Şimdi Ara

İki laptop arasında bağlantı kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar başlıkatanda anlaşılacağı gibi iki laptop arasında bağlantı kurmak istiyorum.Biri vista diğeri xp.Markaları casper ve asus.bağlantı kurup dosya paylaşmak ve oyun oynamak istiyorum.kablosuz olarak bu işi nasıl yapabilirim.net cevap istiyorum teşkkürler.

• Aynı şeyi bnde merak ediyorum bilen varsa yardımcı olabilirmi lütfen
  • Vistada, masaüstünde bulunan Ag simgesine sağ klik özellikler -> Sol tarafta Ag Bağlantilarini Yönet -> Acilan yeni pencerede
    Yerel Ag Baglantisina cift klick -> Acilan pencerede Ozellikler -> Internet protokolu surum 4 -> cift klick ve gelen pencereye sirasiyla
    a$agidaki ayarlar;

XP'de masaüstündeki Ag baglantilarim'a -> Sag klick ozellikler -> Kullandiginiz ag kartina sag klick ozellikler -> Acilan ekranda
    Internet Protokolu ( TCP/IP ) cift klick ve sirasiyla a$agidaki ayarlar;

Ip : 192.168.1.5
    Alt Ag Maskesi : 255.255.255.0
    bu konfigurasyonun aynisini 192.168.1.6 ve 255.255.255.0 olarak diger bilgisayara yapin.

Tekrar masaüstünde bulunan Ag simgesine sağ klik özellikler -> ana ekranda gorunun parola korumali payla$imi kapatin
    ag bulma ve dosya payla$imini acin.

Vista'da payla$tirmak istediginiz bir klasor olu$turun. Sag klik ile ozelliklerine girin yukari kisimdan Payla$im sekmesine gelin
    Gelen ekranda yine payla$im'a tiklayin acilan pencerede ekle tu$unun yanindaki a$agi oka basin ve Everyone'i secip
    ekle tu$una basin. A$agi kisma eklendiginde izin duzeyini ikincil sahip yapin. Payla$im tu$una basarak i$lemi tamamlayin

XP'de klasore sag tiklayip payla$im dedikten sonra gelen ekrandaki iki kutucugu i$aretleyin ve tamam tu$una basin.

Bu i$lemi hangi bilgisayarda yaptiysaniz ornek 192.168.1.5'te yaptik diyelim diger bilgisayara gecip Ba$lar -> Cali$tir kismina
    \\192.168.1.5 yazdiginizda ilk i$lemi yaptiginiz bilgisayardaki payla$tirdiginiz klasorleri gorursunuz.

Saygilar

• Çok saol arkadaşım denicem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.