Şimdi Ara

İki Günde Nasıl İş Buldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 gün önce DH Forum'a nasıl iş bulabileceğim ile ilgili bir soru sorup sonra konuyu silmeye çalıştım, editleyip mesajı sildim. Süregelen 5 gün içerisinde araya hafta sonu girdiği için pratik olarak 3 gün, işi dün bulduğum için 2 günde iş buldum diyebilirim. Peki 2 günde nasıl iş buldum?

Önce konuyu anlatayım biraz, Diş Hekimliği okumaktan nefret ettiğim için geçen hafta bölümü bırakma kararı aldım. Sonra kendi ilgime yönelik geçici bir iş arayışına girdim. Benim ilgi alanım her zaman elektrik-elektronik, gömülü sistemler ve kodlama olmuştur. Bu konuda olabildiğince kendimi geliştirdim çünkü seviyordum. Yaşım 22, ancak halen Diş Hekimliği 1. sınıftım (1 yıl sınıfta kaldım), çünkü bu yaşta bile aile baskısı ile mühendislik yerine Diş Hekimliği yazacak kadar saçmaydım. Bölümü bırakmak en iyi karar oldu benim için.

Robotik kodlama, gömülü sistemler vs. gibi bir konu ile yaşadığım bu küçük şehirde (700bin nüfus) iş bulmak çok zor geliyordu bu yüzden foruma sordum ancak cevap alamadım, herkesin bildiği gibi bu gibi işlerin merkezi İstanbul'dur çünkü. İş aramaya korkuyordum kendime güvenim eksikti bu yüzden cuma günü küçük elektrikçilere gittim tamirat yapabilirim dedim ve bu tarz birkaç yere gittim ancak küçük esnaf olduklarını da göze alırsak işe alamamaları çok doğaldı.

Büyük şirketlere gitmeye korkuyordum, özgüvenim tam değildi ve hepsinin "Hangi bölümden mezunsun?" diyeceklerini biliyordum. Hafta sonu ise zaten iş arayamazdım bende oturup iş arayan insanların yorumlarını okudum. Herkes o kadar kötü şeyler diyordu ki, 4 yıllık elektrik-elektronik müh. mezunu adamlar bırakın işi ücretli staj bile bulamıyordu. Özgüvenim daha çok yerle bir olmuştu.

Pazartesi günü muhteşem bir özgüven topladım ve yaşadığım şehrin silikon vadisi gibi olan teknoloji ve ar-ge şirketlerinin tek çatıda toplandığı o ihtişamlı binaya gittim. İlk sorduğum yerden yarı olumlu bir cevap aldım. İkinci sorduğum şirket ise anında yeşil ışık yaktı. İlginç olan ise; bana yeşil ışık yakan o şirkete daha önce birçok elektrik-elektronik mühendisi başvurmuştu, ama beni aldılar, mezun bile değilim kaldı ki okuduğum bölümü bırakacak kadar özverisiz duruyorum.

Diğer başvuranlardan farkım kendimi bir konuda geliştirmekti. Çok mühendislik mezunu dinledim, solidworks bilmeyip makine mezunu olmuş sonra niye iş bulamıyorum diyen adamlar çok gördüm. Anladım ki olay okumak değil kendini geliştirmek. Sadece okulu bitirip belki işlediği derslerden zevk alanlar, 4 ortalama ile bitirenler var. Ama kendini gerçekten işe yarayacak bir şeye adayıp gelişmiyorlar. Sonra neden işsiz kaldım diye yakınıyorlar.

Önce bir konuda kendinizi en az özgüven sahibi olabileceğiniz kadar geliştirin, sonra özgüveniniz olsun; iş bulmanın en garanti yolu. Ve; diğerlerinden farklı olun ki, sizi işe alacak bir nedenleri olsun.

• "elektrik-elektronik, gömülü sistemler ve kodlama olmuştur. Bu konuda olabildiğince kendimi geliştirdim"
    Çok merak ediyorum diş hekimliği okudugunuz halde bu konularda kendinizi nasıl geliştirdiniz, kurslara falan mı gittiniz ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Daha lise 2'deyken (Anadolu Lisesi) önce bu konuda yazılar okumaya, örnek projeler aramaya başladım. Sonra maddi yetersizliklerden ötürü yediğim yemekten içtiğim içecekten kısıp gerekli parçaları alıp aynı projeleri yapmaya çalıştım, günümün yarısını bunlarla uğraşarak geçirdim. Bunları yaparken büyük bir aşk ile yapıyordum zevk alarak yapıyordum bu yüzden zor gelmiyordu. Ve gördüğüm her cihazın yapısını araştırdım merak ettiğim her şeyi araştırdım. Eminim ki kurslar kendi yaptığımız araştırmalar kadar şey katmıyorlar bize. Ancak tabi ki birçok platformdan ücretsiz kurs tarzında videolar da izledim. Daha çok geliştikten sonra ekstra katabileceği şeyler olduğunu düşünerek Udemy'den ücretli kurslar almaya başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Q7ahg

