Şimdi Ara

İKİ BİLGİSAYAR ARASINDA TERCİH YAPMAM GEREKİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba , mart ayında kendi sistemimi dh üyeleri yardımıyla topladım.(Allah Razı Olsun Sizlerden. )

İş arkadaşım , ev ve okul amaçlı bir bilgisayar istiyor ama toplamadan bir nevi korkmaktadır. Kim uğraşacak falan gibi düşünceler ve asla bu kararından vazgeçiremedim.

Yakınında ki bir bilgisayar satıcısından Kasa+monitör+Klavye-Mouse seti yaklaşık 1900-2000 arası bir bilgisayar beğenmiş.Şahsen almasını istemedim. Hatta vatan'dan baktım pcye vatanda 1250 tl :)
    Şimdi sizden yardımlarını istedeğim , bu arkadaşım casper diyor başka birşey demiyor :)

Ve topkapı vatan yakınımızda olduğu vatanı tercih edeceğiz . hazır bir sistem tercih edeceğiz.

KASA OLARAKhttp://www.vatanbilgisayar.com/casper-cdvti4590a-intel-core-i5-4590-33-ghz-4-gb-1-tb-2-gb-ati-hd8570-win-81.html#ozellikler TERCİH ETTİM.
    MONİTÖRDE 300 tl civarı bir monitör düşünüyoruz.. sizinde deneyim ve yorumlarınıza ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür eder iyi forumlar dilerim :)

Ve o bilgisayarcının 1900-2000 tlye sattığı pc ise :)
    http://www.vatanbilgisayar.com/casper-cdvdi4160a-intel-core-i3-4160-30-ghz-4-gb-500-gb-1gb-amd-r5-220-win-81.html

• Vatana gidip hazır sistem tercih etmek nedir. Adamlar her şeyi satıyolar, smyle parçaları birleştirip versinler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle buraya gelmen senin için şans. Casper diyor başka bir şey demiyor diyorsun da öyle insanlar kalmış demek ki şaşırdım doğrusu. Umarım o sistemi almak gibi bir hata yapmazsın. Bilgisayarcı seni kazıklamaya çalışmış ama seni asıl kazıklamaya çalışan casper.

Casper bilgisayara senin ihtiyacın olmayacak kadar güçlü bir işlemci koyup senin işine yaramayacak kadar kötü bir ekran kartı koymuş. İşlemcin 550 liralık falan işlemci, ekran kartın 100 liralık bir ekran kartı. Bunun yerine 300 liralık işlemci alıp 600 liralık ekran kartı alabilirsin. Casper'ın senin sistemine kattığı bir avantaj yok. 2 yıl garanti veriyolar ama sisteminin parçalarını değiştirmen yasak. Kasan kötü, sistemin her zaman risk altında.

Eğer parçaları ayrı ayrı alıp Vatan bilgisayar'da ya da başka bir yerde birleştirtirsen her parçanın ayrı ayrı garantisi olur, daha düzgün bir kasa seçersin bilgisayar parçaların risk altında olmaz.

Onu geçersek kendi ihtiyaçların çerçevesinde bilgisayar edinmiş olursun. Gereksiz şeylere para vermemiş olup bilgisayar parçalarını günün ihtiyacına göre değiştirebilirsin.

o kasa 1560 lira eğer bütçeni aşabilirsen 1865 liralık bütün parçaları gerçekten iyi olan bir sistem tavsiyesinde bulunuyorum, eğer bütçemi aşamam diyorsan başka sistem tavsiyesinde de bulunabilirim. genel amacın nedir pc kullanırken onu söylersen daha farklı sistemler de kurabilirim.

