arkadaşlar aracımın stop lambalarındaki klasik ampulü söküp onun yerine led bağlamak istiyorum fakat ampul iki devreli yani 1. devre parkları açınca yanıyor 2. devre ise frene basınca ben ledi normal bağlasam frene bastığımda biraz daha mı parlak yanar yoksa patlar mı bunu merak ediyorum?
yardımcı olabilecek yok mu arkadaşlar ?
quote:
Orijinalden alıntı: kenakord08
Bu iki devreli ampüller yerine yine 2 devreli led ampüller hazır olarak var .. eğer sen yapmak istiyorsan o zaman 2 adet 1 wattlık power led kullanmanız gerekiyor ve her birine mutlaka 100 ohm 1 watt direnç bağlamanız gerekiyor..
teşekkürler o tip led araştıracağım..
Led lamba normal ampul gibi ışığı geniş bir açı ile yaymaz.Bu nedenle far içindeki parlak kısım kullanılmamış olur ve sönük bir fren lambası elde edilir.Bu durum sisli havalarda kazaya sebebiyet verebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: alpernbugra
Led lamba normal ampul gibi ışığı geniş bir açı ile yaymaz.Bu nedenle far içindeki parlak kısım kullanılmamış olur ve sönük bir fren lambası elde edilir.Bu durum sisli havalarda kazaya sebebiyet verebilir.
sislere yapmayacağım zaten hocam haklısınız..
quote:
Orijinalden alıntı: Onur.K
quote:
sislere yapmayacağım zaten hocam haklısınız..
Biliyorum, ancak stoplar içinde aynı şey geçerli.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Onur.K
quote:
Hocam fren lambası için sisin faydası olacağını sanmıyorum.sonuçta biri arkada biri onde :) daha performansli bir lamba bulmaya çalışın mesela halojen olur mu bilmiyorum:(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme