Şimdi Ara

iki hdd birleştirme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben pc mi iki adet 20 gb hdd taktım.ama ben ayrı ayrı 20 değilde tek bir 40 yapmak istiyorum bu hdd ler.böyle bi imakan varmı.birleştirebilirmiyim?_

• selam böyle bir şeyle karşılaşmadım ve donanımsal olarakta imkansız, raid oluşturma işlemleri var ama sata larda sanırım oda. hız ve güvenlik için ki zaten senin fikrine de uymuyor. yanlış anlamazsan ve makinen desteklerse 20 gb hdd ler 22 dolar kadar sat ve 56dolarkdv ye yeni 80 gb hdd al derim.
  • ikisini birbirine yapıştır... Muhaha....... bilmiyorum ama sağlıklı olmaz herhalde
  • Herkes ayırmaya çalışır sen birlekştirmeye çalışıyorsun.

Ama yapmak istediğin şey günümüz teknolojisinde imkansız.
  • bende öyle düşünmüştüm de genede bi sorayım dedim saolun
  • niye imkansız olsunki. raid denen bir özellik var. anakartı destekliyorsa raid 0 yaparak iki diski tek disk gibi yapabilir pekala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 26 Temmuz 2005, 1:53:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysroguz

niye imkansız olsunki. raid denen bir özellik var. anakartı destekliyorsa raid 0 yaparak iki diski tek disk gibi yapabilir pekala.

iyide hocam benim bildiğim raid yöntemi

2 hdd var raid 0 yapıyorsun ve sistem hdd lerden birtanesi görüyor ama her yaptığın kaydetme işlemini ikisininede ayrı ayrı yapıyor bununla ne ilgisi var ki konunun

yoksa ben mi yanlış biliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iki tane 20 gb harddiski tek 40 gb harddisk gibi görür ama bilgilerin yarısını birine yarısını diğer diske yazar. diskler aynı anda çalıştığı içinde ikiye ayrılan verileri aynı anda okur ve performansı ikiye katlar. bende böyle biliyorum. raidle pek işim olmaz ama raid "0" ın (performans) mantığı bu zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 26 Temmuz 2005, 7:38:42 >
  • benim anakartın destekliceni sanmıyorum.bide raid muhabbeti için bi parca vardı değilmi ona bi dünya para veremem onun yerine bunları satarim.yeni bi 80 gb alırım.herkese tşkler.
  • işinizi görürmü bilmiyorum ama nt serisi windowslarda uzunca bir süredir olan bir özellik var bir partitionu istediğiniz bir dizine bağlıyabiliyorsunuz. boylece c sürücüsünün içindeki bir x dizini aslında sizin ikinci harddiskiniz yada bashka bir partitionuz olabiliyor. bunu hiiç denemedim nasıl çalıshır bilmiyorum. ama nt4ws serisinden beri gördüğüm bir özellik.
  • raid destekleyen boardlarda hızı ikiye katlamadanda birleştireblir. jbot muydu neydi oyle birleşiyo raid 0 ın hız katmayan sadece birleştirme yapanı. yalnız şu varki 20 gbnin olduğu sistem yanlış tahmin etmiyosam bayağ eskidir. bu dediğim olmayacağı için yenisi tek al....
  • Eğer anakart desteklemiyorsa bile programlar sayesinde 2 hdd tek bir hdd diye bilgisayara tanıttırılabiyor.
  • yazılım tabanlı raid de yapabilirsin yukarda dendii gibi yavaş olur ama olur
    yada başka abuk programlar harddiskleri birmiş gibi kullanabiliyorlar raid yapmadan.
    raid yapmadan 2x20 de pek mantıklı diil tabi :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: pazzo

Eğer anakart desteklemiyorsa bile programlar sayesinde 2 hdd tek bir hdd diye bilgisayara tanıttırılabiyor.

hangi programlar sayesinde oluyo? yaa benim amacım ne biliyomsunuz.cafede bi image aldım image 35 gb felan. makinenin birnde 20 gb hdd vardı bi yerden bi 20gb daha denk geldi buna taktım bende.ama ayrı hdd ler olduğu için aldığım image i kullanamıyorum.ben bu yüzden 2 hdd birleştirmek istiyorum.bildiğiniz program varsa yazın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hetfield -- 27 Temmuz 2005, 22:57:06 >
  • olmaz abicim 2 bilgiyi napcan kafandan sök bunları al bi 80 gb kafanda sende rahat ol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.