Şimdi Ara

IKCO Samand Lx Kullanıcıları - Araştıranlar - Boşa Lak Lak Yapmayacaklar Buyursunlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 2008 model IKCO Samand kullanıcısıyım.

    Bu konuyu açmamdaki sebep, internette bu aracı araştıranların bazı gereksiz insanlar yüzünden olumsuz düşüncelere kapılmasını önlemek, bir nebze araç hakkında bilgi vermek, kullanıcısı olarak şikayetçi olduğum konuları belirtmek ve diğer kullanıcı arkadaşlara bilgi paylaşmak içindir.

    Aşağıda araç hakkındaki bilgiler eksiksiz olması nedeni ile bilgiara sitesinden alıntı olarak en alt kısımda paylaşılmıştır.

    Aracın kullanıcısı olarak keşke dediğim konular;
    *Arka bagaj kapağı biraz daha diğer kaporta aksamları ile uyumlu olarak daha ağır metal kullanılarak yapılabilirdi.
    *Sinyal kolları bütün bu özellikleri taşıyan bir araç için daha estetik yapılabilirdi.
    *El freni daha kullanışlı ve daha yumuşak olabilirdi.
    *Klima fonksiyonlarının dijital olarak ayarlanabilirliğini çok kimse bilmez keşke hiç manuel kullanımlar olmasaydı.
    *Debriyaj telli değil de diğer sistemler gibi elektronik ya da hidrolik olarak yapılabilirdi.
    *Arka koltuklar yatar katlanır olarak kullanılabilir yapılabilirdi.
    **Eksiklikler olabilir aklıma geldikçe eklemeler yapacağım.

    ****Araca daha elini sürmeden görmeden etmeden direk ön yargı mantığı ile bakan arkadaşlara ithafen;
    Yakıt Konusu : 04/10/2014 - 07/10/2014 tarihleri arasında ; Bursa - Mustafakemalpaşa - Manisa - İzmir - Bayındır - Aydın - Nazilli - Kuyucak - Buldan - Denizli (Güney Şelalesi) - Akhisar - Balıkesir - Mustafakemalpaşa olmak üzere gidişten başlayarak dönüş istikametim olan toplam 1050 KM yolu 190 TL lpg ile gidip geldim. Aydın - İzmir Arası otoban en düşük surat 130 en yüksek sürat 185, Aydın -Nazilli arası dur kalklar... ve sair herşey dahil yakılan yakıt. Lpg litre fiyatı en düşük 2,46 en yüksek 2,81 den yakıt kullandım.
    Şehir içi kullanımımda uslu çocuk modunda 22 tl ile 80-90 km arası, yaramaz çocuk modunda 60-70 km arası yakıt yakmaktadır.

    Motor konusu : Gayet başarılı ki bence pejo motor kullanıyor, bu kasa için gayet yeterli ve performanslı. Lpg de 3. vites 5600 devir 130 km hız.

    Kasa ve metal yapı konusu : Aynı paraya alabileceğiniz her türlü arabadan on kat daha sağlamdır.

    Genel özellik konusu : Aynı paraya alabileceğiniz her türlü arabadan daha özelliklidir. Aşağıda detaylı olarak yazıldı.

    Bakım ve masraf konusu : 01/10/2014 tarihinde 60 bin km bakımında servis rakamı 1040,00 TL ancak aklınıza gelen ne varsa trigerden, diskte, polenden yağa, klima gazından tutun osuna busuna kadar herşey dahil verilen rakam. Dışarıda bujiler, yağ ve hava filtresi ile yağ değişimi genel kontrol masrafı 170,00 TL malzeme de içinde.

    Parça konusu : İnternnete aracın markasını ve modelini yazdığınızda adresinize kadar kargo ile gönderilen parça siteleri ve direk ilk el parçacı telefonu.. Çamurluk 150 tl, bagaj kapağı 400 tl, kapılar 500,00 TL, ön kaput 500 tl, farlar takımı 200 tl, gibi rakamlardan oluşmakta. Allah kaza bela vermesin ama piyasadaki araçlara göre ve MYS otomotiv sayesinde pahalı olmasının anormal bir durumu yok kaldı ki baktığımız da o kadar aşırı pahalı bir parça fiyatı söz konusu da değil..

