Şimdi Ara

İki msi arasında kaldım bi yardımcı olurmusunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar normal şartlarda 1 hafta sonra ilk oyun bilgisayarımı alıcam fakat ben de herkes gibi iki farklı pc arasında kaldım :) 2 side msi ikiside aynı model sadece küçük bir fark var ve o fark beni çok kararsız bıraktı.

MSI GE72 2QC : Ekran: 17,3"
    Model : Processeur Intel® Core™ i7-5700HQ (2,70 GHz)
    kapasite memoire : 8 Go
    Ekran kartı : NVIDIA® GeForce™ GTX 960M
    HDD : 1000 Go

MSI GE72 2QF : Ekran : 17,3"
    Model : Processeur Intel® Core™ i5-4210H (2,9 GHz)
    Kapasite mémoire : 8 Go
    Ekran kartı : NVIDIA® GeForce™ GTX 970M
    HDD : 1000 Go

Evet arkadaşlar bilgisayarların fiyatı aynı sadece 100 liralık bi fark var i7 olan 100 lira daha fazla.

Sizinde görebiliceğiniz gibi birinde i7 ve gtx960m var ötekisinde i5 ve gtx970m var bu beni çok kararsız bıraktı siz hangisini tavsiye edersiniz ?

Bu arada sadece ve sadece oyun oynamıyorum film izliyorum, gitar kaydı yapmaya başlıcam ama her zaman değil arada sırada. Yani demek istediğim bazen de oyunu kapatıp facebook youtube twitter forumlar gibi yerlerde dolaşıcam yani sadece oyun oynamıcam ama tabi yinede günlük 3 4 saat rahat oynarım de günden güne değişir o.

Ve anlamadığım bir şey var i5 olan 2,9 ghz i7 olan 2,7 ghz nasıl oluyor bu ?

Oynadığım oyunlar league of legends, gta 5, call of duty, korku oyunları, yarış oyunları vs vs ve tabi çoğunu online olarak oynucam.

Bide bu bilgisayar beni kaç yıl full götürür ? Çünkü ben en az 4 yıl bilgisayar alamam ve 4 yıl boyunca hiç kasmadan ultra açsın istiyorum ama dediğim gibi ömrümüde oyun oynayarak geçirmicem sadece zevk için.

Şimdiden vericeğiniz cevaplar için çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MecnunReyiz -- 31 Ocak 2016; 12:54:16 >

• oyuna yönelik diyoriseniz tabikide 970m li model.
    i5 işlemci çok rahat ekran kartınızı besler.ve 960 göre belirgin bir fark yaratır.
    ama i7 işlemci oyunlarda sizin performansınıza çok cüzzi bir fark koyabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi callofdutyf -- 31 Ocak 2016; 12:55:43 >
  • callofdutyf kullanıcısına yanıt
    İlk amacım oyun için yani bilgisayar geldiğinde hemen oyunlarımı indiricem de dediğim gibi sadece oyun oynamıcam ve çok yolculuk yapan biri olucam yakında kısmetse
    ve heryerde her işimi gören bi bilgisayar istiyorum.

Bu arada sonuç olarak siz olsanız hangisini alırdınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: callofdutyf

oyuna yönelik diyoriseniz tabikide 970m li model.
    i5 işlemci çok rahat ekran kartınızı besler.ve 960 göre belirgin bir fark yaratır.
    ama i7 işlemci oyunlarda sizin performansınıza çok cüzzi bir fark koyabilir.
    quote:

Orijinalden alynty: callofdutyf

oyuna yönelik diyoriseniz tabikide 970m li model.
    i5 i?lemci çok rahat ekran kartynyzy besler.ve 960 göre belirgin bir fark yaratyr.
    ama i7 i?lemci oyunlarda sizin performansynyza çok cüzzi bir fark koyabilir.

Saçma.

O çift çekirdekli i?lemci adam gibi 970M'i besleyemez.

Bu durumda 5700HQ modeli almak daha do?ru olur.

GTX 960M'in masaüstü tarafynda da 750Ti'a e?it gücü var.

Yani yeterli olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalcamuz

İlk amacım oyun için yani bilgisayar geldiğinde hemen oyunlarımı indiricem de dediğim gibi sadece oyun oynamıcam ve çok yolculuk yapan biri olucam yakında kısmetse
    ve heryerde her işimi gören bi bilgisayar istiyorum.