Daha lise 2'deyken (Anadolu Lisesi) önce bu konuda yazılar okumaya, örnek projeler aramaya başladım. Sonra maddi yetersizliklerden ötürü yediğim yemekten içtiğim içecekten kısıp gerekli parçaları alıp aynı projeleri yapmaya çalıştım, günümün yarısını bunlarla uğraşarak geçirdim. Bunları yaparken büyük bir aşk ile yapıyordum zevk alarak yapıyordum bu yüzden zor gelmiyordu. Ve gördüğüm her cihazın yapısını araştırdım merak ettiğim her şeyi araştırdım. Eminim ki kurslar kendi yaptığımız araştırmalar kadar şey katmıyorlar bize. Ancak tabi ki birçok platformdan ücretsiz kurs tarzında videolar da izledim. Daha çok geliştikten sonra ekstra katabileceği şeyler olduğunu düşünerek Udemy'den ücretli kurslar almaya başladım.
    Hocam o zaman siz diş hekimliği secerek çok büyük hata yapmışsınız gerçekten. Sizde mühendis kafası var. Bence yeniden üniversite sınavına hazırlanıp mühendislik bölümünü seçin . Adım kadar eminim ki gelecekte çok iyi bir mühendis olacaksınız çünkü anlattiklariniza bakılırsa siz bu işi aşkla yapıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 31 Aralık 2019; 12:43:44 >

• quote:

Yuh bunlara rağmen ailen seni zorla dişe gönderdi ha?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Seçim bana ait olsaydı hiç yazmazdım bu bölümü ancak ailem hekimlik konusunda biraz psikopat olduğu için hekimlik okumazsam maddiyatla bile tehdit edildim maalesef...
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Ailem yaptıklarımı sadece boşa uğraş, zaman kaybı ve boş masraf olarak gürdü hep. En azında diş yazdığım için babamın arabasını sürekli kullanma hakkına sahip oldum iyi olan tek yönü o oldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tebrik ederim

• quote:

Seçim bana ait olsaydı hiç yazmazdım bu bölümü ancak ailem hekimlik konusunda biraz psikopat olduğu için hekimlik okumazsam maddiyatla bile tehdit edildim maalesef...
    Allah Allah ne aileler var yav. Hayır ha dış hekimliği ha mühendislik ikiside güzel ve saygın meslekler neden ailen diş hekimliğinde bu kadar ısrar etmiş anlamadım . Sanki sen yerine onlar okuyacak. Valla sinirlerim bozuldu .

• Güzel trol inananlar olmuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendinizi anlatırken neden bir şeyleri gömmek zorundasınız ? Solid bilmeyip makine mezunu olan adam çok gördüm olay okumak değil vs.
    Bir elektrik elektronik mühendisliği öğrencisi olarak lisans eğitimi almadan kendinizi geliştirebilirsiniz elbette
    Eğer ülkenin kaliteli okullarında okumuyorsanız okuduğunuz okul zaten sizi kendinizi geliştirmeniz için zorlamaz
    Okul sana bilgiyi verir sen kovalarsın nasıl kullanıcağına sen karar verirsin.

Neyse yeni iş hayatınızda başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyeranEngineerR

Kendinizi anlatırken neden bir şeyleri gömmek zorundasınız ? Solid bilmeyip makine mezunu olan adam çok gördüm olay okumak değil vs.
    Bir elektrik elektronik mühendisliği öğrencisi olarak lisans eğitimi almadan kendinizi geliştirebilirsiniz elbette
    Eğer ülkenin kaliteli okullarında okumuyorsanız okuduğunuz okul zaten sizi kendinizi geliştirmeniz için zorlamaz
    Okul sana bilgiyi verir sen kovalarsın nasıl kullanıcağına sen karar verirsin.

Neyse yeni iş hayatınızda başarılar
    Ayrıca solid bilmeyip bir insan makine mezunu olamaz.Makine mühendisliğinin zorunlu derslerinin içinde olan bir program solidworks.Bologna ders bilgi paketlerinden üniversitelerin ders müfredatına bakabilirsiniz.

Mühendisliğin ülkemizde kıymetinin olmadığının bilincindeyim elbette olsa zaten şuan bu durumda olmazdık ama mühendislik mezunu olmak sandığınız kadar kolay bir iş değil efendim.En azından bizlerin saçını beyazlattığı emek verdiği bu bölüm ile ilgili düşüncelerinizi belirtirken biraz nazik olun.

• Tamam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.