    6 aydır kullanıyorum, tek yaptığım masraf uzun yol yapıcam diye yukarıda bahsi geçen kontrol ve 10 tl ampül parası.

    Allah aşkına ön yargılarınızı bir kenara bırakın, ilk önce kullanın, bakın, sonra hoşunuza gitmeyen yanlarını söyleyin...

    EKSİK OLAN HUSUSLAR SORULAR VARSA SORUN YANITLAYAYIM...

    Motor gücü (HP): 106 Hp
    Şanzıman: Manuel 5 Vites / Önden Çekiş (Manuel vites) -

    TEKNİK ÖZELLİKLER
    Araç tipi: Binek Araç / D Segmenti
    Koltuk sayısı: 5 Koltuk
    İlk üretim tarihi: 2008 (Yıl)
    Son üretim tarihi: 2013 (Yıl)

    MOTOR ÖZELLİKLERİ
    Motor hacmi: 1587 Cc (Centiliter, Santilitre, Silindir hacmi)
    Motor gücü (KW): 78 Kw (Kilowatt, kilovat, Elektriksel güç birimi(Bin vatlık bir güç birimi))
    Maksimum güç: 5600
    Maksimum tork: 4000
    Yakıt türü: Benzin
    Katalizör: Katalizörlü
    Silindir sayısı: 4 -

    ARAÇ ÖLÇÜLERİ
    Uzunluk: 4502 Mm (Milimetre)
    Genişlik: 1720 Mm (Milimetre)
    Yükseklik: 1460 Mm (Milimetre)
    Aracın Bagaj kapasitesi: 500 Litre
    Tekerlek ölçüleri: 185/65 R 15
    Net ağırlık: 1220 Kg (Kilogram)
    Taşıma kapasitesi: 390 Kg -

    ARAÇ PERFORMANSI
    Aracın torku: 142
    Azami sürat: 190 Km/H (Km/S, Kilometre/Saat)
    0 kilometre'den 100 kilometre'ye hızlanma süresi: 11,2 Saniye -

    YAKIT KAPASİTESİ Yakıt tankı(depo) hacmi: 66 Litre
    Oktan: 95
    YAKIT TÜKETİMİ Ortalama yakıt tüketim: 7,6 Litre

