Şimdi Ara

İki PSU ile sistemi besleyebilir miyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z 990FX/SB950 AM3+ DDR3 2400MHz(O.C.) SATA3.0 USB3.0 Anakart
    AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    KINGSTON 4GB Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9 PC Ram
    SEAGATE 3.5" 500GB Barracuda Sata 3.0 16MB Cache 7200Rpm Harddisk
    SAPPHIRE R9 280X VAPOR-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı (3 Adet)
    FSP AURUM PRO 80PLUS GOLD 1200W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI (2 adet)

Sorun şu ki 3 adet GPU'ya bir tane 1200W 'lık PSU yetmeyecek. Biz de sistemi 2 adet 1200W'lık PSU ile beslemeye karar verdik.

Bunların bir tanesi yalnızca ekran kartlarını, diğer PSU kalan bileşenleri besleyecek. Fakat esas can alıcı nokta şu; hangi PSU'yu daha önce çalıştırmalıyız? Sisteme bağlı olanı mı, ekran kartlarına bağlı olanı mı?

Diyelim ki evvela GPU'lara bağlı olan PSU'yu elle tetikledik (herhangi bir iletkenle pinleri kısa devre yapmaktan bahsediyorum, araya bir switch de atılabilir mesela), sistem çalışmadan evvela kartlara akım verdiğimz için kartlara zarar verme olasılığımız nedir?

Ya da önce sistemi sonra GPU'ları tetikledik, böyle yaparsak da zannediyorum ekrana görüntü alamayız kartları besleyemediğimiz için...

O halde aynı anda tetiklememiz gerekecek, ama nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 10 Şubat 2014; 23:30:35 >

• Herşey bir tarafa:

AMD FX X6 6300 , 3 tane R9 280X 'e kesinlikle darboğaz yapar. FX 8350 bile alsan o da yapar,overclock yapman lazım.
  • Önden söylemekte fayda var. Meshuliyet kabul etmiyorum. Güç kaynaklarının 20+4 pin kablosunda karşılıklı yeşil ve siyah kablolar birbirlerine değdirildiği zaman psu anakart üzerinde olmasa bile çalışır. Buda iki psu'nunda bu kablolarını birbirine paralel bağlayıp anakarttaki 20+4 pin yerine takmak. Böylece start düğmesine basıldığında iki psu'da aynı anda devreye girecek ve bileşenler zarar görmeden açılacaklar. Bunları az deneyimimden yola çıkarak yazdım. Eminim ki daha iyi bilen kişiler doğruysa onay vereceklerdir.

İyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ironpumper

Herşey bir tarafa:

AMD FX X6 6300 , 3 tane R9 280X 'e kesinlikle darboğaz yapar. FX 8350 bile alsan o da yapar,overclock yapman lazım.

Hocam;

İşlemcinin darboğaz yapacağını biz de biliyoruz. Sistemi kullanma amacımız biraz farklı. Render ya da oyun değil ama =))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emircan16

Önden söylemekte fayda var. Meshuliyet kabul etmiyorum. Güç kaynaklarının 20+4 pin kablosunda karşılıklı yeşil ve siyah kablolar birbirlerine değdirildiği zaman psu anakart üzerinde olmasa bile çalışır. Buda iki psu'nunda bu kablolarını birbirine paralel bağlayıp anakarttaki 20+4 pin yerine takmak. Böylece start düğmesine basıldığında iki psu'da aynı anda devreye girecek ve bileşenler zarar görmeden açılacaklar. Bunları az deneyimimden yola çıkarak yazdım. Eminim ki daha iyi bilen kişiler doğruysa onay vereceklerdir.

İyi forumlar...

Hocam benzer şeyi ben de düşünüyorum. Aynı şeyi düşünüyoruz galiba. Şöyle ki;

Anakarta taktığımız 20+4 soketindeki yeşil siyah pinlerden kablo çekilerek GPU'ları besleyen PSU'nun yeşil + siyah pinlerine bağlasak, herhalde anakart ikim PSU'yu birden tetikleyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: GokhanGulAilesi

quote:

Herşey bir tarafa:

Hocam;

İşlemcinin darboğaz yapacağını biz de biliyoruz. Sistemi kullanma amacımız biraz farklı. Render ya da oyun değil ama =))

Anladım :) Elektrik parası daha fazla tutabilir mining'de kazandığınızdan.
  • quote:

quote:

quote:

Herşey bir tarafa:

Hocam;

Hocam onu da hesapladık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Herşey bir tarafa:

Hocam;

Hocam onu da hesapladık

O zaman şahane :) Başarılar!

• sizin yapmata çalıştığınızın benzerini ben daha önce eski bi sistemde demistim p 4 de çift psu ile bi tanesi anakarta baglı ekrankartı v.s bi taneside dvdrw ve ses sistemini beslemek için kullandım sıkıntı yapmadı anakartan tetik aldığında 2side aynı anda çalısıyordu
  • bu sistem başarılı oldu mu?

2 psu yu senkronize ve aynı anda çalıştırmak için ne yapmalıyız?
    verimlilik düşer mi?
  • Oldu hocam. Yalnız 2. PSU'nun da tetiklenmesi için araya röle atmak gerekiyor. Diğer türlü anakart 2. PSU 'yu algıladığından (birkaç markada bu özellik mevcut) sistem çalışmıyor. Araya bir röle taktıktan sonra herhangi bir sıkıntı olmadan çalışıyor.

Verimlilik niye düşsün? Verimlilik düşmesin diye zaten 2. PSU'yu bağlamadık mı? =) Kaldı ki sistemi çalıştırmanın başka bir yolu da yok.
  • İki Psununda Şaşi için siyah kablolardan (Molextekiler olabilir) Paralel köprülemek iyi olur tam kordine beslenirler.
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 20 Mayıs 2020; 16:54:44 >
  • Hocam hic riske girme 240 dolara rosewill hercule var 1600 watt 4 tane gtx 690 calistiriyor newegg videoda izleyebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirmehmet -- 12 Nisan 2014; 2:54:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.