Parçaları teker teker açıklıyorum
    MSI dünyanın en büyük 3. anakart markasıdır. Perakende satışlardan bahsediyorum tabii ki. Ve bios'u falan son kullanıcı için gayet güzeldir. Casper'ın anakart bios'unda sorunlarını çözemezsin. Ama msi'ın bios'unda seçeneklerin çeşitlidir, mouse bile kullanabilirsin. 970 çipset overclock'a izin veren amd'nin orta seviye yetenekli bir çipsetidir. Casper H81 çipsetli kırpılmış bi anakart kullanıyor ve bunu muhtemelen Pegatron gibi bir üreticiye ürettiriyor. Sadece bilgisayarın içindeki parçalara izin veriyor nerdeyse maliyeti düşürmek için. Bu da masaüstü bilgisayarın doğasına aykırı.
    FX8320 8 çekirdekli çarpan kilidi açık bir işlemcidir. Oyun ve render performansı oldukça iyidir. i5ler daha iyidir ama fiyatına bakınca i5'lerle kapışabilir. Çekirdek sayısı çok olduğu için bazı senaryolarda i5'lerden daha iyi performans da verebilir.
    GSkill dünyanın en önemli ram markalarından biridir. Casper'ın kullandığı muhtemelen yüksek voltajlı ve yüksek gecikme süreli soğutucusuz ramler ile karşılaştırmak bile ayıp olur. Ve ömür boyu garantisi vardır gskill ramlerinin.
    Seagate ise dünyanın en büyük 2. hard disk üreticisidir. Birinci olan tabii ki Western Digital. Ama Barracuda WD Blue serisinden daha iyidir. Orta seviye sistemler için alınabilir en mantıklı Harddiskler Barracudalardır. Muhtemelen Casper'ın harddisk'i Toshiba'dır ve performansı daha düşüktür.
    280 dual x ise o casper'daki ekran kartını havada karada tokatlar. Tokatlar derken yanlış anlaşılmasın karşılaştırmak bile komik. 280 üst seviye bir ekran kartı iken o ekran kartı notebook ekran kartları ayarındadır. Ve fiyat indiriminde 270x fiyatına satılıyor. O yüzden ekran kartı olarak bunu seçtim. Bence kesinlikle alman gereken ekran kartı bu. Full HD de bütün oyunları yüksek ayarda oynayabilirsin.
    Corsair'a gelecek olursak. Corsair müşteri memnuniyetini önemsemesiyle ve kaliteli malzeme üretmesiyle meşhur'dur. Mesela corsair sıvı soğutma sistemi su sızdırmış ve adamın ekran kartını yakmış. Adam fotoğrafları bir foruma koyup konu açmış. Corsair müşteri temsilcileri adamı bulup sıvı soğutma sisteminin aynısını göndermişler ve ekran kartının faturadaki ücretini adama geri vermişler. Bunu yapabilecek tek marka belki de corsair'dır. Ne kadar övülse azdır. Ve bu kasanın görünüşünün Casper'ın 1990'lar bilgisayarına benzeyen kasasına göre çok daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.
    Ve Corsair kasasının içindeki psu(güç kaynağı) Corsair vs550'dir. 550 watt güç çıkışına 12v kanalından yüksek çıkış gücü verir. %78-79 verimliliğiyle 80plus serfitikasını alamamasına rağmen yine de yüksek verimlilikli bir güç kaynağıdır. Güç kaynağı önemlidir çünkü bütün parçalarını bu güç kaynağına emanet edeceksin. Bu güç kaynağının tek başına fiyatı 150-160 lira falan olması lazım. Casper'ın kullandığı güç kaynağı 250-300 watt falandır muhtemelen. Ekran kartı kötü olduğu için iyi bir güç kaynağına ihtiyaç duymaz casper. Bu bir çeşit stratejidir. Güç kaynağı ve kasa maliyetini düşürüp, ekran kartını da düşük tutarak işlemciyi yüksek tutuyorlar. Bu da onlar için daha çok kâr anlamına gelmekle beraber son kullanıcı için "oyun oynayamama" anlamına geliyor. Aynı zamanda sistemini dandik güç kaynağına ve kötü soğutmalı bir kasaya emanet ettiğin için sistemin elektrik kesintisi, voltaj dengesizlikleri ve yaz sıcağına karşı korunmasız oluyor.