    ARAÇ DONANIM ÖZELLİKLERİ
    SÜRÜCÜ HAVA YASTIĞI + ALARM - ALARM SİSTEMİ + ANTEN - ELEKTRİKLİ + AUDIO - CD PLAYER + AUDIO - MP3 PLAYER + AUDIO - RADYO ÇALAR + AYDINLATMA - ARKA KAPI İÇLERİNDE AYDINLATMA + AYDINLATMA - BAGAJ + AYDINLATMA - GECİKMELİ SÖNEN İÇ AYDINLATMA + AYDINLATMA - HARİTA OKUMA LAMBASI + AYDINLATMA - ÖN KAPI İÇLERİNDE AYDINLATMA + AYNA - ELEKTRİKLİ DIŞ AYNALARI + AYNA - GÖVDE RENGİ AYNALAR + AYNA - IŞIKLI YOLCU MAKYAJ AYNASI + AYNA - ISITMALI DIŞ AYNALAR + AYNA - SÜRÜCÜ MAKYAJ AYNASI + BAGAJ - İÇERİDEN AÇILABİLİR BAGAJ KAPAĞI + BİLGİ SİSTEMİ - NAVIGASYON SİSTEMİ + BİLGİ SİSTEMİ - SAAT, DİJİTAL + BİLGİ SİSTEMİ - YOL BİLGİSAYARI + BOYA - GÖVDE RENGİ KAPI KOLLARI + CAM - ELEKTRİKLİ ARKA CAMLAR + CAM - ELEKTRİKLİ ÖN CAMLAR + CAM - RENKLİ CAMLAR + ÇARPMA KORUMA - ÇARPIŞMA ANINDA YAKIT KESME + DİĞER - ÇIKIŞ, 12 V ÇIKIŞ + DİĞER - REFLEKTÖR VE İLK YARDIM ÇANTASI + DİREKSİYON - MANUEL YÜKSEKLİK AYARLI + DÖŞEME - PASPAS, ARKA + DÖŞEME - PASPAS, ÖN + EMNİYET KEMERİ - AKTİF KEMER GERGİSİ ÖN + EMNİYET KEMERİ - ARKA KOLTUKLARDA ÜÇ NOKTADAN BAĞLANTILI EMNİYET KEMER SİSTEMİ + EMNİYET KEMERİ - YÜKSEKLİK AYARLI + FAR - ARKA SİS LAMBALARI + FAR - İLAVE FREN LAMBASI (3. FREN LAMBASI) + FAR - ÖN SİS FARLARI + FREN - ABS + FREN - EBD + GÖSTERGE PANELİ - DİJİTAL + HOPARLÖR - 4 AD. + İKLİMLENDİRME - ARKA BÖLÜMDE HAVALANDIRMA KANALLARI + JANT - ALAŞIM JANT, 15" + KİLİT - ARKA KAPI ÇOCUK GÜVENLİK KİLİDİ + KİLİT - KAZA ANINDA OTOMATİK AÇILAN KAPI KİLİTLERİ + KİLİT - MERKEZİ KİLİT + KİLİT - UZAKTAN KUMANDA + KİLİT - UZAKTAN KUMANDALI BAGAJ KAPAĞI + KLİMA - MANUEL + KOLTUK - BEL DESTEKLİ ÖN KOLTUKLAR + KOLTUK - ELEKTİRİKLİ SIRTLIK + KOLTUK - ELEKTİRİKLİ SÜRÜCÜ KOLTUĞU + KOLTUK - ELEKTİRİKLİ YOLCU KOLTUĞU + KOLTUK - KOL DAYAMASI ARKA + KOLTUK - KOL DAYAMASI ÖN + KOLTUK - YÜKSEKLİK AYARLI SÜRÜCÜ KOLTUĞU + KOLTUK BAŞLIĞI - YÜKSEKLİK AYARLI ÖN KOLTUK KAFALIKLARI + PAKET - SENSÖR : ARKA PARK SENSÖRÜ + SAKLAMA GÖZÜ - BARDAK TUTUCU + SAKLAMA GÖZÜ - KOLTUK ARKASI CEPLER + SAKLAMA GÖZÜ - ÖN KOL DAYAMA EŞYA GÖZLÜ + SAKLAMA GÖZÜ - TORPİDO GÖZÜ KİLİTLENEBİLİR + SAKLAMA GÖZÜ - YOLCU KABİNİNDE SAKLAMA GÖZLERİ + STEPNE - TAM BOY ALAŞIMLI + TAMPON - GÖVDE RENGİ + TRIM - AHŞAP GÖRÜNÜMLÜ ORTA KONSOL...


     IKCO Samand Lx Kullanıcıları - Araştıranlar - Boşa Lak Lak Yapmayacaklar Buyursunlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genctaraf -- 10 Ekim 2014; 23:09:26 >







  • Donanım listesini görünce aman tanrım dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında geldiğinde baya bakmıştım bu araçlara birde PSA motoru olduğu için cazip gelmişti ama almadım tabi o ara. Sonra piyasadan kayboldu gitti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

    Zamanında geldiğinde baya bakmıştım bu araçlara birde PSA motoru olduğu için cazip gelmişti ama almadım tabi o ara. Sonra piyasadan kayboldu gitti.


    Bunun tek sebebi insanlara yeteri kadar güven veremeyen MYS otomotivdir ki, adamlar zahmet edip sitelerini bile adam akıllı kurmadılar.. Şimdi piyasaya gene gelse gene girse, yeniden bayilik, yedek parça ve servis garantisini daha kapsamlı verse bence 2 - 3 yıl içerisinde bir dacia doğuşu yapabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.