Şimdi Ara

iki hafta içerisinde alınması muhtemel sistem tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iki hafta içerisinde nasip olursa bir sistem toplamayı düşünüyorum,sistemde ağırlıklı olarak 3D yazlımı (maya,max,zbrush vs) gibi programlar kullanılacak.Çok çekirdekli işlemciler bu programlarda daha iyi sonuçlar veriyor ve programların çok çekirdekli işlemcilere tam desteği mevcut.(ayrıca bir oyunseverimdir)

Ekran kartları bu programlarda iş görüyor mu yoksa cpu ağırlıklı mı çalışma sistematiğine mi sahipler?

Şayet cpu ağırlıklı ise orta seviye makul bir ekran kartı tavsiye sistemlerinizde olursa memnun olurum.

Bende ek olarak bir kasa(dışı ) var.

LCD monitörlerin görüntü kalitesi hoşuma gitmediğinden ve CRTler ucuz olduğundan tavsiye sistemde CRT monitör olursa memnun olurum.(17' veya 19' )

Bütçem fazla değil ama belli de değil yani en iyi performans ve fiyat bilgisayarlarından değilde benim işime yönelik en iyi parçalar ve işime fazla yaramayacak orta seviye parçlar sistemde olursa memnun kalırım.

Ben bir overlock tutkunu değilim ve yapılan 3d mark vs gibi testlerde alınan puanlar da fazla ilgilendirmiyor.

Yeri gelince sistemi overlock yaparak da kullanmayı düşünüyorum o zaman pek de yakın gözükmüyor.

Asus anakartlarından hiç hoşnut değili,nedenleriden biri de şu anda kullanmakta olduğum p800s serisi yüzünden(seri adı yanlış olabilir)

Gigabyte ya da ona denk bir anakart tavsiyeniz olrusa makul olur gibi.

Bir de kullanacağım programlarda fazla ram kullanımı olacağından 1066 Mhz düşük gecikmeli bulabileceğimiz en ucuz 2GBX2 ve 2 Gb 1X1 lik ramler olursa iyi olur düşüncesindeyim.(toplamda 6 GB olacak )

Şimdiden ilgi ve yardımlarınız için teşekkürleri sunuarım. :)

• 1- bütçen nedir?
    2- 64bit mi kullanıcaksan ?haybeye ram alınmaz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: x0x

1- bütçen nedir?
    2- 64bit mi kullanıcaksan ?haybeye ram alınmaz ?

Yazı da sanırım tam açıklayamadım,fiyat/performans konusunda 3D programlarda beni yolda bırakmayacak bir sistem tavsiyesi olursa memnun kalırım.Ramlerde buna uygun olarak DDR2-1066 Mhz olmasını talep ettim çünkü 800 Mhz ramler bu programlar da darboğaz yaratabilir.

windows 64 bit sp1 kullanacağım 32 bitin 4 GB desteklediğini ama 4GB ramlerde sorun çıkartarak tam 4GB görmediğini biliyorum.Bu yüzden 6GB için win64 sp1 kullanacağım.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 25 Ocak 2008; 17:59:56 >
  • Eğer 32 bit işletim sistemi kullanıcaksan 6 gb ram fazla ve gereksiz... kullanamıyorsun yani 6gb olarak.
  • Intel CPU Q6600 QuadCore 2.4 GHz 1066MHz 8MB

Asus P5K-E/WiFi-AP P35 1333 FSB/DDR2 S+GL+1394+16X

OCZ 2 GB (2*1) 1066Mhz Titanium DDR2 RAM CL5210,00 USD (6GB) 754,74 YTL

HIS HD3870 IceQ 3 Turbo 512 MB 256Bit GDDR4 16X

Seagate 250 GB 7200 RPM 16MB SATA2 NCQ

SAMSUNG DVD WRITER 20X(+,-)DUAL BEYAZ SATA S203/BW

Lg T730SHK 17" Flat CRT Monitör Gümüş Siyah

High Power 620W Act. PFC Güç Kaynağı (Göstergeli)

Lian Li PC007-FB

TOPLAM
    2674

istediğiniz
    özellikteki makina bu fiyata çıkıyor... ram konusunu bence bir daha düşünün
  • Teşekkür ederim fakat Asus anakart kullanmak istemiyorum bu anakart yerine önerebileceğiniz anakart ve orta seviyeli bir ekran bir ekran kartı olarak hangi kartı tercih etmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 26 Ocak 2008; 19:59:49 >
  • anakart gigabyte p35-ds3r alabılırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2-3 Sistem hakkında bilgi lazım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.