Şimdi bu Casper bilgisayarı alırsan bilgisayarında bir arıza çıkacak. Garanti kapsamında diyeceksin götüreceksin 1 hafta bilgisayarsız kalacaksın. Eğer benim dediğim gibi bir sistem alırsan o arıza zaten çıkmayacak. Ve parçaların teker teker garantileri var. Corsair güç kaynağının garantisi 3 yıl mesela. İşlemcide zaten sorun çıkmaz kolay kolay. Anakartının malzeme kalitesi de casper'ın kullandığından daha yüksek bir kalitede.
    Şimdi Casper'ı çok gömüyorum ama haklıyım. Adamlar daha çok kâr için bunu yapıyorlar anlayışla karşılıyorum. Ama eğer bütçen çok yüksek değilse hazır bilgisayara yönelmemelisin. Eğer yüksek ise yöneleceğin çözümler Asus, MSI, Alienware gibi büyük markalar olmalı. Onlar en azından az da olsa performans ayarını tutturuyorlar.

Eğer bu mesajımı Casper hazır bilgisayarı aldıktan sonra görürsen de hiç üşenmeden vatana git iade et derim.

Eğer maliyeti düşürmek istiyorsan seçeneklerin şunlar:
    Daha ucuz bir kasa almak(önermiyorum, bu kasa tam bir fiyat performans kasası)
    FX6300 almak (100 lira daha ucuzlatır maliyeti)
    Ram'i 4 gb yapma (130 lira maliyetini ucuzlatır, sonradan ram alıp takma şansın var sonuçta)
    i3 4150-4160 alıp anakartı h81 yapmak (tercih meselesi, yaklaşık 170 lira ucuzlatabilirsin sistemi, ben olsam yapmam çünkü i3ler çift çekirdekli(4 sanal çekirdekli) geleceğe yönelik olarak sıkıntı çıkarabilir, işlemcimi sonra değiştiririm dersen yapabilirsin)
    Ekran kartını ucuzlatmak(kesinlikle önermiyorum, çünkü çok güzel bir indirimde bu ekran kartı)

Arkadaşın toplamakdan korkuyormuş onu da yeni okudum. Ama korkulacak bir şey yok uğraşacak bir şey de yok. Bu konuya kimsenin cevap vermemesinin sebebi insanların dahili bileşenler konusunda toplanmış olması.
    Benim önerdiğim bence gerçekten muhteşem bence. Ama bütçenizi Dahili Bileşenler-->Sistem tavsiyeleri bölümüne yazın ve yanına Vatan bilgisayardan alınacak yazın size bir çok güzel sistem önerilecektir. O sistem önerisini yazın ve vatan bilgisayar'a gidin onlar birleştirip çalışır halde size sistemi verecektir. Yani yapacağınız tek şey bu, oturup parça takmayacaksınız, araştırma yapmanıza da gerek yok çünkü bu işi çok daha fazla araştırmış insanlar size yardımcı olacaktır. Emin olun o casper sistem sizi çok daha fazla uğraştıracak olup sizi 2 sene sonra yeni sistem almak gibi durumlarla karşı karşıya bırakabilir. O sistemde tek işe yarar parça i5 4590. Bu kadar da net konuşuyorum. Bilgisayarla alakası olan adam zaten kimseye hazır sistem önermeyecektir, burada açtığınız konulara da pek cevap gelmez. Bu sitenin donanım bölümü Dahili Bileşenler forumunda dönmekte. Ben sadece meraktan girdim bu sayfaya "acaba hala hazır sistem alanlar var mı" diyerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asterisk* -- 26 Kasım 2014; 7:36:07 >

• Inventusdan siparis et. 1 gün içinde bütün testleri yapip yolluyorlar sana kasayi. Malinin arkasinda bir firmadır.

• Arkadas usenmeden baya bi yazmis helal olsun valla

• selam bayadır görmüyorum seni şunu topladım
    https://store.donanimhaber.com/6b/dc/d2/6bdcd2f23b8ceafa2a68f1a2b60178f1.JPG

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.