Şimdi Ara

İki SSD'yi bir PC'de kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    vatanbilgisayarda harcamam gereken iade fişim var bununla SSD almak istiyorum çünkü 120GB'lık Corsair Force GT 3 bana pek yeterli gelmiyor. İkinci bir ssdi nasıl kullanacağım hakkında bazı sorularım var.

    1-) Öncelikle ikinci bir ssd bağlarsam hızda fazla bir düşme oluyor mu? Ben mekanik diskleri çıkarıp, AHCI moduna almıştım SSD'ye format atarken.
    2-) Raid 0 tam olarak ne oluyor sanırım bu iki ssd kullanmak için gereken birşey? İki SSD'yi raid 0 olarak yada başka türlü nasıl ayarlarını yapabilirim? Bu işlemden sonra ssd'lerin kapasiteleri toplamı windowsta tek bölüm mü olarak gözüküyor? Yoksa iki bölüm gözüküyor ama tek bölüm gibi mi işliyor? İlk SSD'ye format atmama gerek olacak mı?
    3-) İkinci SSD olarak ucuz birşey alayım diyorum ama herhangi bir sıkıntısı olur mu? Şunun gibi

    http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/sandisk-sdssdx-120g-g25-120gb-extreme-sata-30-ssd-(okuma-550mb---yazma-510mb)/productdetails.aspx?I_ID=58904

    Teşekkürler.







  • RAID yapmak isterseniz SSDlerin okuma ve yazma hızı yaklaşık 2 kat artar, tek bölüm olarak görürsünüz fakat bölümlemeyi ve sistem kurmayı yeniden yapmanız gerekir. Daha sonra tekini çıkarıp kullanmak için tekrar format atmak gerekir. Eğer RAID düşünmezseniz boş bir slota takıp kullanabilirsiniz, 2. SSD farklı sürücü olarak görünür ve sisteme hiçbir ayar yapmadan doğrudan kullanırsınız. 2. SSD yi de istediğiniz zaman çıkarıp takabilirsiniz, bu sistemi yavaşlatmaz.
  • @01myavuz
    Bu arkadaş vermiş gerekli olan bilgiyi bence raid 0 yapıp sonradan bölümle hem 2 kat hızlı hemde istediğin gibi ayırmış olursun fakat sistemi baştan kurmalısın bu dezavantaj onuda belirteyim karar sizin hayırlısı olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.