Bu arada sonuç olarak siz olsanız hangisini alırdınız ?

tabikide 970m li modeli..burada karşılaştırmalı testleri var.
    http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-970M-vs-GeForce-GTX-960M
    ayrıca msi gibi bir firma dargoğaz yaratacak ve makinayı sıkıntıya sokacak bir işlemciyi koyar mı?

• Onu almasını bende bilirdim de nerdeyse 2 katı daha pahalı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam 970 in 960 dan daha iyi olduğunu biliyorum da i7 almak varken 2016 da i5 almak mantıklımı onu soruyorum ve dediğim gibi aylar boyunca pc nin başından kalkmadan oyun oynamıcam
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    8 çekirdekli işlemciler varken o kadar paraya 2 çekirdekli almak mantıksız geliyor
  • quote:

Hocam 970 in 960 dan daha iyi olduğunu biliyorum da i7 almak varken 2016 da i5 almak mantıklımı onu soruyorum ve dediğim gibi aylar boyunca pc nin başından kalkmadan oyun oynamıcam

önceliğiniz genel kullanım ise tabikide i7 almanız gerekir.ama amaç oyun oynamak ise ekran kartı ve onu besleyecek işlemcidir.
    bunu belirleyecek olanda sizsiniz...
    4210h 2 gerçek, 2 sanal çekirdek esanına göre çalışır.
    5700hq 4 gerçek 4 sanal çekirdek esanına göre çalışır.
    4210h 970m e çok rahat yeter.o konuda emin olun.ama mesele video dönüştüeme olayında yük büyük oranda işlemciye biniyor.
    genel olarak iyi bir notebook olsun istiyorsanız 5700 alın
    benim temel amacım oyun oynamak en çok zamanımı oyun oynayak geçiririm arada bir de diğer işlerimide yürütürüm diyorsanız 4210h lı modeli alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi callofdutyf -- 31 Ocak 2016; 15:09:56 >

Peki i7 olan lı modelde yani 960m olan modelde 3 4 yıl lol gta 5 fps oyunları vb oynayabilirmiyim ? Ultra olmasada hight mesela ?
  • quote:

Peki i7 olan lı modelde yani 960m olan modelde 3 4 yıl lol gta 5 fps oyunları vb oynayabilirmiyim ? Ultra olmasada hight mesela ?

Hocam çıkacak oyunların nasıl bir şey olacağı belli değil birden Crysis 3 gibi çağ atlayadabilir.
    Gta 5 felan için gayet yeterli 960m.
    970m tabiki daha fazla performans verir oyunlarda ileride video render felan alırsanız i5 yine yeterli fakat daha fazla performans için i7 tercih edilebilir.
    Yerinizde olsam i5 i tercih ederdim. Amacım oyun tabiki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prophet66 kullanıcısına yanıt
    Hocam valla çok kararsız kaldım oyunlarda iyi performans almak isterim çünkü şimdiye kadar hep saçma pclerde oynadım da gtx960 sonuçta boru değil bence en az 2 sene ultra çalıştırır
  • up
  • Beyler bi yardımcı olun lütfen internetten sipariş edicem ama o kadar parayı çöpe atmak istemiyorum yardım edinde karar veriyim lütfen

Gtx970M çok iyi bir kart biliyorum fakat gtx960m nin kötü olduğunun anlamına gelmez. Ama 2016 yılında o kadar para verip 2 çekirdekli pc almakta saçma geliyor.

Napıcağımı şaşırdım 1600 euro ya kadar gtx970 ve iyi işlemcili olan msi yok.
  • quote:

Hocam valla çok kararsız kaldım oyunlarda iyi performans almak isterim çünkü şimdiye kadar hep saçma pclerde oynadım da gtx960 sonuçta boru değil bence en az 2 sene ultra çalıştırır

Hocam 960m o kadar ultra zor bence.
    I5 olanda hayli hayli işinizi görür.
    Tabi keyfinize bağlı.

• Prophet66 kullanıcısına yanıt
    Peki ikisininde olduğu bi modeli düşünün ? Hem i7 6700hq hemde gtx970m ama 250 euro fark olsa değer mi sizce ? Var çünkü öyle bi model şimdi buldum da :D
  • quote:

Peki ikisininde olduğu bi modeli düşünün ? Hem i7 6700hq hemde gtx970m ama 250 euro fark olsa değer mi sizce ? Var çünkü öyle bi model şimdi buldum da :D

250 euro fark için değmez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.