Şimdi Ara

iki modemi köprüleme IP adresi alınamadı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde bulunan fazla modemi köprüleme yoluyla aktifleştirip ağ bağlamtımı güçlendirmek istedim.Elimden bulunan zyxel p1302-t10d v3 model modemi körüleme yaptıktan sonra telefondan ve bilgisayardan bağlanmayı denediğimde IP adresi alınamadı sorunu yaşıyorum bu durumla bilgisi olan bir yardımcı olabilirmi şimdiden teşekkür ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2- Köprü olarak bağladığın cihazın, modemin ile aynı ağ havuzuna dahil olduğundan emin ol (modemin adresi 192.168.1.1 ise, köprünün ağ adresinin 192.168.1.x olması gerekiyor)

3- Köprüye sabit ip ver, başka sabit ip alan cihaz var ise çakışmıyor olmasına dikkat et.

4- Köprünün DHCP sunucusunun kapalı olduğundan emin ol.

5- Ethernet kablosunun olması gerektiği gibi çalıştığından emin ol.

hepsi tamamsa çalışması gerekir.
  • 2.madde de aynı havuz derken neyi kastediyorsunuz ana modenin 192.168.1.1 köprü yaptığım cihaza da 198.168.1.2 olarak belirliyorum.Birde köprüye sabit IP nasıl verebilirim.Bu konularda biraz amatörüm yardımcı olabilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ndmt -- 19 Nisan 2020; 18:10:22 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.