın sorunun cevabı A mı?

• Evet

• İkinci dereceden fonk. Sorusu
    parabol sorularında önce şekli çizmeye çalış.daha iyi oturur. önce şekli çizdik.sonra sınırladığı aralığı belirledik.yukarı da [-2,3] dediği için fonksiyon da x yerine -2 yi ve 3 ü sırasıyla yazdık. ve sınırlayan noktalar (-2,7) ve (3,-8) oldu.bu aralığın dışındaki kısmı sildiğimiz zaman zaten alabileceği en büyük değer 7. en küçük değer için de parabolün tepe noktasının ordinatına bakıyoruz.o da -9 yapıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam (3,-8) i ve -9 u nereden buldun ? Ben orada takildim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agopunkazı -- 1 Aralık 2019; 15:26:31 >
  • Agopunkazı kullanıcısına yanıt
    en üstte [-2,3] aralığında tanımladığı için x gördüğün yere hem -2 hem 3 yazıyorsun ayrı ayrı.-2 için 7 oluyor.3 için -8 oluyor.

-9 da tepe noktasının ordinatı.yani ilk önce -b/2a dan tepe noktasının apsisini bulup sonra bunu parabolde yerine yazıyorsun.böylece tepe noktasının ordinatını buluyorsun.

en büyük değer en küçük değer tepe noktası gibi kavramları bilmiyorsan öğrenmelisin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.